Szampony do włosów

Gosh Rose Oil Shampoo Szampon do włosów z olejkiem różanym

Gosh Rose Oil szampon do włosów 230ml 45563-uniw
GOSH ROSE OIL Szampon do włosów z olejkiem różanym 230ml

• 13 marca 2024 o 16:13
    Średniak
    Szamponu używałam ok. 3 miesiące, więc sądzę, że jest to całkiem wydajny produkt (pojemność 230ml). Produkt zawiera w składzie olej różany z róży damasceńskiej oraz pantenol, których zadaniem jest rewitalizacja i nawilżenie włosów. Szampon dobrze oczyszcza skórę głowy, jak i włosy, dobrze się pieni. Czasem jednak myłam nim dwukrotnie włosy dla wzmocnienia efektu. Nie jest to bowiem tzw. rypacz. Pachnie dość intensywnie różano, trochę zbyt intensywnie jak dla mnie. Myślę, że sprawdzi się jako produkt uzupelniajacy pielęgnację włosów.
    Z_Akdil
    1 października 2023 o 11:33
    Polecam
    Kupiłam w hebe na promocji za 20zł. Kupiłam w ciemno z polecania Pani pracującej tam. Konsystencja kremowa, wydajny. Zapach róży utrzymuje się kilka godzin, ale nie jest bardzo intensywny. Stosuje wraz z odżywką z tej samej linii. Użyłam do tej pory 3 razy i jestem zadowolona. Włosy są wygładzone i o to mi chodziło. Mam tendencje do przetłuszczania, ale szampon i odżywka nie obciążają włosów. Wyglądają zdrowo i są sprężyste. Polecam, na pewno warto wypróbować. Myślę, ze kupie kolejny raz.
    Zalety:
    • Wydajny, wygładza włosy, włosy są odżywione bez obciążenia.
  • 10 marca 2023 o 9:42
    Nie planowałam go kupić ;P
    Szczerze mówiąc kupiłam go omyłkowo, bo wygląda identycznie jak jego siostrzana odżywka... :D Oczywiście odkryłam to dopiero kiedy myłam włosy i przyszedł czas nałożyć odżywkę. Dopiero wtedy zauważyłam napis SHAMPOO... Ale okej, skoro już znalazł się w mojej łazience to zaczęłam go używać i... może być. Pachnie różami, bardzo ładnie. Doczyszcza skalp, nie obciąża. Może być jednak trochę zbyt ciężki dla przetłuszczających się włosów, natomiast dla mnie i moich średnioporów jest okej :)
    • Dobrze oczyszcza
    • Dobrze się pieni
    • Wydajny
    Wady:
    • Może być zbyt ciężki dla przetłuszczających się włosów
  • 23 listopada 2022 o 12:55
    Nie polubię Cię jak powiedzieć prościej...
    Dostałam ten szampon na prezent. Szampon rzekomo dedykowany do wszystkich rodzajów włosów. Niestety nie mogę się z tym zgodzić. Zdecydowanie NIE POLECAM osobom zmagającym się z: łojotokowym zapaleniem skóry, uczuleniami na substancje zapachowe. Szampon może i pachnie ładnie, ale mnie bardzo uczulił, po umyciu pojawił się łupież i intensywne swędzenie. Mam też wrażenie, że nie domywa skóry głowy. Niestety u mnie się nie sprawdził.
    Zalety:
    • Ładny zapach
    • Wegańska formuła
    • Duże opakowanie
    Wady:
    • Nie polecam osobom mającym problem z uczuleniem na substancje zapachowe.
    • Może podrażnić skórę głowy i przy dłuższym stosowaniu wywołać łupież.
    Medea05
    13 lipca 2022 o 21:54
    Rypacz, który obciąża włosy - ewenement
    Szampon Gosh kupiłam pewnie jak połowa recenzentek kierowana pozytywnymi komentarzami włosomaniaczek. Jako posiadaczka cienkich, plączacych sie włosów tak czy siak co jakis czas musze uzywac rypacza dla pozbycia się niechcianych rzeczy z wlosow. Ale byłoby milo, gdyby ten rypacz nie platal i nie wysuszał jeszcze gorzej moich włosów. I taki miał być szampon Gosh. A jak było? O tym niżej. #MOJE WLOSY *blond, na końcówkach pozostałości rozjaśniacza z salonu fryzjerskiego *z tendencja do przesuszania się * w miare dobrze pielegnowane - olejuje, stosuje OMO * przetłuszczające się, myte co 1-2 dni * z tendencją do wypadania * plączące się I chyba tu właśnie część "przetłuszczające się" sprawiła, że moje włosy z szamponem się nie polubiły. Zaczęło się pięknie, od samych plusów: #OPAKOWANIE Tuba, jak lubię! Juz mnie maja. Do tego eleganckie, czarne, z elementami rozu - bardzo przyjemne. #ZAPACH Jeszcze lepszy! Taka dla mnie delikatna, nienachalna róża. Czasami mam problem z różanymi kosmetykami, które są dla mnie za mocne i drażniące w zapachu. Tu nie mialam takiego problemu. Zapach jest ładny, dość wyczuwalny, ale nie drazniący #KONSYSTENCJA Bardzo przyjemna jak na rypacz, pewnie za sprawa olejku w składzie. Rypacze czesto maja taka jakby szorstka konsystenjce - ten nie, jest bardzo delikatny w "dotyku" i dobrze rozprowadza się po skórze głowy i włosach. Bardzodobrze się też pieni ten szampon, co pozytywnie wpływa na jego wydajnosc DZIAŁANIE + włosy po umyciu są miękkie i gładkie na długości + nie placze włosów mimo składu i kategorii typu "rypacz" Na minus jest szybsze przetłuszczanie się włosów, u nasady. Próbowałam stosować szampon na wiele sposobów, z OMO, bez OMO, klasycznie, metodą kubełkowa - z mocniejszym lub słabszych efektem ale zawsze kończyłam z obciążonymi u nasady włosami. Wiem, ze niektóre dziewczynymaja wrecz odwrotnie, wiec nie wiem czy to kwestia samego przetluszczania sie czy w ogóle kondycji wlosow. O ile włosy były nawilżone na długosci i przyjemne, o tyle u nasady.... Wygladaly po prostu nieswiezo. Skonczylo sie na tym, ze szampon stosuje gdy akurat moje wlosy sa w nieco mniej przetluszczajacym sie stanie - czyli lepiej nawilzone. Wtedy po prostu szybciej sie przetłuszczaja.. Gdy mam je bardzo suche i wtedy nadrabiaja z iloscia sebum, to wlasnie mam wrazenie ze ten olejek wnika we wlsoy i tam zostaje :D Albo po prostu przy suchych wlosach obciaza wlosy, moga wygladac na nieumyte, przynajmniej u nasady. Podsumowujac - szampon pieknie pachnie. Dobrze działa na długości włosów, ale gorzej z włosami u nasady - u mnie w lepszych czasachprzyspiesza rpzetluszczanie, w gorszych, "suchych" włosy po ymciu wygladaja przy nasadzie gorzej niz przed. Wierze, ze szampon moze byc dobry. I na rypacza ma super miekka przyjemna konsystencje. Po prostu na moich wlosach sie nie do końca sprawdził. Spełnił polowe moich oczekiwan. Stad polowa gwiazdek. Zaokraglona - daje 3 ;)
    Zalety:
    • opakowanie - moja ulubiona tubka
    • przyjemne konsystencja
    • łatwo się pieni
    • wydajny
    • włosy po umyciu są miękkie i gładkie na długości
    • nie placze włosów mimo składu i kategorii typu "rypacz"
    Wady:
    • przy suchych wlosach włosy szybciej sie rpzetluszczaja albo wygladaja na nieumyte