WIZAŻ logo
Tusze do rzęs

Maybelline New York The Colossal, Volum` Express 100% Black Mascara Tusz do rzęs pogrubiający

4,1 (1536)
529 hitów!

allegro
Bodyland.pl
Dr.Max.pl

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
Nasi użytkownicy zostawili 1536 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 sierpnia 2026 o 11:45
    Kultowy tusz z Maybelline
    Kupi ponownieNie wiem
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Kultowy żółty tusz do rzęs Maybelline The Colossal Volum' Express to bardzo solidny produkt, który zapewnia świetne pogrubienie i wyrazisty czarny kolor. Kosmetyk posiada gęstą teksturę oraz wygodną szczoteczkę, choć przy kilkukrotnym warstwowaniu potrafi delikatnie sklejać włoski. Trwałość i wydajność są na dobrym poziomie, a solidne, charakterystyczne opakowanie ułatwia codzienne użytkowanie. To opłacalny wybór w przystępnej cenie, który sprawdza się w codziennym makijażu, oferując bardzo dobrą objętość.
  • 29 lipca 2026 o 10:43
    Tęsknię!
    Kupi ponownieNie wiem
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Producent obiecuje spektakularną objętość, intensywną czerń, wydłużenie i trwałość przez cały dzień. Skład jest typowy dla klasycznych mascar – opiera się na woskach i polimerach odpowiadających za objętość i utrwalenie, a dodatkowo zawiera m.in. pantenol i kolagen. I szczerze? Przez długie lata nie miałam powodów, żeby w to nie wierzyć. To był mój absolutny hit odkąd zaczęłam się malować, czyli jakieś... 15 lat temu. Naprawdę trudno policzyć, ile opakowań zużyłam. Dla mnie przez lata nie istniała lepsza maskara. Pięknie wydłużała i pogrubiała rzęsy, świetnie je rozdzielała, a spojrzenie od razu stawało się bardziej wyraziste. Szczoteczka jest jedną z najwygodniejszych, z jakimi miałam do czynienia – miękka, nie kłuje oka i bardzo łatwo się nią maluje nawet dolne rzęsy. Tusz nie szczypał mnie w oczy, nie powodował łzawienia, dobrze się zmywał, a jednocześnie przez cały dzień pozostawał na swoim miejscu. Przez wiele lat był to kosmetyk, który kupowałam w ciemno i zawsze wiedziałam, że mnie nie zawiedzie. Niestety... coś się zmieniło. Wszystkie jego zalety nadal zostały – efekt na rzęsach jest naprawdę piękny, szczoteczka nadal jest świetna, oczy nadal dobrze go tolerują. Problem pojawia się dopiero po kilku godzinach. Tusz zaczyna się kruszyć i zostawia czarne smugi pod oczami. Początkowo myślałam, że trafiłam na wadliwą partię, ale po trzech opakowaniach kupionych w różnych drogeriach wiem, że to nie był przypadek. Naprawdę jest mi szkoda, bo przez kilkanaście lat był to mój numer jeden. Gdyby nie problem z trwałością, nadal kupowałabym go bez zastanowienia. A tak... pozostaje mi szukać godnego następcy.
    Zalety:
    • pięknie wydłuża i pogrubia rzęsy,
    • dobrze je rozdziela,
    • intensywna czerń,
    • bardzo wygodna, miękka szczoteczka,
    • łatwo się nakłada,
    • nie szczypie i nie podrażnia oczu,
    • efekt na rzęsach jest naprawdę piękny.
    Wady:
    • po kilku godzinach zaczyna się kruszyć,
    • zostawia czarne smugi pod oczami,
    • obecnie trwałość jest zdecydowanie gorsza niż kiedyś.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    15 lipca 2026 o 15:33
    Zawsze powracam, nie ideał, ale blisko.
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Zużyłam już kilka, jeśli nie kilkanaście opakowań tego tuszu. Lubię jego głęboką czerń oraz gęstą szczoteczkę. Czasem testuję inne tusze, jednak często wybieram ten poczciwy sprawdzony. Mam z natury długie rzęsy, choć rosną nierówno (nie w sensie długości, lecz kierunku). Potrzebuję więc tuszu, który ujarzmi i podkreśli naturalne włoski. Jedna warstwa daje piękny efekt długich rzęs, dwie wyraźnie je pogrubiają. Nie dostrzegłam obsypywania, wieczorami wciąż wyglądam w nim dobrze. Nie mam bardzo wrażliwych oczu, ten tusz nigdy ich nie podrażnił. Odnoszę jednak wrażenie, że dość szybko traci świeżość. Nie zdążam zużyć całego opakowania zanim stanie się suchy i trochę grudkowaty. Za tę cenę, w dodatku w promocji uważam mimo wszystko, że jest jednym z lepszych dla moich rzęs.
    Zalety:
    • Kolor
    • Gęstość szczoteczki
    • Efekt pogrubienia
    • Ujarzmienie niesfornych włosków
    Wady:
    • Utrzymywanie świeżości produktu
  • 29 maja 2026 o 8:52
    Mój ulubiony
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Przetestowałam wiele tuszy, ale zawsze wracam do Maybelline Collosal. Pięknie wydłuża i pogrubia. Jest w dobrej cenie. Jedyną wadą jest to, że czasami się osypuje.
    Zalety:
    • pięknie wydłuża i pogrubia
    • nadaje głęboki, czarny kolor
    Wady:
    • osypuje się
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    19 maja 2026 o 17:10
    Świetna !
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Ta mascara to moja Top1 z drogerii jak chodzi o tusze dodające objętości! Mascara daje zdecydowanie efekt podkręconych i mocno pogrubionych rzęs. Nie osypuje się ani nie odbija w ciągu dnia na powiece. Nie zliczę, które to moje opakowanie! Jest po prostu genialna ! Efekt 1 warstwy bez zalotki
    Zalety:
    • Objętość
    • Efekt sztucznych rzęs
    • Wydajny
    • Nie skleja

szukaj