Kremy z filtrem do twarzy

Purito Seoul Centella Green Level Unscented Sun SPF50+/PA++++ Bezzapachowy krem z filtrem

• 4 kwietnia 2023 o 14:58
    Gdyby nie afera z wartością SPF, kupiłabym ponownie
    Krem jest umieszczony w wygodnej tubce 60ml. Mam cerę mieszaną i zdał na niej egzamin. Nie zauważyłam bielenia ani wzmożenia przetłuszczania skóry, a więc nie obciążył jej. Pod makijaż również się u mnie sprawdził, nie rolował się. Duży minus za aferę z prawdziwą wartością SPF versus deklarowaną przez producenta. Nie zgodzę się z tym, że ochrona jest "żadna", bo u mnie faktycznie krem działał. Nie miałam żadnych podrażnień, a używałam go również w Hiszpanii. Jednak oczywiście przez wyżej wspomnianą aferę, nie kupię go ponownie.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Brak rolowania
    • Dobry pod makijaż
    • Nie bieli
    Wady:
    • Nieprawdziwa wartość SPF deklarowana przez producenta
    Maze
    22 kwietnia 2022 o 17:29
    Niezły
    Jako krem z filtrem jest dobry, lecz na pewno nie najlepszy jaki stosowałam. Trzeba go porządnie rozsmarować, aby się wchłonął, nie jest tłusty, daje dość matowy efekt, a przy tym nieźle nawilża cerę. Całkiem wydajny. Minus za kontrowersję z faktyczną wartością ochrony przeciwsłonecznej.
  • 11 marca 2022 o 12:17
    WRÓCĘ!
    Krem Spf marki Purito kupiłam dzięki dobrym opiniom. Mogę się do nich dołączyć. Przede wszystkim produkt jest dobrej jakości. Nie bieli, nawilża i nie pozostawia białych smog. Nie świeci się w nadmiarze, a co najważniejsze nie pieką po nim oczy! Dla mnie bardzo sprawdził się do codziennego używania, a bardzo przyjemnie się go używa bo nie ma zapachu więc dodatkowo nie drażni. Wystarczy tylko trochę produktu, aby pokryć cała skórę twarzy. Myślę, że jak mi się skończy to kupię drugie opakowanie. Jestem z tego zakupu bardzo zadowolona :)
    Zalety:
    • brak zapachu
    • wydajny
    • nie bieli
    • nawilżona skóra
  • 23 stycznia 2022 o 12:23
    Nie polecam
    Kupiłam sobie ten krem na fali zachwytów nim, zamówiłam specjalnie z Korei, ale czekał w zapasach podczas gdy ja testowałam sobie coś innego. W międzyczasie wyszła afera ze stopniem ochrony, jaką on daje i zastanawiałam się, czy w ogóle jest sens go nakładać. Ale tani nie był, więc postanowiłam, że będę go używac w zimowe miesiące, kiedy wychodzę do pracy i jest ciemno i wracam i jest ciemno, także na 'po domu' czy 'po biurze' się nadaje. Całość przyszła w kartoniku, wszystko zapakowane w porządku. Nasz krem to jest biała tuba z niebieskimi i zielonymi napisami. Największy zarzut, jaki mam do tego kremu to to, że nie daje deklarowanej ochrony! Czuję się oszukana i to bardzo! Dobrze, że nie zaczęłam go używać od razu po zakupie, bo pewnie nabawiłabym się mega przebarwień i zachodziłabym w głowę, od czego to. Druga sprawa - konsystencja. Krem jest biały i lekko żelowy jakby. Na skórze można go nałożyć przepisową ilość (ale w sumie nie ma to znaczenia, bo ochrona i tak żadna) i zostawia świetliste silikonowe wykończenie. Do tego on nie zastyga, nie wysycha. Mam wrażenie, że nawet po kilku godzinach jeśli nie nałożyłam makijażu to moja buzia się klei jak ją dotknę, okropne to jest. Czuję to oblepienie skóry. Dla mnie on nawet w tej wersji nie był zrobiony dobrze, nawet, jakby miał deklarowaną ochrone przed UV to po prostu jest lepiący i niekomfortowy. Czuję się w nim jak w silikonowej masce. Zużyłam 1/3 opakowania, ale używam zamiennie z innymi, bo jak wiem, że będzie więcej słońca, to przeciez nie nałożę takiej niemalże nieistniejącej ochrony. Nie czuję przyjemności ze stosowania go - lepi się, musze po użyciu go dokładnie myć ręce, bo nie tylko twarz jet oblepiona, ale dłonie też, przez cały dzień mam też silikonową maskę. I mam wrażenie, że za każdym użyciem mam nowe wypryski, więc muszę to sprawdzić, ale wydaje mi się, że mnie zapycha. Dla mnie to nie jest fajnie zrobiony kosmetyk i nie przeboleję też tego, że czuję się oszukana.
    amalath
    30 sierpnia 2021 o 14:17
    Świetny dla delikatnych cer
    O kontrowersji związanej z deklarowanym SPF nie będę się rozpisywać, bo że ma znacznie mniej niż 50, słyszał już chyba każdy i to ona jest powodem niskiej ilości gwiazdek. Na mojej wrażliwej skórze, nienawidzącej nakładania wielu produktów, świetnie se radził, także pod makijażem. Bardzo lekki i łatwy w aplikacji, choć opakowanie zbyt małe, by starczał na długo. Dużym minusem jest cena. Czekam na nowe produkty przeciwsłoneczne od producenta, które będą spełniały deklarowane normy SPF.
    Zalety:
    • Lekki
    • Świetnie się wchłania i współpracuje z innymi produktami
    • Dobry do cer wrażliwych i alergicznych
    • Nie bieli
    Wady:
    • Nie ma SPF 50
    • Małe opakowanie, starcza na krótko gdy aplikuje się zalecane ilości