Balsamy do demakijażu

Feel Free Pink Petals, Rose & Berries Balmy Cleanser Delikatny balsam do oczyszczania twarzy

• 28 lutego 2024 o 16:24
    Pierwszy raz NIE dla marki Feel Free
    Marka Feel free jest bliska mojemu sercu, uwielbiam ich tonik, krem rozświetlający i inne. Ten produkt mnie kompletnie zawiódł. Na początku myślałam, że źle tego używam, ale nie. Powoduje efekt mgły w oczach, szczypie. Delikatnie rozpuszcza mój lekki, mineralny makijaż. Niestety, bardzo ciężko się go emulguje. Zostaje ciężka, lepka warstwa, którą dopiero zmywa się żelem. Do oliwki Shecare nawet się nie umywa. Doceniam za certyfikat Ecocert i naturalny skład, ale to nie wszystko. Z trudem go jakoś zużyję, ale to nie mój faworyt.
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Certyfikat Ecocert
    • Piękne opakowanie
    Wady:
    • Mgła w oczach
    • Pozostawianie lepkiej warstwy
    • Kiepskie zmywanie makijażu
  • 15 września 2022 o 20:20
    Myjadło
    Oj jaki to jest dziwny produkt. Ma myć a tak naprawdę pozostawia skórę oblepioną warstwą olejową co daje wrażenie niedomycia. Musze później użyć żelu aby zmyć to z twarzy Ten kosmetyk był częścią zestawu jaki kupiłam w Hebe. W jego skład wchodził krem do twarzy, pod oczy, maseczka i to myjadło. Całość nie kosztowała dużo bo 45 zł i głównie dla tego się na niego skusiłam. Mój balsam myjący zamknięty jest w białej tubce o pojemności 75ml . To że marka Feel Free ma świetne, naturalne składy nie trzeba nikomu mówić . Posiada certyfikat EcoCert co mówi samo za siebie. Sprawdzam składy kosmetyków pielęgnacyjnych które kupuje i mam w domu głównie te naturalne albo o składzie który ja akceptuje. Niektóre składniki definitywnie przekreślają zakup jakiegoś produktu , na niektóre jestem w stanie przymknąć oko ale nie ponawiam ponownie zakupu. Tu skład oparty jest na wodzie różanej słynącej z łagodzących, kojących właściwości. Produkt ma gęstą konsystencje o lekko żółtym kolorze. Jest oleisty w dotyku. Pachnie troszkę różą ale czuć też takie „tłuste” nuty. Po kontakcie z woda zmienia się w białą emulsje . Po użyciu skóra jest miękka i lekko nawilżona/natłuszczona więc sprawdzi się w osób ze skórą suchą , wrażliwą . Ja mam wrażenie że ta delikatna warstwa która u mnie pozostaje utrudnia dalsze etapy pielęgnacji, że składniki z masek, ser nie wnikają w skórę .Mogę się mylić ale takie mam wrażenie. Oczyszcza skórę delikatnie nawet zbyt delikatnie, czuję niedosyt w tej kwestii . Jest mało wydajny bo muszę nakładać sporą ilość (całe zagłębienie dłoni ) aby powstało odrobinę pianki i abym czuła że myję twarz. Plusem jest że jako pierwszy etap demakijażu dobrze rozpuszcza kosmetyki i tak go właśnie zużyłam. Nie kupię więcej bo to nie moja bajka. Lubię po myciu czuć że skóra jest czysta , świeża a ten produkt nie do końca mi to zapewnia.
  • 26 kwietnia 2022 o 10:58
    Cudny :)
    ✅ Zapach hmm, może lekko różany? ✅ Konsystencja bardzo gęstego płynu o różowym kolorze, który w kontakcie z wodą zamienia się w mleczko ✅ Naturalny skład ✅ Produkt zawiera wodę różaną oraz ekstrakt z malin ✅ Jeśli chodzi o działanie, myje bardzo, naprawdę bardzo delikatnie, ale zaskakująco dobrze! Skóra po użyciu jest niezwykle nawilżona, miękka i rozjaśniona <3 Cudo! ✅ Wydajność mega dobra! Polecam serdecznie! Dla skóry naczynkowej idealny :)
    Zalety:
    • Zapach hmm, może lekko różany?
    • Konsystencja bardzo gęstego płynu o różowym kolorze, który w kontakcie z wodą zamienia się w mleczko
    • Naturalny skład
    • Produkt zawiera wodę różaną oraz ekstrakt z malin
    • Jeśli chodzi o działanie, myje bardzo, naprawdę bardzo delikatnie, ale zaskakująco dobrze! Skóra po użyciu jest niezwykle nawilżona, miękka i rozjaśniona
    Wady:
    • Nie ma
  • 21 marca 2022 o 9:51
    Fajna alternatywa żelu myjącego
    Dziwią mnie te niskie oceny. Ok, produkt rzeczywiście nie nadaje się do demakijażu oczu. Raz spróbowałam i piekło niemiłosiernie. Jednak do buzi sprawdza się super. Używałam go zamiennie z żelem do mycia twarzy. Ma tłustą, przezroczystą, wazelinowo-oleistą konsystencję. Świetnie się rozprowadza na twarzy. Idealnie zmywa makijaż. Do tego stopnia dokładnie, że przecierając potem buzię płatkiem z tonikiem, nic na nim nie ma. Jest bardzo delikatny dla skóry twarzy. Nie podrażnia, nie zapycha. Oczywiście zmywam go ciepłą wodą- tak jakbym to robiła z żelem do mycia. Produkt wydajny, tani. Delikatnie słodko-różano pachnie, ale nie powinno to nikomu przeszkadzać, bo zapach naprawdę nie jest intensywny. Mimo, iż jestem posiadaczką cery mieszanej wrażliwej, sprawdził się u mnie idealnie. Stosowałam go tylko na wieczór do demakijażu. Rano zaś twarz myłam żelem. Polecam spróbować. Według mnie ciekawy produkt. Chętnie do niego jeszcze wrócę. Szkoda, że jest tak mało popularny.
  • 24 listopada 2021 o 19:48
    specyficzny
    Dobrze rozpuszcza makijaż bądź jego pozostałości po demakijażu. Sprawdza się także do porannego mycia twarzy i pozostałości po nocnej pielęgnacji. Jeśli ktoś liczy na dogłębne oczyszczanie to raczej się nie sprawdzi. Ja traktuję ten kosmetyk jako pierwszy etap oczyszczania. Ma bardzo ładny zapach, wygodny aplikator w formie pompki. Pozostawia tłusty film z olejków, ale mi to nie przeszkadza. Nie podrażnia skóry i okolic oczy. Wielki plus za cięźkie szlane opakowanie z drewnianym korkiem.