Szampony do włosów

Mysterium Szampon do włosów suchych i łamliwych

• 15 marca 2024 o 14:16
    Łagodny dla skóry glowy
    Miałam niesamowicie pozytywne doświadczenia z szamponem z baobabem od tej marki ( zużyłam w sumie trzy butelki). Skusiłam się więc i na tę wersję. Najważniejsza rzecz- nie wiem, jakiego magicznego składnika używa marka Mysterium, ale ten szampon nie podrażnia skóry głowy ( podobnie zresztą jak wersja z baobabem).Gwoli wyjaśnienia - moja skóra głowy jest bardzo wrażliwa, suchą, ze skłonnością do łuszczycy. Większość drogeryjnych szamponów jest dla niej zbyt agresywna . A tymczasem Mysterium jest łagodne. Nie podrażnia lepetyny, nie powoduje jej swędzenia ani łuszczenia się . Powiedziałabym raczej, że skóra głowy jest nawilżona, jest zdrowa. A włosy? Włosy są miękkie, sypkie, mnie się plączą. Zyskują połysk i ładny wygląd. Konsystencja jest w sam raz - nie za rzadka i nie za gęsta. Zapach jak dla mnie też jest ok. Okreslilabym go jako delikatny, nienachalny, słabo wyczuwalny, ale przyjemny. W miarę rzadko zmieniam szampony do włosów - a to z powodu skłonności do łuszczycy. Jednak z wypróbowania tego szamponu jestem bardzo zadowolona i - podobnie jak do wersji z baobabem - jeszcze do niego wrócę.
    Zalety:
    • łagodny dla skóry glowy
  • 1 czerwca 2023 o 23:32
    Nie warte złamanego grosza
    Szampon kupiłam wraz z odżywką z tej serii i to był ....podwójny dramat. Oblepia włosy, średni efekt oczyszczenia. Nadaje się do mycia gąbeczek do makijażu, bo na głowie robi totalny armagedon. Nawet z ulubionymi maskami innych marek efekt mocno średni.
  • 4 grudnia 2022 o 12:18
    Szampon do włosów suchych i łamliwych
    Jeden z moich ukochanych szamponów z tej firmy ???? U mnie to totalny hit dosłownie za wszystko! Zawsze po umyciu włosy są miękkie,lśniące,pachnące i na długo pozostają świeże ???? Ostatnio z jego użyciem zrobiłam wlosing swojej siostrze,która zabrała go już ze sobą,wiec szybko zamówiłam kolejny ❤️
    Zalety:
    • Zapach,
    • Działanie,
    • Dobra cena,
    Drogeria Super-Pharm
  • 3 października 2022 o 6:42
    Kupię ponownie
    Zakochana po uszy w swoim ulubieńcu z Barwy nie dopuszczałam myśli, że mogłabym używać innego szamponu Do czasu.... Widziałam wieloletnie tą markę na półkach sklepowych ale jakoś tak do mnie nie przemawiały. Cieszę się, że w Swopie mogłam je przetestować, przynajmniej nie wyrzuciłam pieniędzy w błoto Szampon zamknięty w plastikowej, ciemnej i dużej butelce na klik. Konsystencja rzadka ale nie bardzo wodnista, delikatny i przyjemny zapach, ciężko określić jaki ????‍♀️ Niewielka ilość szamponu wystarczy aby umyć półdługie włosy, szybko się pieni. Produkt zawiera dużo składników odżywczych takich jak: olej arganowy, aktywny kolagen, kwas hialuronowy, panthenol (B5), olej jojoba, olejek słonecznikowy. Przyznam szczerze, że już po pierwszym umyciu moje włosy były pełne blasku, nawilżone, wygładzone, sypkie i lepiej ale układały Miałam tylko mały problem z ich rozczesywaniem po umyciu ale dla takiego efektu warto zapomnieć o tym mankamencie
  • 7 sierpnia 2022 o 8:36
    Kolejna propozycja od marki Mysterium, którą polubiły moje włosy.
    Szampon ten kupiłam w drogerii Rossmann, płacąc za butelkę wykonaną z ciemnego tworzywa z zamknięciem na klik o pojemności 300ml około 20 złotych. Do zakupu skłoniły mnie głównie pozytywne wrażenia związane ze stosowaniem szamponu z czarnuszką tej samej marki, który stał się moim małym hitem. Przechodząc jednak do charakterystyki, specyfik ma dość lekką konsystencję, delikatnie się pieni i dobrze rozprowadza po włosach oraz bezproblemowo z nich zmywa. Co do zapachu, dla mnie jest neutralny i ciężko mi określić, co przypomina. Nie do końca moje klimaty, ale też nie jest to aromat, który odrzuca, poza tym nie utrzymuje się na pasmach zbyt długo (a właściwie wcale). Kosmetyk jest delikatny dla czupryny, lecz mimo to skutecznie oczyszcza skórę głowy i włosy. Po umyciu nie są one poplątane, jak to często bywa w przypadku innych przeze mnie używanych szamponów. A po wyschnięciu widać, jak pozytywnie tenże kosmetyk wpływa na kondycję włosów: były one odżywione, nawilżone, wygładzone i przyjemnie mięciutkie. Co ważne, bez efektu obciążenia. Ba, miałam wręcz wrażenie, jakbym od razu razem z szamponem użyła odżywki, tak pięknie wyglądały moje włosy. Po samym myciu pasma cudnie błyszczały i wyglądały po prostu zdrowo. Co do zachowania świeżości fryzury, po 2 dniach włosy wymagały ponownego umycia, czyli w moim przypadku jest to podobny czas jak w przypadku innych szamponów. Jeśli mowa o składzie, w głównej mierze jest oparty na delikatnych detergentach. Poza tym otrzymujemy ogrom cennych substancji pielęgnujących, tj. kojący i przeciwzapalny dla skóry głowy pantenol, działający wzmacniająco, odżywczo i regenerująco olej arganowy, olej jojoba nadający włosom blask, olej z nasion słonecznika chroniący przed utratą nawilżenia, nawilżający kwas hialuronowy i inne. Podsumowując: jestem zadowolona z tego szamponu, gdyż zdecydowanie pozytywnie wpływa na stan pasm zarówno doraźnie, jak i długodystansowo. Może nie jest aż tak świetny jak wersja z czarnuszką, ale zasługuje na bardzo dobrą notę i polecenie!
    Zalety:
    • delikatnie oczyszcza włosy, które po myciu nie są splątane i napuszone
    • nadaje zdrowy wygląd pasmom, wpływając pozytywnie na ich gładkość, miękkość, poziom nawilżenia oraz odżywienia
    • nie obciąża włosów
    • włosy pozostają świeże przez podobny czas jak w przypadku zastosowania typowych rypaczy
    • lekka konsystencja
    • dość dobrze się pieni, łatwo rozprowadza i zmywa z pasm
    • wygodne opakowanie z zamknięciem na klik
    • sporo substancji pielęgnacyjnych w składzie
    • dostępność stacjonarnie (Rossmann)
    • zapach - ani ładny, ani brzydki, dla mnie neutralny i nie utrzymuje się na włosach zbyt długo
    • cena: wyższa niż tradycyjnych szamponów drogeryjnych, zwłaszcza, że pojemność to tylko 300ml, ale moim zdaniem jest to kwota adekwatna do jakości
    • pojemność 300ml nie jest zbyt duża, ale mimo to szampon jest wydajny