Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Tołpa Green Oils, Oczyszczanie, Żel micelarny do mycia twarzy, oczu i ust (nowa wersja)

Ann_ek
    18 marca 2025 o 18:16
    Bardzo łagodny, ale nie pieni się i średnio skutecznie oczyszcza
    Kupiłam trochę zachęcona promocją w Biedronce 1+1 gratis na produkty do oczyszczania twarzy. Padło na dwa żele do mycia od Tołpy, z którą jakoś wciąż, po wielu próbach nie potrafię się polubić. Pierwszy z żeli, który zużyłam zrobił na mnie świetne wrażenie. Niestety ten okazał się niezbyt skuteczny jak na moje potrzeby i oczekiwania. Opakowanie jest okej, to zwykła, plastikowa tubka, przezroczysta, więc widać poziom zużycia. Grafika ładna, napisy czytelne, jakość wykonania bez zarzutu. Stoi na zatyczce, więc nie ma żadnych problemów z dozowaniem, nawet pod sam koniec. Zamykanie na klik, działa bezawaryjnie, dobrze zabezpieczając produkt przed niekontrolowanym wypływem żelu z tubki. Pojemność wynosi 150 ml. Ma dość słodki, delikatny, ale przyjemny zapach. Szybko się ulatnia. Konsystencja żelowa, taka w sam raz, nie za gęsta ani nie za rzadka. Niestety tak jak w tytule, nie pieni się wcale, mam wrażenie, że bardziej rozmazuje zanieczyszczenia niż je zmywa. Na pewno nie poradzi sobie solo z makijażem. Ja oczywiście oczyszczam skórę dwuetapowo, ale i tak jakoś mu nie ufam. Zdecydowanie wolałam go używać w pielęgnacji porannej, zmywając pozostałości wieczornych kremów i sebum. Jest bardzo delikatny i łagodny, to rzeczywiście trzeba mu oddać. Nie zapycha, nie ściąga skóry. Również oczom nie robi żadnej krzywdy, nie szczypie, nie piecze. Jednak jakoś tak z ulgą go zużyłam i powrotu nie planuję. Tołpa wciąż nie jest dla mnie łaskawa.
    Iwona_C
    15 stycznia 2025 o 10:04
    Lekki, delikatny dla skóry i oczu, przyjemny w stosowaniu żel.
    Żel zakupiłam w promocji 1 + 1 wraz ze z płynem micelarnym z tej samej linii pielęgnacyjnej. Kosmetyki polubiłam za lekkie konsystencje, delikatność i chętnie korzystałam z nich podczas pielęgnacji skóry twarzy. Opakowanie jest bardzo wygodne i dobrze dostosowane do konsystencji kosmetyku. Tuba ma pojemność 150 ml, jest mięciutka i posiada dużą zakrętkę z zamykaniem klik na którym można ją postawić. Na tubie znajduje się nadruk z wszelkim niezbędnymi informacjami dotyczącymi żelu, dodatkowo grafikę kwiatów lnu oraz wyszczególnienie zawartości 97% składników pochodzenia naturalnego i zawartości w żelu oleju z lnu. Konsystencja jest bezbarwna średnio gęsta, żelowa o delikatnie wyczuwalnym perfumowanym zapachu. Skład jest wegański w 97% naturalny, pozbawiony parabenów, sztucznych barwników, sls-u silikonu, oleju parafinowego. Substancje pielęgnacyjnych znajdziemy tutaj wyciąg z torfu, olej z lnu, glicerynę, kwas salicylowy. Z składników mało atrakcyjnych jet tu mikroplastik i sdta. Żel jest produktem który nie pieni się zupełnie, ale przy nałożeniu na twarz usuwa zanieczyszczenia, nadmiar sebum i pozostałości makijażu. Zastosowany jako typowy żel usuwający makijaż nie sprawdza się w tej roli, bo nie jest w stanie dokładnie usunąć mocniejszego makijażu. Ja stosowałam go jako produkt do mycia twarzy po uprzednio usuniętym makijażu. Bez problemu się aplikuje, również bezproblemowo spłukuje z skóry, nie pozostawia po sobie żadnej lepkiej ani tłustej warstwy, nie ma też po nim uczucia ściągnięcia. Jest łagodny zarówno dla skóry jak dla jak i dla oczu, nie powoduje żadnych podrażnień. Cera po użyciu żelu jest przyjemna w dotyku, czysta odświeżona i wygładzona. Wydajność jest dobra, niewiele potrzeba tego kosmetyku na jedno zastosowanie. Ja początkowo używałam zbyt dużą ilość ze względu na to że produkt zupełnie się nie pieni, trzeba po prostu przyzwyczaić się do tej konsystencji. Podsumowując żel jest dobrym produktem oczyszczającym cerę, choć z usuwaniem makijażu nie do końca sobie radzi. Lekki, delikatny dla skóry i oczu, przyjemny w stosowaniu produkt.
    Zalety:
    • lekka żelowa konsystencja
    • delikatny, przyjemny zapach
    • nie pozostawia na skórze lepkiego filmu ani uczucia ściągnięcia
    • oczyszcza i odświeża cerę
    • usuwa nadmiar sebum, pozostałości makijażu i inne zanieczyszczenia
    • nie podrażnia skóry ani oczu
    • wygodna tuba z ładną grafiką
    Wady:
    • nie do końca radzi sobie z usuwaniem makijażu
    • nie pieni się
    natty08
    6 października 2024 o 16:01
    Delikatny żel, który nie pieni się podczas aplikacji
    Tołpa Green Oils, Oczyszczanie, Żel micelarny do mycia twarzy, oczu i ust to kosmetyk, który wyróżnia się swoją delikatnością, funkcjonalnością oraz skutecznością w codziennej pielęgnacji. Produkt znajduje się w tubce, która została zaprojektowana w taki sposób, aby umożliwić jego całkowite zużycie. To praktyczne rozwiązanie pozwala na maksymalne wykorzystanie żelu bez marnowania go, co z pewnością jest atutem zarówno pod względem ekonomicznym, jak i ekologicznym. Żel posiada przezroczystą, typowo żelową konsystencję, która ułatwia aplikację. Jest to produkt odpowiedni dla osób o skórze wrażliwej, ponieważ nie podrażnia ani skóry twarzy, ani delikatnej okolicy oczu. Co więcej, nie wywołuje uczuleń ani nie powoduje pieczenia, co sprawia, że może być stosowany zarówno do oczyszczania twarzy, jak i okolic oczu oraz ust. Jest to niezwykle istotne dla osób, które szukają kosmetyków delikatnych, a jednocześnie wszechstronnych i skutecznych. Po zastosowaniu produktu skóra jest dobrze oczyszczona, a żel nie powoduje jej przesuszenia. W przeciwieństwie do niektórych produktów oczyszczających, Tołpa Green Oils nie pieni się podczas aplikacji, co może być związane z obecnością olejów w składzie. Ta właściwość sprawia, że niektóre osoby mogą odczuwać konieczność poświęcenia nieco więcej czasu na dokładne zmycie produktu z twarzy, ale dzięki temu skóra pozostaje nawilżona, a efekt oczyszczania jest delikatny, ale skuteczny. Zapach żelu jest neutralny i delikatny, co jest zaletą dla tych, którzy preferują kosmetyki o subtelnym aromacie lub są wrażliwi na intensywne zapachy. Ogólnie rzecz biorąc, Tołpa Green Oils Micelarny Żel to produkt, który łączy w sobie delikatność i skuteczność, sprawdzając się jako wszechstronny kosmetyk do codziennego oczyszczania twarzy, oczu i ust.
    Inne
  • 13 sierpnia 2024 o 13:11
    Dobry żel do oczyszczania twarzy
    Żel znajduje się w tubce z przyciągająca uwagę szatą graficzną, opakowanie poręczne, półprzezroczyste,widać ile żelu pozostaje w opakowaniu.Zamykany wygodną nakrętką typu klik. Pojemność 150 ml. Żel delikatnie pachnie, łatwo nałożyć,jak i zmyć z twarzy.Produkt jest wydajny, konsystencja jest żelowa, gęsta,wystarczy nie wielką ilość żelu do rozprowadzenia na twarz. Nie podrażnia skóry twarzy, nie uczula, nie szczypie w oczy, nie drażni ich. Żel przyjemny w stosowaniu. Po umyciu twarzy skóra jest dobrze oczyszczona, żel nie wysusza skóry. Dobrze spełnia swoje podstawowe zadanie, jakim jest oczyszczanie. Kupię ponownie. Polecam wypróbować.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Gęsta konsystencja
    • Dobrze oczyszcza
    • Nie drażni oczu
    • Nie podrażnia skóry
    • Nie uczula
    • Nie wysusza
    Wady:
  • 25 lutego 2024 o 10:36
    Odświeżenie
    Żel micelarny jest bardzo delikatny i myślę, że sprawdzi się dla osób z wrażliwą cerą. Niestety dla mnie jest trochę za delikatny, bardzo słabo zmywa makijaż. Potrzeba dosyć sporo produktu, żeby porządnie oczyścić twarz. Kosmetyk jest łagodny dla skóry, nie podrażnia jej, nie spowodował również powstania dodatkowych niedoskonałości. Produkt ma przyjemny, delikatny zapach, który nie utrzymuje się na twarzy. Opakowanie to wygodna, poręczna tubka, niestety trochę ciężko się otwiera, ale może to mi się trafił akurat taki przypadek.