Kremy i maski do rąk

Evolution of Smooth (EOS) Shea Better Hand Cream Eucalyptus Krem do rąk z masłem shea `Eukaliptus`

• 27 listopada 2023 o 14:09
    Szybko się wchłania i pozostawia gładkie dłonie
    O tym kremie nie powiem złych rzeczy, mimo że zapach jest trochę ciężki i nietypowy dla kremu do rąk. W składzie jest eukaliptus, świeża mięta i dąb. Być może to ten ostatni ma właśnie działanie mocno przytłaczające zapach. Dla mnie przypomina on zapach męskich balsamów do twarzy. Gęsta formuła i tubka która ma fajny dziubek do wydobycia kremu jest ogromnie na plus. Nawilżenie czuć niemalże od razu, wchłania się szybko i nie pozostawia uczucia klejenia rąk czy też „śliskości” świetnie sprawdzi się na suche i popękane dłonie. Mam problem również z suchością łokci ale i tu krem świetnie daje sobie radę.
    Zalety:
    • Zapach eukaliptusa
    Wady:
    • Zbyt mocno wyczuwalny męski zapach
  • 28 czerwca 2023 o 23:15
    Kremy do rąk Eos kiedyś biły rekordy popularności, każdy chciał je mieć, teraz jakoś ich sława ucichła, a i w drogeriach nie są już tak często na półkach. Mimo to ja nadal mam do nich sentyment, więc kiedy tylko nadarzyła się okazja kupiłam sobie krem do rąk o zapachu eukaliptusa, który idealnie sprawdził się u mnie na lato. To mocno odżywczy, ale zarazem lekki kosmetyk pielęgnacyjny, który zapewnia natychmiastowy efekty. Opakowanie Opakowanie to śliczna tubka w kolorze biało-zielonym z grafiką przedstawiającą liście eukaliptusa. Logo marki i napisy w centralnym miejscu od razu rzucają się w oczy. Z tyłu znajduje się ciekawy opis produktu oraz zawartych w formule składników aktywnych. Zamknięcie na klik pozwala na szybkie wydobycie odpowiedniej ilości kosmetyku. Kompaktowy rozmiar jest idealny do torebki. Krem Krem ma przyjemną, aksamitną konsystencję, mi trochę przypomina śmietankę, bardzo ja lubię, bo mimo, że jest lekka to zarazem bardzo treściwą, odżywcza, zapewnia doskonałą pielęgnację. Kolor to mleczna biel. Zapach jest śliczny, wyrazisty, świeży, idealny na letnie, upalne dni. To świeża nutą eukaliptusa, która odpręża i zapewnia sesje aromaterapeutyczną z każdym kolejnym użyciem. Krem szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej czy lepkiej warstwy, co mi bardzo odpowiada, bo nie lubię tłustego wykończenia. Zapewnia skórze natychmiastowe wygładzenie, nawilżenie , ukojenie, niweluje uczucie ściągnięcia. Systematycznie stosowany poprawia stan skóry i ją regeneruje. Odżywcza formuła na bazie oleju i masła Shea oraz olejek eukaliptusowy to ciekawe połączenie. Kosmetyk jest wydajny i wystarcza na kilka tygodni stosowania, to mój niezbędnik do torebki. Plusy Ładny zapach Świetna konsystencja Szybkość wchłaniania Nie zostawia tłustej i lepkiej warstwy Nawilża, wygładza, odżywia Ciekawy skład Wydajność Ładne i praktyczne opakowanie Korzystna cena
    puddle
    31 maja 2023 o 0:13
    Jestem na 'nie'
    Dawno nie używałam tak nieskutecznego kremu do rąk.. Kupiłam jakiś czas temu, przyciągnęła mnie cena i znana nazwa. Wyciągnęłam go ze swoich zapasów;) Lubię zapach eukaliptusa, ale tutaj aromat jest bardzo sztuczny, jakiś taki gorzkawy, plastikowy. Konsystencja raczej lekka, ale pomyślałam, że to krem z gatunku szybkowchłaniających. Niestety, to formuła- w moim odczuciu oczywiście- niemal niewyczuwalna. Dłonie są nawilżone przez chwileczkę. Krem nie pozostawia żadnego filtru. Nie daje uczucia ulgi przy suchej skórze. Nie regeneruje. Nakładam i po chwili już go nie czuję. Zastanawiam się, gdzie jest to masło shea?
    Zalety:
    • wygodna aplikacja
    Wady:
    • sztuczny zapach
    • nie nawilża
    • nie regeneruje
    • nie daje uczucia ulgi nawet mało zniszczonej skórze, ale na przykład po myciu rąk, naczyń w twardej wodzie
  • 14 maja 2021 o 11:31
    Przyjemny
    Akurat potrzebowałam kremu do rąk, zdecydowałam się na ten, głównie ze względu na dużą promocje (zapłaciłam ok. 4 zł) i ładne opakowanie. Z marki EOS oprócz kremu eukaliptusowego posiadałam również wersję lawendową, jednak zapach eukaliptusowy dużo bardziej przypadł mi do gustu. Zapach ten jest bardzo przyjemny i kojarzy mi się trochę z zapachami męskich kosmetyków, jednak nie przeszkadza mi to. Krem dobrze się wchłania, nie lepi się. Dłonie są miękkie i nawilżone. Używało się go bardzo przyjemnie.
    Ariessa
    22 kwietnia 2021 o 17:02
    Dobrze wspominam
    Używałam tego kremu w zeszłym roku i miałam bardzo pozytywne odczucia. Ciekawy, świeży zapach - odmienny od wszechobecnych owocowych, kwiatowych czy kulinarnych. Krem miał odpowiednią dla mnie konsystencję, nie za gęsty, nie za rzadki. Taki w sam raz, w dodatku szybko się wchłaniał. Mógłby być za słaby dla suchych albo podrażnionych rąk, ale ja akurat nie mam szczególnie wymagających dłoni i ten krem natłuszczał je i nawilżał wystarczająco. Fajny codzienniak do domowego użytku. Swój egzemplarz kupowałam na wyprzedaży, więc zapewne zniknął już z półek. W sumie szkoda, bo kosmetyki Eos to wielka loteria, a ten produkt był udany.