Maseczki w płachcie

Garnier Skin Naturals, Vitamin C Sheet Mask Maska nawilżająca i rozświetlająca na tkaninie (stara wersja)

notino.pl
Garnier VITAMIN C Sheet Mask - Nawilżająco-rozjaśniająca maska na tkaninie z witaminą C i kwasem hialuronowym
Garnier Skin Naturals Maska w Płacie Vitamin C
Garnier Skin Naturals Vitamin C Maska na tkaninie 28 g

• 20 maja 2024 o 9:11
    Fajnie nawilża
    Maseczkę z witaminą C marki Garnier wygrałam w konkursie, może zacznę od tego że maska ta jest solidnie nasączona i idealnie pasuje do mojej twarzy, nie spada ani nie zsuwa się, nie trzeba z nią leżeć za co duży plus, z działania tej maski jestem zadowolona świetnie nawilżyła i odświeżyła moją cerę nabrała blasku i była bardziej promienna, jedyny minus jaki zauważyłam to ten że nadmierna ilość serum nie chciała się szybko wchłonąć tylko zostawiła biały osad na twarzy ale po jakimś czasie i to się wchłoneło, więc mimo to można przymrużyć na to oko, z chęcią jeszcze nie raz do niej wrócę, z mojej strony jak najbardziej polecam.
    ALM007
    19 maja 2024 o 13:03
    Maseczka, którą uwielbiam :)
    Garnier Vitamin C Serum Mask to jedna z moich ulubionych masek w płachcie. Ma teraz inne opakowanie, ale istota maski została niezmieniona. Jest bogato nasycona składnikami aktywnymi, co widać już przy pierwszym użyciu. Płachta jest dobrze nasączona serum, co sprawia, że skóra twarzy otrzymuje solidną dawkę witaminy C i innych dobroczynnych składników. Witamina C jest znana ze swoich właściwości rozświetlających i antyoksydacyjnych, co sprawia, że skóra po użyciu maski wygląda na bardziej promienną i wypoczętą. Po zastosowaniu tej maski, moja skóra jest wyraźnie nawilżona, gładka i pełna blasku. Efekt jest zauważalny natychmiast po zdjęciu płachty, co czyni tę maskę idealną przed ważnym wyjściem lub wtedy, gdy potrzebuję szybkiej poprawy wyglądu skóry. Maska w płachcie jest przeznaczona tylko na twarz, ale w opakowaniu zawsze zostaje sporo serum, które można wykorzystać na inne części ciała. Ja osobiście nakładam nadmiar serum na szyję i dekolt, co sprawia, że te obszary również korzystają z jej właściwości. Dzięki temu cała skóra jest nawilżona i odżywiona, a ja czuję, że nic się nie marnuje. Jednym z minusów maski Garnier Vitamin C Serum Mask jest jej plastikowe opakowanie. Chociaż marka trochę je ulepszyła w obecnej edycji tej maski. Niestety, jest to skutki uboczne dbania o siebie. Choć produkt jest fantastyczny pod względem działania, opakowanie mogłoby być bardziej przyjazne dla środowiska. Myślę, że to wyzwanie dla całej branży kosmetycznej. Garnier Vitamin C Serum Mask to produkt, który zdecydowanie polecam. Uwielbiam tę maskę oraz z tej serii Coconut.
    Zalety:
    • Bogato nasycona składnikami aktywnymi
    • Witamina C działa rozświetlająco i antyoksydacyjnie
    • Skóra po użyciu jest nawilżona, gładka i promienna
    • Nadmiar serum można wykorzystać na szyję i dekolt
    • Szybkie i widoczne efekty
    Wady:
    • Plastikowe opakowanie, które nie jest przyjazne dla środowiska.
  • 15 maja 2024 o 18:30
    Dobre nawilżenie
    Maseczka na tkaninie zamknięta jest w przepięknej torebce, którą zdecydowanie widać z daleka na półce, ponieważ jest praktycznie cała żółta, z dodatkiem cytryny na opakowaniu dzięki czemu od razu widać, że jej składnikiem jest witamina C. Po otwarciu opakowania zobaczymy dość grubą tkaninę, która jest mocno nasączona płynem, o bardzo ładnym, świeżym zapachu. Nakładając na twarz nie poczułam żadnego dyskomfortu. Nie jest idealnie dopasowana do mojej twarzy, ale mimo wszystko jakoś udało się nałożyć na twarz i odczekać 15 minut. Po zdjęciu maseczki zauważyłam dobrze nawilżoną i odżywioną skórę. Nie zauważyłam efektu rozjaśnienia, ale nie oczekiwałam tego po jednym użyciu. Twarz ogólnie wyglądała lepiej i na odświeżoną, także myślę że jest warta uwagi. Pozostałości po maseczce, udało się wklepać w skórę i nie pozostawiła tłustego filmu.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 26 lutego 2024 o 18:00
    Świetna maska w płachcie!
    Używa od:próbka
    Masek w płachcie używam rzadko, a jest to spowodowane przede wszystkim ich wysoką ceną, niestety, ale za cenę 15 zł (przybliżona cena maski Garnier) mogę mieć połowę pełnowymiarowego produktu. Garnier Skin Naturals to maska z witaminą C oraz kwasem hialuronowym. W środku znajdziemy dobrze skrojoną płachtę, która jest mocno nasączona produktem. W opakowaniu jest jeszcze dużo płynu, by nałożyć go np. na szyję oraz dekolt. Ma przepiękny, świeży zapach. Maskę trzymamy na twarzy przez około 15 minut. Po tym czasie skóra jest przepięknie rozjaśniona i rozświetlona, znikają drobne zaczerwieniania, większe zostają wyciszone. Cera nabiera aksamitnej gładkości, jest odpowiednio nawilżona. Jest to świetny produkt, gdy szykujemy się na większe wyjście i chcemy w szybki sposób poprawić wygląd naszej skóry. Uwaga - podczas aplikacji piecze, ale nie powoduje żadnych zaczerwień czy podrażnień.
    Zalety:
    • dobrze nasączona maska,
    • odpowiednio skrojona,
    • efekt rozświetlenia, nawilżenia i ukojenia
  • 15 lutego 2024 o 0:23
    Maseczka intensywnie nawilżająca z witaminą C
    Miała to być maseczka intensywnie nawilżająca i ku mojemu zaskoczeniu, u mnie się nie sprawdziła. Już jakoś po ok. godzinie od zastosowania nie było śladu po jakiejkolwiek pielęgnacji i skóra była lekko przesuszona. Patrząc na tak liczne pozytywne oceny tego produktu, mam wrażenie, że po prostu moja skóra się nie polubiła z tą maseczką. Na plus jest dobrze wyprofilowana płachta, którą łatwo dopasować do kształtu twarzy i duża ilość płynu. Zapach uznałabym za neutralny.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Dobrze nasączona płachta
    • Dobrze wycięta i wygodna płachta
    Wady:
    • Cena regularna
    • Brak oczekiwanych efektów

Zobacz także inne Maseczki w płachcie