Kremy na dzień

Tołpa Dermo Face, Rosacal, Wzmacniający krem przeciwzmarszczkowy na dzień bogaty SPF 15

Tołpa Rosacal przeciwzmarszczkowy krem wzmacniający na dzień SPF15 40 ml
Tołpa
tołpa. rosacal. wzmacniajacy krem przeciwzmarszczkowy, BOGATY, SPF 15, 40 ml
Tołpa Dermo Face Rosacal
Tołpa Dermo Face Rosacal wzmacniający Krem przeciwzmarszczkowy DZIEŃ SPF15 40ml

• 7 grudnia 2024 o 23:36
    Jak nabić klienta w butelkę
    Mam cerę naczynkową, mieszaną, więc muszę zapewnić jej pielęgnację wielopłaszczyznową - zadbać o anti - age, seboregulację, ewentualne niedoskonałości, nawilżenie, odżywienie, rumień, ochronę UV, więc nie mam łatwego zadania ;). Z pomocą przychodzi mi ten krem. Są 3 wersje, ja wybrałam przeciwzmarszczkowy, bogaty, więc już co najmniej 2 z moich problemów są tu zaopiekowane. Krem niby ma mieć delikatny, zielony kolor, ale ma żółto - beżowy. Nie maskuje on pajączków, ale mnie to nie przeszkadza, bo stosuję go na noc. Po pierwsze dlatego, że jest bogaty i świetnie się do tego nadaje, a po 2 ochrona UV na dzień, nawet w zimie jest tu o wiele za niska. 15 SPF dla cery naczynkowej? Ja używam tylko SPF 50, nawet zimą, zgodnie z wytycznymi dermatologów. Miałam już kremy zielone jak korektory do naczynek i może takie by rzeczywiście je maskowały, ale zgadzam się z jedną z Wiżażanek, że w takich wypadkach to raczej tylko zielony korektor się sprawdza. Krem ma delikatnie chłodzić, ale nie czuję kompletnie czegoś takiego. Nakłada się łatwo, jest wydajny i wchłania się szybko, jak na krem, który ma bogatą konsystencję. Oczywiście nie sprawi on, że naczynka lub trwały rumień znikną na stałe. Miałam takich kremów dużo i wiem, że takie cuda, to tylko po zabiegach medycyny estetycznej. Ale na pewno może wzmocnić naczynka, sprawić, że stają się mniej podatne na pękanie i przede wszystkim on genialnie wycisza i uspokaja reaktywną cerę. Natychmiast staje się ona bielutka, w sensie zdrowo wyglądająca. Jasne, że jest to tylko doraźny efekt, ale jak na krem, to efekt i tak bardzo fajny. Do tego krem bardzo przyzwoicie nawilża. Jedynym minusem jest cena, bardzo wysoka, można się pokusić o zakup w jakiejś dobrej promocji. I ja tak zrobiłam. Zamówiłam krem na promocji z Super Pharm. Po odebraniu zobaczyłam, że jest on ważny jeszcze tylko 3 miesiące. To jest niestety nabijanie klienta w butelkę. Gdyby SP jasno napisał, że krótka data, jak robi wiele sklepów internetowych i sprzedawał przeceniony krem, to byłoby uczciwe, klient wie, co kupuje i sam decyduje, czy w taki czasie zdąży zużyć krem. Tymczasem SP przecenia kosmetyki, które mają krótką datę, żeby ludzie kupowali , infomując ich o niczym i tak się pozbywa towaru. Nie jest to uczciwe zachowanie, uważajcie na to. Mnie mocno tym do siebie zrazili.
    jo_81
    22 marca 2023 o 20:53
    Nie jest idealny, ale też nie najgorszy
    Krem ma zielonkawy kolor, dość ciężko się go rozprowadza na skórze i niestety zostawia tłusty film, więc w moim przypadku nie nadawał się na dzień, a przynajmniej nie w dni, kiedy musiałam wyjść do biura. Natomiast co do działania na zaczerwienienia - to przy regularnym stosowaniu wygląd skóry się poprawił i była wyciszona.
    Zalety:
    • wycisza zaczerwienienia
    • wydajny
    Wady:
    • slabo się wchłania
    • zostawia film na skórze, przez co twarz się błyszczy
    Drogeria Super-Pharm
  • 9 października 2020 o 13:22
    Ukojenie cery naczynkowej
    Ktem ma delikatny, świeży zapach. Łatwo się rozprowadza i wchłania w skórę. Plusem jest naturalny skład, wegańska formuła, obecność filtra SPF 15 - bo to akurat krem na dzień. Krem ma lekko niebieskawą barwę, która lekko wyrównuje zaczerwienienia, jednak przy popękanych naczynkach potrzebny jest dobry zielony korektor. Jedyne, co mi nie odpowiadało to fakt, że jest to bagaty, dość ciężki krem. Świetny dla mojej przesuszonej skory dłoni, ale już do skóry na twarzy skłonnej do przetłuszczania - niekoniecznie. Mój błąd - w ofercie jest też lekki krem nawilżający na dzień. I chyba to byłby zdecydowanie lepszy wybór dla mojej skóry
    • Działanie
    Wady:
    • Trochę za ciężki ale przy suchej skórze by się sprawdził
    Drogeria Super-Pharm
  • 15 września 2020 o 7:27
    Wyrównany koloryt cery z tłustą warstwą
    plusy: + dosyć przyjemny zapach + dość dobrze nawilża + dosyć gęsta konsystencja + poprawia koloryt cery + nie zapycha porów skóry minusy: - zostawia lepką i tłustą warstwę - tępy przy rozprowadzaniu inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - słaba dostępność - trudno wydobyć resztki produktu z opakowania - niewydajny - wysoka cena
  • 14 maja 2020 o 18:43
    Dobry produkt
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Posiadam cerę wrażliwą i alergiczną. Produkt nie podrażnił mnie ani nie uczulił. Cera po użyciu jest jędrna i posiada wyrównany koloryt. Produkt ma ładny, delikatny zapach. Produkt jest wydajny i godny polecania, tak jak inne kremy z tołpy.
    • nie uczula
    • nie podrażnia
    • zgodna z opisem
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta

Zobacz także inne Kremy na dzień