Kremy na dzień

Clarins Extra-Firming Energy Creme Jour [Day Cream] Krem na dzień

Sephora
Clarins - Extra Firming Energy - Rozświetlający Krem Przeciwzmarszczkowy - Extra Firming Energy 50ml - Dla Kobiet

thequre
    10 czerwca 2022 o 15:50
    Nie zachwycił niestety...
    Ciągle szukam idealnego kremu dla mojej cery. Kupowałam różne: tańsze i drogie. Cera dojrzała, mieszana (strefa T tłusta, policzki suche, wrażliwe). Szukając, wertując, czytając opisy kremów miałam nadzieję, że natrafiłam w końcu na produkt, który spełni moje oczekiwania : sprawdzi się pod codzienny makijaż, nie wyświeci strefy T, zapewni nawilżenie, zniweluje drobne zmarszczki w strefach suchych. Tylko tyle i aż tyle. Niestety krem nie dał rady przy moich skromnych wymaganiach. Średnio przypadł mi też do gustu zapach, taki jakiś sztuczny. Konsystencja fajna, krem dobrze się wchłania i to właściwie tylko takie pozytywy.
    Zalety:
    • Wchłanialność
    • Fajna konsystencja
    Wady:
    • Brak efektów opisywanych przez producenta
  • 28 grudnia 2021 o 21:02
    Działanie kremu jest bardzo dobre, tylko jego cena trochę zaporowa...
    Krem Extra-Firming Energy Creme Jour marki Clarins posiadam w postaci dwóch miniaturek o pojemności po15 ml każda.Otrzymałam je w gratisie do zakupów. Krem ma zapewnić naszej skórze jędrność i blask, dodatkowo ożywiając i regenerując cerę. W składzie znajdziemy koncentrat energetyzujących superowoców i 4 perłowych pigmentów, ekstrakty roślinne,ekstrakt z jagód goji z nasion aceroli, ekstrakt z papryki a także organiczny olejek z moreli. Formuła zawiera również organiczne cukry owsiane dla natychmiastowego efektu liftingu oraz organiczny daktyl pustynny dla uzyskania jednolitej cery. Krem dodatkowo zabezpieczony jest białą folią dzięki czemu mamy pewność, że nikt go nie odkręcał. Zamknięty jest w ciężkim, pomarańczowym szklanym słoiczku i prezentuje się ciekawie. Kolor kremu jest lekko brzoskwiniowy. Sam zapach jest bardzo przyjemny, świeży, wyczuwalna jest soczysta morela. Konsystencja kremu jest lekka a zarazem ogromnie treściwa, dość szybko wnika w głąb skóry nie pozostawiając po sobie żadnej tłustej warstewki, idealnie nadaje się pod podkład, nic się nie roluje. Krem sprawia, że moja mieszana cera codziennie wygląda świeżo i zdrowo,ma świetliste perłowe wykończenie, które zapewnia natychmiastowy blask cery. Dodatkowo daje dobre nawilżenie i ujędrnienie,pozostawia skórę przyjemną w dotyku i odczuciu. Krem jest bardzo wydajnym produktem stosuje go wyłacznie na dzień i 15 ml starczyło mi na miesiąc stosowania. Na pewno w przyszłości zdecyduje się na pełnowymiarowy słoiczek kremu, mimo tak wysokiej ceny, polecam wypróbowanie.
    Zalety:
    • dodaje cerze energii
    • szybko się wchłania
    • dobrze nawilża
    • działa przeciwzmarszczkowo
    • cudowny zapach
    • pozostawia świetliste wykończenie cery
    • wydajny
    Ata77
    25 marca 2021 o 16:33
    Bardzo lubię
    Krem dedykowany skórze 40+, dojrzałej, potrzebującej nawilżenia, ujędrnienia i rozświetlenia. Stosuję od około miesiąca (używam tylko na dzień) refleksje mam takie:
    Zalety:
    • bardzo dobrze nawilża
    • daje efekt rozświetlający
    • kolor produktu jest pomarańczowy, na pierwszy rzut oka nie zawiera drobinek, jednak po nałożeniu na twarz widzę lekką poświatę, taki efekt rozświetlenia , przepięknie to wygląda, jest subtelne i delikatne
    • bardzo szybko się wchłania, po nałożeniu kremu, mogę natychmiast robić makijaż, nic się nie klei
    • mam wrażenie napięcia i gładkości skóry
    • PRZEPIĘKNY zapach, taki cytrusowo-pomarańczowy, pachnie luksusowo
    • jest bardzo wydajny, stosuję ok miesiąca (tylko rano), za mną ubytek w 1/3
    • to jeden z lepszych kremów z górnej półki jakie miałam ;)))))
    Wady:
    • oczywiście zaporowa cena!!!!!! opłaca się bardziej - 20%, ale do tanich nie należy