Kremy na dzień

OnlyBio Hydra Mocktail, Nawilżający krem do twarzy lekka formuła `Imbir & lewan`

pamka00
    27 czerwca 2022 o 8:12
    Ideał na lato!
    Długo szukałam idealego kremu na dzień, który zarówno będzie dobrą bazą pod makijaż jak i nawilży skórę. I ten krem robi to doskonale! Błyskawicznie wtapia się w naszą skórę, nawilżając ją przy tym, wygładzając nasze zmarszczki (!) oraz pozostawiając na skórze przepiękny efekt glow. Bardzo lekka konsystencja, nic nie czuje się na twarzy, nie roluje się, brak tłustej powłoki. Mój hit! Sprawdzi się zarówno na dzień przez wszystkie pory roku, jak i na upalne letnie noce
    Zalety:
    • skład
    • konsytencja
    • brak zapachu
    • błyskawiczne wchłanianie
    • działanie
    • wygodne opakowanie
    marys09
    9 stycznia 2022 o 14:50
    Działa zgodnie z opisem
    Mam cerę mieszaną, ze skłonnością do niedoskonałości i zapychania, ale też zaczerwienień. W kremach szukam dobrego nawilżenia, otulenia skóry bez zapychania i przeciążania i uniwersalności formuły w kontakcie z różnymi typami serum, które dają mojej skórze konkretniejsze działanie. Bardzo ufam marce OnlyBio, mają świetne możliwości laboratoryjne i technologiczne, a do tego dobry zamysł i fokus na naturalne, ale skuteczne produkty. Ten krem Hydra Mocktail jest drugim z tej marki, po który sięgnęłam. Raczej stosowałam go na noc, tylko czasami na dzień, jeśli akurat wyjątkowo nie nakładałam kremu z filtrem. Duży plus za opakowanie - wygodna pompka typu airless, mój ulubiony typ opakowania, który w tym przypadku dobrze współgra z formułą. Konsystencja kremowa, lekka, ładnie się rozprowadza, przyjemnie świeżo pachnie i bardzo szybko się wchłania. Jest to z pewnością krem dla osób, które nie lubią filmu na powierzchni skóry, dla skór tłustych i mieszanych. Cery suche mogą czuć za małe nawilżenie. U mnie sprawdzał się w czasie letnim, bo nie obciążał skóry na noc, a jednocześnie dawał mi wystarczające nawilżenie. Natomiast już w czasie jesiennym czy tym bardziej zimowym jest dla mnie za lekki, wtedy lepiej sprawdza się wersja anti-age. Dobrze współgra z różnymi formułami serum, nie zdarzyło mi się nigdy żadne rolowanie czy tępa aplikacja. Co do samego działania - ja widzę przede wszystkim dobre nawilżenie. Krem nie zapycha, skóra jest też ładnie rozświetlona. Działanie wygładzające raczej jest zasługą serum, które stosuję. Jest szansa, że wrócę do niego w okresie letnim. Ale ciut bardziej mimo wszystko odpowiadała mi wersja anti-age.
    Zalety:
    • opakowanie z pompką typu airless
    • lekka kremowa formuła
    • ładny świeży zapach
    • bardzo gładko się rozprowadza
    • szybko się wchłania
    • nie pozostawia filmu na skórze
    • nie obciąża skóry i nie zapycha
    • dobrze współgra z różnymi typami serum
    • dobrze nawilża
    • rozświetla skórę
    • bardzo dobry naturalny skład
    Wady:
    • nawilżenie na dzień wystarczające, na noc latem również, przy większym przesuszeniu lub w czasie jesienno-zimowym dla mnie nieco za delikatne
  • 14 września 2021 o 23:40
    Przyjemny kremik
    Krem only bio imbir i lewan Hydra mocktail dostępny jest w drogeriach hebe. Opakowanie Krem znajduje się w kartoniku w kolorze niebieskim.Kosmetyk ma plastikowe opakowanie z pompką co jest bardzo higieniczne.Szata graficzna całkiem ładna . Pojemność kremu to 50ml. Konsystencja Krem jest biały ma lekką konsystencję.Latwo się rozsmarowywuje i wchłania .. Zapach en przypomina mi trochę imbir.Nadaje się pod makijaż . Skład Skład jest w 99% pochodzenia naturalnego.Super nie ukrywam że właśnie za to cenie markę.Krem posiada certyfikat Ecocert.W składzie znajdziemy nawilzajacy lewan i imbir o działaniu regenerujacym.Dodatkowo także probiotyki. Dla kogo Krem jest dla cer suchych ale także mieszanych .Ja mam cerę suchą czasem pojawiaja się u mnie niedoskonalosci. Efekty Krem doskonale nawilża napina i wygładza skórę.Nie uczula i nie powoduje wysypu .Jest lekki nie obciąża cery.Swietny pod makijaż .Zdecydowanie polecam wypróbować .Warto wyhaczyć go na promce.
    Zalety:
    • nawilza wygładza
    • dobry skład
    • ladne opakowanie
    Wady:
    • dostepnosc, cena
  • 13 marca 2021 o 15:21
    Mój ideał !
    Zakupiłam produkt skuszona dobrym składem i tym, że bardzo dobrze sprawdził mi się żel z tej serii Only Bio. Mam cerę trądzikową, normalną, obecnie nieco w stronę suchej i wrażliwej. Opakowanie to leciutka tubka z pompką airless pozwalającą nie tylko na bezproblemowe zużycie produktu w całości ale również bardziej higieniczne jego dawkowanie. Dozuje idealną porcję produktu, nie zacina się, a sama oprawa graficzna opakowania jest dla mnie osobiście całkiem ładna. Sam produkt ma delikatny, niemal niewyczuwalny zapch i biały kolor. Konsystencja jest kremowa, lekka, bez problemu rozsmarowuje się po twarzy, jednocześnie dość szybko wchłania nie zostawiając tłustego czy lepkiego filmu. Jednocześnie działanie kremu jest takie jakiego oczekuję od tego typu produktu. Bardzo dobrze odżywia i nawilża skórę (sprawdził mi się nawet w trakcie terapii retinoidami), nie obciąża jej i nie zapycha, idealnie sprawdza się zarówno na dzień jak i na noc, a także bez problemu zgrywa z każdym serum czy podkładem (nawet mineralnym). Słowiem mówiąc - ideał. Jeden z niewielu kremów, który aż tak mnie zachwycił i który z pewnością kupię kolejny raz (a nawet wiele razy).
    Zalety:
    • dobry skład
    • nawilżenie
    • ukojenie
    • lekka konsystencja
    • nie zapycha
    • higieniczne, lekkie opakowanie z pompką
    Wady:
    • BRAK!