Kremy na noc

Avon Anew Ultimate, Night Gold Emulsion Emulsja z bioaktywnym złotem na noc

• 22 kwietnia 2025 o 11:14
    Nieoczywiste zakończenie
    Na początku miałam wiele negatywnych odczuć w stosunku do tego kosmetyku, ze względu na pierwsze wrażenia jakie zafundował mojej skórze. Przez pierwsze dni stosowania skóra wydawała się podrażniona oraz szczypała po aplikacji. To nieprzyjemne wrażenie w przeciągu dwóch tygodni zamieniło się w stosunkowo przyjemne mrowienie, tak jakby składniki aktywne musiały dostosować naszą skórę. Później już aplikacja była przyjemnością, a w połączeniu z efektem finalnym to kosmetyk wyszedł na duży plus. Widoczne wygładzenie, rozświetlenie, napięcie oraz odżywienie można zauważyć już po około 3 tygodniach regularnego stosowania.
    Zalety:
    • Skuteczność
    • Widoczne odmłodzenie
    • Efektywne opakowanie
    • Dostępność
  • 5 stycznia 2024 o 17:20
    Jakby luksusowo
    Emulsja kupiona z czystej ciekawości. Ewidentnie aspiruje do luksusu. Mamy tu i elegancki słoiczek, i złoty kolor, i coś jakby drobinki rozświetlające. Emulsja jest lekka, ładnie się nakłada i bardzo szybko wchłania. Nie roluje się. Nie spowodowała u mnie żadnych podrażnień. Ładnie nawilża i rozpromienia skórę. Zapach ładny, kobiecy, nie jest jakiś mocno perfumowany czy przesadzony. Ogólnie to taki miły lekki krem, który pozwala poczuć się "luksusowo". Pielęgnacji może wybitnie nie odmieni, ale jest ciekawą odmianą po gęstych, białych czy bezzapachowych kremach.
    Zalety:
    • opakowanie, konsystencja, zapach, działanie, ogólne wrażenia
    Wady:
    • może cena, no i skład nie do końca
    danabo
    24 stycznia 2022 o 18:33
    Dla mnie super
    Jeden z moich ulubionych kosmetyków. Przede wszystkim doskonale nawilża skórę. Bardzo podoba mi się też zapach. Bardzo dobra wchłanialność. Podoba mi się forma żelu, dla mnie nawilżająca lepiej niż krem.
    Zalety:
    • Zapach.
    • Nawilżenie.
    • Formuła.
    Wady:
    • Brak.
  • 2 maja 2021 o 19:37
    rozświetla i wygładza skórę, ale uwaga na kwasy
    Nie jest to mój ulubiony krem z serii Anew, ale działa bardzo dobrze. Nie wiem na ile znaczenie ma tu bioaktywne złoto, ale wiem, że znaczenie mają kwasy, a już z pewnością kwas glikolowy. Myślę, również że to właśnie zawartość kwasów AHA powoduje, że część osób narzeka na szczypanie czy podrażnianie. Mojej dojrzałej skóry ten krem nie podrażnia. To co mi się w nim podoba to jego zdolność do wygładzenia i rozjaśnienia skóry. Teraz od kiedy używam kwasu glikolowego (jako peelingu) znam jego działanie. W tym kremie jest ono znacznie delikatniejsze, ale po kilku tygodniach regularnego stosowania zdecydowanie widzę poprawę wyglądu skóry. Znikają suche skórki, a skóra jest nawilżona i ma ładny "glow". Nie kupuję tego kremu obecnie (zużyłam co najmniej 2 opakowania), bo trochę o nim zapomniałam, a trochę wolę kremy bardziej treściwe. A poza tym używam na noc retinolu, więc nie chcę go mieszać z kwasami, bo nie wiem czy to nie byłoby trochę za dużo. Opakowanie i słoiczek bardzo ładne jak w całej serii Anew. Często można kupić za połowę ceny. W podsumowaniu - świetny wygładzający i rozjaśniający krem dla skóry dojrzałej, ale pewno trzeba uważać przy skórze nie lubiącej kwasów.
    Zalety:
    • wygładza
    • rozświetla
    • szklane opakowanie
    Wady:
    • producent powinien uprzedzać o zawartości kwasów
  • 14 lutego 2021 o 11:26
    Lekka formuła, która nawilża i wygładza, ale nie dla uszkodzonej skóry.
    Jest to specyficzny produkt, jego konsystencja i to, że skóra bardzo się świeci po nim, może nie każdej podpasować. Działanie było okej, skóra pozostawała odżywiona. Jednak absolutnie nie nadaje się na uszkodzoną, rozdrapaną twarz, ponieważ będzie piekło. Konsystencja: emulsja ma formę żelu, który po kontakcie z ciepłą skórą zamienia się w lekki olejek. Tak jak sugeruje producent, tylko do stosowania wieczorem, ponieważ skóra po nim była tłusta i mocno świecąca. Działanie: emulsja była wydajna, ponieważ wystarczyło jej niewiele na całą twarz i szyję. Bioaktywne złoto ma za zadanie opóźnić procesy starzenia, ujędrnić i napinać skórę. Moja trzydziestoletnia skóra jeszcze tego aż tak nie potrzebuje, ale napięcie i wygładzenie było widoczne. W konsystencji zatopione są delikatne złote drobinki, które subtelnie rozświetlają, ale nie jest to taki chamski, wielki brokat. Nie mam już kartonika ze składem, ale alkohol musi być wysoko w składzie, ponieważ gdy miałam jakąś rozdrapaną rankę na twarzy to mocno piekło przy kontakcie z emulsją. Nie nadaje się dla osób walczących z trądzikiem (chyba, że nie zważają na ból i dyskomfort). Wrócę za jakiś czas do tej emulsji, nawet mam jedno opakowanie w zapasach, często jest w dobrej cenie katalogowej, szczególnie zimą w zestawach prezentowych. Zapach: mocno perfumowany, kobiecy, mi osobiście nie przeszkadzał, ale dla wrażliwych nosów będzie to za dużo, produkty do twarzy powinny być delikatniejsze. Opakowanie: szklany, solidny słoiczek, w stylu całej serii Anew, która jest już poważniejsza, bardziej luksusowa, kojarzy mi się już z konkretną pielęgnacją.
    Zalety:
    • skóra była nawilżona
    • emulsja napinała i wygładzała
    • drobinki złota są delikatne i subtelnie rozświetlają
    • skoncentrowana formuła, przez co produkt jest wydajniejszy
    • można spotkać w katalogach już za 30 zł
    • szklane opakowanie
    Wady:
    • wywołuje pieczenie na uszkodzonej skórze
    • trochę za mocno pachnie
    U konsultantki

Zobacz także inne Kremy na noc