Podkłady

Christian Dior Forever Natural Nude Foundation Podkład do twarzy

• 11 marca 2025 o 14:25
    Nie wart swojej ceny
    Mam cerę mieszaną,skłonną do trądziku. U mnie niestety ten podkład się nie sprawdził… Podkreśla zmarszczki bardzo :/ Ten podkład sprawdzi się przy cerze normalnej z którą nie ma większych problemów.
    Wady:
    W perfumerii
  • 19 listopada 2024 o 10:15
    Leciutki/ długotrwały
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Po pierwsze zaznaczę , że mam cerę mieszaną i wątpiłam aby podkład się u mnie sprawdził natomiast jest on dla mnie miłym zaskoczeniem a więc do rzeczy; Konsystencja podkładu gęsta/ musowa w pierwszej chwili sądziłam,że trafiłam na popsuty egzemplarz gdyż wyglądał na zważony ale po rozgrzaniu i rozprowadzony gąbeczką wygląda pięknie. Lekkie krycie więc osoby potrzebujące mocniejszego makijażu nie będą zadowolone. Na twarzy niewidoczny w pozytywnym tego słowa znaczeniu i daje ten blask, który właśnie lubię nadający cerze zdrowszego, promiennego wyglądu. W strefie T wyświeca się standardowo jak większość podkładów i jest to dla mnie normą natomiast po zebraniu nadmiaru sebum wygląda nadal dobrze. Kolejnym ogromnym plusem jest jego trwałość , noszę makijaż około 12 godzin i podkład Natural Nude zdał ten egzamin bardzo dobrze. Nawet pod koniec dnia makijaż wyglądał ładnie przy czym nie jest to produkt wysuszający skórę. Podkład w ciągu dnie nie ważył się, nie ścierał , wyglądał lekko i naturalnie. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z produktu i absolutnie nie mam się do czego przyczepić( no może poza ceną). Idealny dzienny leciutki podkład
  • 26 października 2024 o 15:04
    Ogromny zawód
    Podkład kupiłam szukając alternatywy dla Chanel no 1, który nie jest idealny ale jak się okazało, pomimo niemal identycznego składu, biję Diora na głowę. Szklane, solidne opakowanie ale jak to w przypadku takich, ciężko jest wydobyć podkład pod koniec używania. Zarówno Dior jak i Chanel sprytnie uniemożliwili odkręcenie butelki, żeby podłubać w środku szpatułką. Odcień dobrałam przez internet, sugerując się opisami producenta. Wybrałam odcień chłodny, do średniej cery (2CR), który na swatchach wydawał mi się trochę za ciemny ale zaryzykowałam. W moim przypadku najważniejsze jest to aby podkład nie miał dominujących żółtych tonów. Zawiodłam się okrutnie bo po pierwsze na twarzy ten wybrany przeze mnie kolor był naprawdę jasny, zbyt jasny nawet jak na mnie. Po drugie i najważniejsze: przybił mnie żółcią, bez grama chłodu. Składowo niemal identyczny jak Chanel i znam opinie osób, które używały obu nie widziały różnicy. U mnie różnica jest kolosalna ponieważ Dior zupełnie nie trzyma się skóry, obsmarowuje twarz i wcale a wcale się w nią nie wtapia. Po dwóch godzinach jest już zupełnie oddzielony, twarz promienieje smalcowatym blaskiem. Wydajność jest słabsza niż w Chanel, mimo że wydawało mi się,że nakładam tyle samo. Podkład bardzo szybko znika. Mogę polecić tylko jako próbkę bo skład jest zacny ale na pewno radzę unikać kupowania w ciemno pełnowymiarowego opakowania.
    Igorme
    7 czerwca 2023 o 9:05
    Jestem rozczarowana
    Dzien dobry, jestem rozczarowana tym podkładem, który kupiłam w Douglas. Prawie go nie używam, a on po prostu znika ze słoiczka, jakby parował. chociaż miałem taki, który kupiłem w Antalyi. i używał go przez prawie rok. szkoda, że ​​nie zachowałam
  • 10 września 2022 o 12:15
    Niezawodny!!
    Mam cerę mieszaną, więc większość podkładów ciastkuje się lub wygląda sucho pod koniec dnia. Ten podkład ma lekką tendencję do świecenia w strefie T, ale utrwalony dobrym pudrem nie świeci się przez dobre 6h. Zaskoczył mnie w nim efekt wygładzenia, nawilżenia, trwałość, i to, że się nie ściera i nie ciastkuje! Uwielbiam w nim to, że nie muszę przejmować się stanem cery przed aplikacją, nieważne, czy mam jakieś suche skórki, on się na nich nigdy nie osadza. Zawsze wygląda tak samo świetnie. Co ważne, nigdy nie wysusza skóry, nie podrażnia i nie widać, że mam na sobie podkład. Tak ładnie wtapia się w skórę :)
    Zalety:
    • efekt na skórze
    • nie ciastkuje się, nie ściera
    • lekki
    • nie podkreśla suchych skórek
    Wady: