Toniki i hydrolaty

Soraya Just Glow, Cytrusowa mgiełka odświeżająca

• 2 grudnia 2023 o 10:45
    Po prostu mgiełka
    Nie mam raczej żadnych zarzutów. Jest to po prostu spoko mgiełka odświeżająca i nic więcej. Nie zauważyłam żadnych zauważalnych efektów w stylu rozjaśnienie przebarwień przez witaminę C. Pory na pewno się nie zwiększyły, ale czy zmniejszyły to raczej nie w sposób zauważalny. Bardzo w porządku zapach, nie wydaje się przesadzony czy sztuczny. Duży plus za dozownik, który psika przez długi czas i jest do tego całkiem precyzyjny. Jego na pewno jeszcze do czegoś wykorzystam.
    • dozownik
    • wydajny
    Wady:
    • nic przełomowego
  • 27 listopada 2023 o 22:49
    Dla niewymagających
    Moja cera: mieszana z tłustą strefą T, mam trądzik i przebarwienia. Mgiełkę kupiłam na Allegro za około 12 zł i zamierzałam stosować poprostu jako tonik po wcześniejszym umyciu buzi. W składzie mamy nawilżającą glicerynę, niacynamid który powinien regulować wydzielanie sebum (ale na mnie nie działa XD), łagodzący kwas mlekowy, oraz witaminę C w formie SAP, która jest szczególnie polecana przy trądziku bo ma właściwości antybakteryjne, jednak nie jest to moja ulubiona pochodna - działa zbyt delikatnie by rozjaśnić przebarwienia których mam sporo. Tonik ma całkiem ładny, cytrusowy zapach, atomizer się nie zacina i psika idealną mgiełkę. Jest też bardzo wydajny. A efekty? Napewno tonizuje i lekko odświeża. Po za tym większych efektów nie zauważyłam. Nie nawilża, nie zmniejsza wydzielania sebum, nie wpływa na trądzik. Ot, taki tonik dla niewymagających.
    • tonizuje
    • odświeża
    • nie zapycha
    Wady:
    • nie nawilża
    • nie reguluje wydzielanie sebum
    • nie wpływa na trądzik
    • nie rozjaśnia
  • 6 września 2023 o 12:58
    Podstawowy tonik
    Moja cera: mieszana, łatwo się wyświeca, mam trądzik, zaskórniki i przebarwienia. Mgiełkę kupiłam aby rozjaśnić niechciane przebarwienia. Skusiła mnie zawartość witaminy C w formie SAP, dodatkowo w składzie mamy glicerynę, niacynamid i kwas mlekowy. Podoba mi się że mamy tutaj atomizer, dzięki czemu można łatwo spryskać twarz nie marnując wacików. Zapach jest przyjemny, jabłkowo - cytrusowy. Mgiełkę aplikuję na twarz zarówno po myciu jak i w ciągu dnia. Odświeża i lekko koi skórę. Po za tym nie zauważyłam rozjaśnienia przebarwień ani nawilżenia. To taki podstawowy tonik dla niewymagających.
    • odświeża
    • koi
    • atomizer
    Wady:
    • nie nawilża
    • nie rozjaśnia przebarwień
    lergie
    31 sierpnia 2023 o 1:06
    Świetny produkt - tylko niedostępny
    Mgiełkę dorwałam w małej drogerii niesieciowej, tzw. osiedlowej - na przecenie za około 10zł ponieważ była krótka data. Bardzo lubię zapach tej serii, więc czaiłam się na tą mgiełkę, ale nigdzie już nie było tej serii. Seria Just Glow tylko już w nielicznych miejscach w necie - a szkoda, bo bardzo fajna. Zapach super - cytrusowy to moje klimaty. Sama mgiełka działa nieco jak tonik, odświeża, pomaga po myciu pozbyć się ściągnięcia. Do tego delikatnie rozświetla. Nawet po terminie dalej działa bez zarzutu. Sama formuła jest dostosowania do dawania lekkiej mgiełki właśnie - współgra z atomizerem i przyjemnie sprejuje ;) Bez chlapania. Idealny powiew mgiełki. Bardzo wydajna.
    • Odświeżenie
    • Tonizowanie
    • Lekkie rozświetlenie
    • Dodaje życia zmęczonej cerze
    • Świetny atomizer i konsystencja która współpracuje
    • Delikatny "strumień", leciutki spray
    • Bardzo wydajny produkt
    • Nawet po terminie działa i nie psuje się
    Wady:
    • Dostępność
  • 7 sierpnia 2023 o 16:13
    Super pachnie i odświeża
    Bardzo przyjemna mgiełka, po pierwsze ma naprawdę świetny dyfuzor, który robi super mgiełkę. Po drugie pięknie pachnie, moim zdaniem brzoskwiniowo. Jest idealna do odświeżenia. Fajny skład z witaminą C i niacynamidem. Idealna na lato, do odświeżenia skóry.