Emulsje, esencje i boostery

Soraya Just Glow, Upiększające serum do twarzy z efektem glow

• 14 grudnia 2023 o 14:04
    Nie polecam
    Plastikowa, malutka butelka z kroplomierzem. Serum ma lekką, żelową konsystencję o żółtym kolorze. Posiada złote drobinki, które są ledwo widoczne na skórze i delikatny cytrusowy zapach. W składzie znajdziemy niacynamid, ekstrakt z pomelo (odświeża) i witaminę C (rozjaśnia). Kosmetyk bardzo szybko się wchłania i nie pozostawia lepkiej warstwy. Daje delikatne matowe wykończenie z mnóstwem ledwo zauważalnych złotych drobinek. Nie zauważyłam, aby pozytywnie wpływał na skórę. Nie zauważyłam rozjaśnienia przebarwień, odświeżenia czy upiększenia. Może jako baza pod makijaż się sprawdzi, ale jako kosmetyk pielęgnacyjny niekoniecznie. Wydajność również niezbyt dobra - bardzo szybko się kończy. O ile galaretkę z tej serii uwielbiam tak tego serum nie polecam.
  • 13 listopada 2023 o 12:51
    Chwilowy zachwyt i powrót skóry do stanu sprzed użytkowania
    Plastikowa buteleczka z pipetą oklejona etykietą przechodzącą gradientowo przez różne odcienie żółci ku dołowi zwiększające swoje natężenie z grafiką listka i różnymi czcionkami informującymi o byciu wegańskim produktem i zawieraniu witaminy C o pojemności 30 ml; kartonik opakowujący produkt dobrze odwzorowuje kolorystykę buteleczki. Serum mgliście perłowe w odcieniu soku z niedojrzałej cytryny, z masą złotych drobinek. Zapach przypomina mi trochę czas rozrabiania wrzątkiem galaretki cytrynowej z dodatkiem kremowych nut, jest przyjemnie otulający i nie drażni. Konsystencja płynna, łatwo rozprowadzić serum, jednak szybko spływa z wybranego obszaru pod wpływem ciepłoty ciała. Mam problem z niewielkimi przebarwieniami na policzkach, które miałam nadzieję zniwelować tym kosmetykiem, dodatkowo krostki i malutkie uszkodzenia skóry wynikające z posiadania mieszanej cery z dużą produkcją sebum w strefie T. Pierwsze 8 użyć wieczorem w czasie pielęgnacji było zaskakująco udane: po porannej pielęgnacji zauważyłam zredukowanie przebarwień i wysuszenie krostek, skóra była skąpana w blasku i wygładzona. Miałam wrażenie upiększającego filtru na twarzy w czasie rzeczywistym. A potem - w okolicy 10 i późniejszych aplikacji - przyszedł zimny prysznic - zaczęły być widoczne suche skórki, przebarwienia powróciły (a może wcale nie zniknęły, tylko były zakamuflowane błyszczącą poświatą), nie było już takiego faktora wow. Nie zabrudziłam poszewki poduszki w czasie snu, bo produkt wysycha w ciągu trzech minut od nałożenia. W 5 tygodni zużyłam pół opakowania, co przekłada się na słabą wydajność, jednak przy cenie 9 zł wydanych w Kauflandzie jest niskim kosztem za kilka dni lepszego samopoczucia wywołanego poprawą wyglądu.
    millane
    12 listopada 2023 o 16:43
    Jestem na nie
    Baza pod makijaż rozświetlająca z brokatem. Zawiera duże drobinki brokatu, przy nałożeniu małej ilości na twarzy pozostają pojedyncze drobinki. Przy nałożeniu większej ilości brokat jest bardziej widoczny. Długo się wchłania, nie pielęgnuje skóry. Mam wrażenie, że przesusza skórę. Działanie to tak jakbyśmy nałożyli na twarz wodę z brokatem. Jestem na nie.
    Medea05
    24 października 2023 o 16:17
    wielkie NIE
    To kolejny rpodukt z tej serii, który używałam. O ile polubiłam tonik, to krem czy opisywane tu serum - to w ogóle nie moja bajka. Serum zamknietę jest w małej plastikowej buteleczce z pipetą. Opakowanie ma 30ml. Nie mam zastrzeżeń ani do opakowania, ani do pipety - są ok. PAO serum to 6m, ale - ja nie zużyłam serum do końca. Zbyt niekomfortowo się go używałam. Producent opisuje efekt glow, który uzyskujemy dzięki drobinkom zawartym w produkcie. Czy to dobrze? W przypadku tego kosmetyku - średnio. Drobinki są dość duże, w sumie to wygląda się jakby się nałożyło na siebie drobinki brokatu. A nie o to w zdrowym glow skóry chodzi. Nie zauważyłam żadnych właściwości typowych dla witaminy C - ani rozjaśnienia, ani poprawy kolorytu skóry. Za to pojawiły się niedoskonałości - wydaje mi się że to kwestia samego serum. Serum pozostawia na skórze jakby lepką warstwe, ja nakładając je miałam uczycie nie wchłaniania, a oblepiania skóry. Zapach moze sie podobac, jest całkiem odświeżajacy, cytrusowy. Ale dla mnie powinien być dodatkiem, a nie jedynym odświeżeniem proponowanym przez kosmetyk. Podchodziłam do serum kilka razy - zawsze kończyło się to niespodziankami. W końcu zrezygnowałam - kosmetyk zostanie wyrzucony przed jego skończeniem.
    Zalety:
    • niska cena
    • dostepnosc
    • PAO 6 miesiecy
    Wady:
    • brak rozświetlenia
    • brak poprywy kolorytu skóry
    • dziwny"glow który wygląda jak brokat
    • zostawia lepka warstwe na skórze
    • powoduje niedoskonałości
  • 22 października 2023 o 13:36
    Bardzo [podstawowe serum dla początkujących w pielęgnacji
    Moje serum otrzymałam w kosmetycznym boxie prezentowym. Nigdy nie byłam wielką fanką marki Soraya, ale mam kilka produktów, które lubię i dobrze wspominam. Z serii just glow miałam okazję testować wcześniej galaretkę do twarzy, która była naprawdę dobrym produktem, więc liczyłam, że serum też mnie nie zawiedzie. Opakowanie to wygodna buteleczka z pipetką. Serum dość dobrze się nabiera i nie sprawia kłopotów w tym względzie. Szata graficzna na buteleczce jest prosta, ale prezentuje się całkiem ładnie. Dla mnie działanie tego serum jest bardzo podstawowe, Muszę powiedzieć, że dla mnie ono jedynie nawilża i rozświetla skórę drobinkami miki, które znajdują się w środku. Nie zauważyłam żadnego spektakularnego działania innego. Na szczęście nie zapycha i nie podrażnia cery. Dla mnie to bardzo podstawowy produkt, który niczym się nie wyróżnia. Konsystencja serum jest lekko żelowa, ale łatwo się rozsmarowuje. Zatopione są w niej rozświetlające drobinki , które źle na twarzy nie wyglądają ani nie są bardzo widoczne moim zdaniem. Większość zostaje na dłoniach raczej. Zapach jest lekko cytrusowy bez wyczuwalnych konkretnych nut.
    Zalety:
    • dostępność +/- bo aktualnie nie wiem dokładnie, gdzie można kupić ten produkt
    • podstawowe działanie w kwestii nawilżenia
    Wady:
    • brak głębszego działania
    • drobinki rozświetlające mogą jednak być dość denerwujące, a wiem, że są osoby, które nie lubią takich bajerów