Pomadki i szminki

E-Glamour.pl
Loreal Color Riche Insolent Pomadka do Ust 176 Irreveren LO-7439
notino.pl
Loreal L?Oréal Color Riche Nude Pomadka do ust 601 1szt

Nasi użytkownicy zostawili 115 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 20 marca 2025 o 9:31
    L'Oreal Paris Color Riche Les Nus – absolutna miłość!
    Pomadka L'Oreal Paris Color Riche Les Nus to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Od kiedy ją wypróbowałam, stała się moim numerem 1. Formuła jest niesamowicie kremowa, dzięki czemu aplikacja jest błyskawiczna i przyjemna. Nie wysusza ust, a wręcz sprawia, że czuję je nawilżone i gładkie przez cały dzień. Kolor – idealne odcienie nude, które pasują do każdego makijażu, zarówno na co dzień, jak i na wieczór. To świetna propozycja dla osób, które szukają pomadki, która będzie wyglądać naturalnie, ale jednocześnie doda uroku. Odcienie mają piękny, subtelny połysk, który nadaje ustom zdrowy, promienny wygląd. Co więcej, pomadka jest bardzo trwała, nie zasycha na ustach i nie zostawia plam, co jest dla mnie ogromnym plusem, ponieważ nie muszę jej co chwilę poprawiać. Jedyny minus to to, że jest trochę mniej odporna na długie jedzenie czy picie, ale z drugiej strony – w takich przypadkach każda pomadka wymaga poprawek. Jeśli chodzi o opakowanie, to eleganckie i poręczne, a sama pomadka nie łamie się, co przy codziennym użytkowaniu jest bardzo ważne. Podsumowując – L'Oreal Paris Color Riche Les Nus to pomadka, którą każda kobieta powinna mieć w swojej kosmetyczce. Doskonała konsystencja, piękne kolory i dbałość o nawilżenie ust sprawiają, że to zdecydowanie mój must-have!
  • 16 marca 2025 o 13:03
    Przepiękna!
    Szminkę kupiłam, bo każda wizażowa influencerka namawiała do zakupu tej pomadki w kolorze 173. Kolor ma być odpowiednikiem drogiej pomadki marki perfumeryjnej. Z ciekawości sprawdziłam kolor w drogerii i przepadłam. Bardzo mi się spodobał. Uważam, że przepięknie może wyglądać na każdym typie urody. Osobiście jestem bladą blondynką o ciepłym typie urody. Pieknie dopełnia makijaż. Mam wrażenie, że przy pomalowaniu ust tą szminką moje zęby wydają się bielsze. Konsystencja jest bardzo kremowa, szminka nie rozwarstwia się i równomiernie pokrywa usta. Ma przepiękne wykończenie, nie jest zbyt błyszczące ani zbyt matowe. Usta wyglądają zdrowo, nie podkreśla suchych skórek. Mam wrażenie, że nawilża usta. Jest bardzo dobrze wyprofilowana, co ułatwia wyrysowanie ust bez potrzeby użycia konturówki. Trwałość oceniam na maksymalnie 4 godziny bez jedzenia i częstego picia. Niestety trzeba ją poprawiać kilka razy w ciągu dnia. Odbija się na kubku, szklankach. Cena szminki jest dość wysoka, ale na promocji można ją dostać dużo taniej. Opakowanie szminki jest piękne, złote. Wygląda bardzo drogo, jakby był to produkt perfumeryjnej, luksusowej marki. Podsumowując, bardzo ją lubię. Polecam i raczej kupię ponownie
    Zalety:
    • kolor, który podkreśla biel zębów
    • profilowana szminka
    • przepiękne opakowanie
    • nawilża usta
    • masełkowa konsystencja
    Wady:
  • 9 sierpnia 2023 o 18:14
    Na nie
    Piękne opakowanie, ale szminka niestety wysusza. Nie wiem jak to jest że tak wielu osobom podpasowała ale mi nie. Jestem zdania, ze w tej cenie można znaleźć o wiele więcej lepszych szminek.
  • 5 czerwca 2023 o 19:24
    Dobra pomadka z ceną za wysoką
    Pomadka w ładnym opakowaniu dla mnie osobiście bardzo przypadło do gustu. Charakteryzuje się bardzo przyjemnym zapachem oraz dobrą pigmentacją koloru. Konsystencja pomadki jest miękka, łatwo się rozprowadza. Nie wysusza ust . Pomadka z trwałością trochę gorzej, ale i tak warta uwagi. Co prawda w promocji mogę kupić inne odcienie, niestety cena regularna według mnie za wysoka jeśli chodzi o jakość.
    Luqia
    10 maja 2023 o 18:23
    Cudny kolor, choć formuła problematyczna
    Pomadkę tę kupiłam pod wpływem impulsu. Zobaczyłam ją na jakimś zdjęciu i od razu zachciało mi się ją mieć :D. Szczęśliwie była akurat na promocji w drogerii Rossmann za około 33 złote. Wybrałam kolor 171 Nu Confident. Moja mała kolekcja pomadek składa się z różnych wykończeń. Nie ograniczam się wyłącznie do matów. Najbardziej lubię te, które zastygają, ale pozostają satynowe - wówczas mogę liczyć zarówno na naturalne wykończenie, jak i na trwałość. Jednak pomadka L'oreal z linii Color Riche Les Nus do takich nie należy, a używam jej od momentu kupienia praktycznie non stop. To typowo kremowa szminka o delikatnie odbijającym światło wykończeniu, lecz nie wybitnie napigmentowana. Być może jest to kwestia koloru, ale w przypadku mojego numeru 171, czyli jasnego nudziaka z lekko różowymi tonami, robi smugi. Trzeba je wyrównać poprzez wklepywanie, co niczym trudnym nie jest, ale jednak problematycznym. Jak już wyrównamy krycie, to kolor jest bardzo twarzowy. Odświeża i odmładza momentalnie całą twarz. Jest jaśniejszy od mojej czerwieni wargowej, dlatego nie sprawdzi się przy opaleniźnie. Dlaczego? Bo będę wyglądać jak wyciągnięta z kiczowatych lat 2000 lub jakbym nałożyła na usta podkład :D. No chyba, że użyję najpierw ciemniejszej konturówki i środek wypełnię tym kolorem, tworząc efekt ombre. Wtedy okej ;p. Aczkolwiek zdziwiło mnie jedno - ten jasny nudziak w ciągu dnia ciemnieje i staje się ciemniejszym nudziakiem. Różnica jest zauważalna bez potrzeby porównywania, choć kolor wciąż pozostaje ładny i bardzo naturalny. Ale trzeba wziąć to pod uwagę. Trwałości nie ma zachwycającej - znika od samego mówienia, niemniej jednak równomiernie. Dołożenie warstwy nie stanowi żadnego problemu. Na ustach jest wyczuwalna trochę jak balsam, ale żadnych korzyści takowego balsamu nie daje. Usta się łatwo przez nią wysuszają, także siedzi na ich powierzchni jako powłoka, która nie ma nawet funkcji ochronnej. Cóż, nie jest idealna, ale używam jej codziennie, bo bardzo lubię ten bezpieczny, uroczy kolor. Ciemniejszy lub wyrazisty kolor, np. czerwień, przy tej formule robiłby na ustach pobojowisko. Na szczęście w przypadku nudziaka wszelkie niuansy nie są takie widoczne. Kupujcie na własną odpowiedzialność ;p. Opakowanie, zaraz obok koloru pomadki, chyba najbardziej do mnie przemawiało. Złote z jasnoróżowym lineart'em kobiecych kształtów. Czy to nie jest piękne? Oprócz tego jest wytłoczona nazwa marki między sztyftem a zatyczką oraz logo na wierzchu zatyczki. Całość ma design przypominający wysokopółkowe kosmetyki, ale w ręce już jakości nie czuć, ponieważ to sam plastik, choć mechanizm sztyftu działa bardzo płynnie przez cały czas. Na szczęście złoto z opakowania nie ściera się w kontakcie z innymi kosmetykami lub po prostu czymkolwiek z torebki. Pojemność to 4,5 g.
    Zalety:
    • Kolor 171 to jasny nudziak z różowymi tonami, bardzo bezpieczny i twarzowy
    • Kremowe, lekko odbijające światło wykończenie (z czasem na ustach robi się bardziej matowe)
    • Przyjemny zapach, jakby kremowo-owocowy
    • Piękne opakowanie
    Wady:
    • Nie nakłada się równomiernie, robi smugi
    • Trwałość słaba, nawet jak na kremową formułę
    • Wysusza usta
    • Kolor trochę ciemnieje po pewnym czasie