Kremy z filtrem do twarzy

Asoa Krem z filtrem mineralnym SPF 50 PA+++

• 20 czerwca 2022 o 17:35
    Jeden z lepszych SPF
    SPF marki Asoa kupiłam z polecenia mojej siostry. Mimo bardzo podzielonych opinii, uważam ten produkt za jeden z lepszych, jaki miałam okazję testować. Produkt nałożony w zbyt dużej ilości może bielić, jednak przy dobrym rozsmarowaniu efekt ten znika. Konsystencję kremu określiłabym jako dosyć gęstą, ale mimo to lekką i zarazem klejącą. Mnie osobiście efekt ten nie przeszkadza. Sądzę, że przez tą lepkość lepiej utrzymuje na twarzy makijaż. Nie zdarzyło mi się przy tym nieestetycznie zważenie bądź zrolowanie podkładu na twarzy, nawet po całym dniu. Zapach określiłabym jako delikatny i niedrażniący. Minusem jest opakowanie, które uniemożliwia sprawdzenie, czy faktycznie produkt, mimo braku jego podawania przez pompkę, jest skończony w 100%.
    Zalety:
    • działanie
  • 13 czerwca 2022 o 18:12
    Wielkie rozczarowanie
    Ten krem z filtrem bardzo mnie rozczarował. Kupiłam go za niemałe pieniądze z polecenia. Myślałam, że będzie fajny, ponieważ ma dobry skład, wysoką ochronę spf 50 i jest marki, którą lubię. Krem ma dość gęstą konsystencję, biały kolor, praktycznie jest bezzapachowy. Pojemnik jest z wygodną pompką, która umożliwia zużycie produktu do końca, a poza tym na opakowaniu widać ile nam go zostało. Jego największy minus to fakt, że się mega grudkuje na twarzy. Kiedy zaczynałam rozprowadzać krem na twarzy powstają grudy, które bardzo ciężko rozprowadzić. Trzeba się przy tym namęczyć, a jak dostanie się trochę produktu na linie włosów czy brwi to jest jakaś masakra. Rozprowadzenie kremu trwa dłuższy czas i jest nieprzyjemne, ponieważ czuć, że bardzo trzemy twarz. Nie ma przy tym znaczenia, czy nakładam coś pod ten kosmetyk, jaki rodzaj sera użyłam. Po nałożeniu cera jest raczej matowa i klejąca. Jedyny plus to to, że podkład który na mnie się bardzo wyświecał wyglądał bardziej matowo i dłużej się utrzymywał. Zauważyłam też, że przy ciągłym stosowaniu powodował pojawienie się na mojej twarzy kaszki. Ostatecznie zużyje ten krem stosując naprzemiennie z innym spf 50, ale ponownie go nie kupię
    Zalety:
    • Skład, brak zapachu, wysoki filtr spf
    Wady:
    • Ciężko go rozprowadzić, bardzo się grudkuje, zapycha cerę
    Iszka12
    1 czerwca 2022 o 10:36
    Wielkie nie
    Krem jest najgorszym kosmetykiem jaki stosowałam. Ciężko się go rozprowadza, bieli lekko skórę. Samo wyjęcie produktu jest niewygodne - trzeba parę razy nacisnąć pompkę, żeby coś z opakowania wyszło. Po tygodniu oprócz kremu wychodził jakiś płyn, a po 3 tygodniach nic nie chciało wyjść więc musiałam się wspomagać patyczkiem. Rozprowadzanie kremu na twarzy to także wyzwanie. Mieszałam go z innym kremem i wtedy było trochę lżej, ale nadal zajmuje dużo czasu. i nie jest przyjemne, bo ciągle zostają grudki kremu, które ciężko wsmarować w twarz. Krem niezbyt ładnie pachnie. Plus za ochronę SPF 50. Nie polecam, to najgorzej wydane pieniądze, a stosowanie kremu jest męczarnią.
    Zalety:
    • Ochrona SPF
    Wady:
    • Konsystencja nad którą trzeba się napracować
    • Ciężkie wydobycie produktu z opakowania
    • Bielenie
  • 4 marca 2022 o 13:15
    Wielkie NIE
    Jak dla mnie ten krem zasługuje na tytuł najgorszego kosmetyku wszech czasów. Naprawdę, jest okropny i zniechęci każdą osobę do stosowania kremów z spf. Zaczynając od początku, oczywiście jako pierwszy trafił mi się krem z tej nieslawnej serii, którą firma wymieniała, bo coś było nei tak z konsystencją. Ale co ciekawe, każdy późniejszy (ponieważ nie zliczę ile razy go reklamowałam) po kilku dniach/tygodniach stosowania również zaczął się rozwarstwiać, grudkować, maziać. Naprawdę, nie jestem w stanie opisać słowami tego, jak on się zachowuje na twarzy, to trzeba zobaczyć. Po wyciśnięciu wydaje się przyjemnie kremowy, jednak po próbie rozsmarowania na twarzy po prostu się rozwarstwia, mazia, w jakiś dziwny sposób zastyga ze smugami, a próba ich roztarcia kończy się rolowaniem i po prostu usunięciem produktu z twarzy. Makijaż na nim wygląda obrzydliwie, a jego zapach kojarzy mi się z popcornem, który obrzydziłam sobie do końca życia. A ta cena? Powalająca....
    Zalety:
    • miła obsługa sklepu
    Wady:
    • wszystko jest jedną wielką wadą
    agiaxis
    30 października 2021 o 15:15
    A mógł być moim ideałem...
    Krem dostałam od siostry już napoczęty, gdyż jej jakoś nie służył. I całe szczęście, bo wydać ok. 100 zł na takie coś byłoby mi żal. Ale do rzeczy: krem ma bardzo przyjazny skład, bez silikonów i zapychających mnie olejów , jak masło shea, czy olej kokosowy, ma też ładne opakowanie z pompką oraz nie bieli, mimo, że jest to krem mineralny z bardzo wysokim filtrem. I wszystko byłoby super, gdyby nie jego konsystencja - krem jest bardzo gęsty, topornie się rozsmarowuje (trzeba wręcz intensywnie wcierać go w skórę, żeby rozsmarować, a to nie jest obojętne dla samej skóry, zwłaszcza wrażliwej, czy naczyniowej - można ją podrażnić). Ponadto od początku miałam trudności z wyciśnięciem kremu z opakowania - albo przez tą gęstość, albo jakąś wadę samego opakowania. Po kilkunastokrotnym naciśnięciu pompki wydobyła się mała ilość kremu, resztę musiałam wydobyć patyczkiem i tak za każdym razem. Jeśli ktoś ma dużo czasu i cierpliwości rano, to proszę bardzo - mnie tego brakuje i jest to bardzo zniechęcające. Gdyby nie to kupiłabym krem ponownie.
    Zalety:
    • opakowanie (wygląd)
    • skład
    • brak bielenia
    • wysoka ochrona przeciwsłoneczna
    Wady:
    • opakowanie - funkcjonalność
    • konsystencja kremu - zbyt gęsta
    • dość tłusty
    • za wysoka cena