Maseczki w płachcie

Niuqi Wygładzająca maska na tkaninie `Acai`

• 20 marca 2022 o 16:38
    Maski te są całkiem średnie że względu na nieprzyjemną płachtę, jednak wersja Acai jest najlepsza z całej czwórki.
    Używa od:próbka
    Maski te są co jakiś czas dostępne w Biedronce. Kosztują około 3-4zł. Oczywiście poza ceną, maski zachęcają swoją prostą ale przyjemną dla oka grafiką. Niestety nie pozostawiły po sobie zachwytu a to ze względu na płachtę. Wiem, że nie wszystkim przeszkadza kiedy jest ona gruba i sztywna, jednak ja gustuje w cieniutkich materiałach, które dobrze dopasują się do twarzy. Dodatkowo płachta miała zły kształt. Była bardzo wąska ale długa, więc nie dochodziła do końca boków twarzy, za to niesamowicie wystawała na górze... Płachta była dobrze nasączona ale niestety szybko wysychała. Jednak duży plus za to, że po zdjęciu i wmasowaniu esencji wszystko się mega szybko wchłaniało, nie pozostawiając lepkiej warstwy. Esencja była przeźroczysta. Maska Acai miała bardzo przyjemny zapach jakby jagodowy czy borówkowy. Pozostawiła twarz delikatnie wygładzoną i oczywiście nawilżoną. Z całej czwórki dostępnej w tej serii to właśnie maska Acai jest jedyną do której mógłbym wrócić. Zarówno ze względu na zapach jak i efekty działania.
  • 6 marca 2022 o 13:20
    Taka sobie...
    Kupiłam z czystej ciekawości i jeśli mam być szczera to maska jest bardzo przeciętna :/ Dobrze sprawdzi się u osób z cerą normalną i suchą, niezbyt wymagającą. Maska ma całkiem dobry skład i przyjemny zapach. Tkanina ma dobrze wycięte otwory, jest mocno nasączona, a jej aplikacja prosta i przyjemna. Jeżeli chodzi o samo działanie, to skóra zaraz po zdjęciu maski jest delikatnie nawilżona i miękka w dotyku - żadnych spektakularnych efektów nie zauważyłam. Warto tutaj wspomnieć o tym, że po zastosowaniu maski na skórze pozostaje dość lepki film, co niektórym osobom może przeszkadzać. Na plus zaliczam również estetyczne opakowanie, dostępność oraz niewielką cenę.
  • 11 grudnia 2021 o 14:06
    Tania ale przeciętna w działaniu
    Maseczki Niuqi są dostępne w Biedronce a ta seria była w sprzedaży chyba rok temu latem. Kupiłam kilka wariantów a ostatnio przypomniałam sobie o Acai , wydobyłam z czeluści szafy i teraz kolej na jej recenzję. Na wstępie dodam że mam skórę suchą i maski nawilżające, odżywcze czy rozświetlające lubię najbardziej Maska ma kilka plusów: ładne opakowanie, niską cenę, nie najgorszy skład. Z minusów to przeciętne działanie i lepka warstwa na skórze jako pozostaje po zabiegu. 1. # opakowanie bardzo zachęcające do zakupu. Intensywnie zielony kolor plus owoce acai na grafice wyglądają ładnie i ja na pewno zainteresowałabym się takim produktem 2.Skład Mamy tu jako składnik nawilżający glicerynę, wodę morską i bambusową. Ekstrakt z jagód acai działa przeciwzmarszczowo, ujędrniająco, antyoksydacyjnie Ekstrakt z ogórka -łagodzi, odświeża, chroni, odżywia Ekstrakt z zielonej herbaty-działa antyoksydacyjnie i pomaga w walce ze starzeniem skóry Skład jest typowo drogeryjny, jak najbardziej do zaakceptowania przeze mnie Mimo że nie jest zbyt bogaty nie ma też tu żadnych kontrowersyjnych składników. 3.Płachta jest bardzo przyjemna i delikatna choć do cienkich nie należy. Nie do końca rozmiar jest odpowiedni bo nie dochodzi do boków twarzy. Za to otwory wycięte w miarę ok. Zapach przyjemny, troszkę owocowy, jagodowy. Podczas 20 minut noszenia nie zaobserwowałam negatywnej reakcji skóry. Jak maseczka zadziałała? Średnio. Skóra była nawilżona, miękka ale większych efektów nie zauważyłam. Brak obiecanego wygładzenia. Do tego twarz pokryta została lepkim filmem który musiałam zmyć bo czułam się niekomfortowo. Po przetestowaniu już wielu masek Niuqi stwierdzam że bez względu na to czy to seria owocowa, warzywna, letnia czy zimowa :) mają one zbliżone składy a efekty są bardzo przeciętne także zużyję jeszcze tych kilka które mi zostały i moja przygoda z marka dobiegnie końca. Plusy -niska cena ok.3zł -dostępność -popularny market który chyba każda z nas odwiedza -ładne kolorowe opakowanie -skromny ale nie najgorszy skład +/- gruba płachta, rozmiar troszkę mały, otwory w miarę dobrze wycięte +/- nasączenie płachty ok ale nie zostaje nic w opakowaniu aby dołożyć np. na szyję Minus -klejąca warstwa na skórze -słabe działanie wygładzające no trochę tam nawilża ale też szału nie ma
  • 2 listopada 2021 o 20:33
    Odrobinę lepsza od kokosowej wersji nawilżającej, ale jak dla mnie to kolejna maseczka - widmo od marki Niuqi.
    Maseczki w płachcie bardzo lubię i chętnie stosuję, gdyż wydaje mi się, że są one w stanie dać mi najlepszy i najbardziej zauważalny efekt ze wszystkich dostępnych na rynku możliwości, jakie miałam okazję stosować. Niestety dość często ubolewam nad tym, że nie są to produkty najtańsze w swojej kategorii jak na jednorazowe użycie, dlatego też najczęściej łapie je na jakiś promocjach bądź wybieram te, które wcale nie kosztują dużo a wydają się fajne jakościowo. Zdecydowanie do tej kategorii zaliczały się u mnie propozycje od marki Niuqi, która dostępna jest w sieci sklepów Biedronka. Jakiś czas temu kupiłam od razu dwie wersje, czyli tę recenzowaną oraz opcję kokosową, która z opisu miała mieć działanie nawilżające. Jak się okazało, nie dawała ona praktycznie żadnego efektu, ale postanowiłam się nie zrażać i na dniach przetestowałam też wygładzającą propozycję z Acai. Według opisu producenta ma to być produkt przeznaczony do cery mieszanej oraz problemowej, jednak ja po opisie jej teoretycznego działania określiłabym ją jako maseczkę do każdego rodzaju skóry, zwłaszcza dojrzałej czy po prostu pozbawionej elastyczności bądź witalności. Ja skóry mieszanej nie mam, określiłabym ją raczej jako normalną w kierunku suchej, ale wiadomo, te rekomendacje znajdujące się na opakowaniach śmiało można traktować jako sugestie w przypadku, gdy dobrze poznamy naszą buzię i jej potrzeby. Dodatkowo skład tego produktu jest wegański, zaś sama tkanina - biodegradowalna. Kosmetyk zawiera w sobie oczywiście ekstrakt z Acai, który ma działać zmiękczająco oraz wygładzająco, a także głębinową wodę morską o właściwościach nawilżających i rewitalizujących. Kosmetyk zamknięty został w opakowaniu w formie saszetki w krzykliwym, zielonym kolorze, na którym porozrzucane zostały grafiki jagód pełniących w nim główną rolę. Od góry znajdziemy logo producenta, nazwę produktu, jak i jego podstawowe właściwości, wszystko przedstawione za pomocą czarnej czcionki. Z tyłu umieszczono oczywiście bardziej dokładny opis jak i skład maseczki. Sama płachta jest naprawdę bardzo gruba i wydaje mi się, że w saszetce jest za mało esencji jak na taki materiał, czyli powtarza się historia wersji kokosowej. Maseczkę zaaplikowałam na oczyszczoną skórę, po zastosowaniu ulubionego peelingu i toniku. Płachta mimo swojej grubości dobrze trzyma się skóry, ale nie jest zbyt dobrze wycięta, jest sporawa, tak jak znajdujące się w niej dziury na oczy czy usta. Produkt trzymałam na skórze przez dziesięć minut czyli tyle, ile zaleca nam producent i po tym czasie, szczerze mówiąc, nie zauważyłam żadnych efektów. Buzia nie była ani wygładzona, ani nie stała się bardziej miękka w dotyku. Jedyne co to straszliwie się świeciła, ale nie było to takie eleganckie glow, jak po niektórych kosmetykach, tylko raczej wyglądała na spoconą. Dodatkowo esencja nieprzyjemnie oblepia skórę, przez co nałożony w późniejszym etapie krem nie ma jak się wchłonąć, a jedynie ślizga się na twarzy, czyli ponownie powtórka z rozrywki jak w przypadku wersji kokosowej od Niuqi. Jak dla mnie te biedronkowe maseczki to strata czasu i pieniędzy. Nie będę ukrywać, że całkiem lubię kosmetyki od marek własnych pochodzących z tego sklepu, część z nich przyjemnie mi się sprawdza i lubię do nich wracać, ale te maski w płachcie to jakieś nieporozumienie. Jedyne, co mogę oddać wersji Acai to bardzo delikatnie nawilżenie, ale tak subtelne, że praktycznie go nie ma. Ja już na pewno nie powrócę do tych produktów.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Nie podrażnia
    • Bardzo delikatne nawilżenie skóry
    Wady:
    • Brak jakichkolwiek efektów
    • Gruba, nieprzyjemna w noszenie płachta
    • Mała ilość esencji w opakowaniu
    • Kosmetyk pozostawia na twarzy klejący się film, który uniemożliwia wchłonięcie się kremu
  • 2 października 2021 o 22:56
    Pozytywne działanie
    Lubię tanie maseczki z Biedronki i w miarę możliwości za każdym razem testuję nowości. Z tej jestem zadowolona. Maseczka ma estetyczne opakowanie, wygodną płachtę, przyjemny zapach. Nie wysycha za szybko, więc trzymałam ją na twarzy dłużej niż przez kwadrans, a po jej zdjęciu twarz była odświeżona i wygładzona. Zdrowsza i bardziej promienna.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie