Pasty do zębów

WhiteON Silver Sensitive, Ultra-łagodna pasta wybielająca

• 1 maja 2024 o 22:11
    Utrzymuje zęby w bieli
    Pasta w różowo srebrnej tubce. Kolor pasty srebrny i lekko się mieni. W smaku jest miętowa, ale nie ostra. Fajnie czyści zęby i utrzymuje je w jaśniejszym kolorze. Dobrze oczyszcza z osadów po kawie i herbacie. Tubka jest wydajna. Dobrze się pieni. Nie podrażnia dziąseł.
  • 9 listopada 2023 o 22:03
    Bardzo dobra pasta
    Pasta dobrze się pieni, dobrze oczyszcza zęby, nie pozostawia na nich nieprzyjemnego osadu oraz kamienia. Ma przyjemny miętowy smak i zapach. Zęby po użyciu są oczyszczone. Przy codziennym stosowaniu pasty zęby robią się bielsze, pasta usuwa plamy po kawie i herbacie.
    kkdd22
    18 lipca 2023 o 23:34
    Dobra pasta
    Pasta dobrze oczyszcza zęby i nie podrażnia dziąseł. Nie sprawdzałam efektu wybielenia, dlatego nie będę go oceniać. Wydajna, już niewielka ilość wystarcza do umycia zębów. Konsystencja gęstego żelu o kolorze srebrnym z drobinkami, które wyglądają jak brokat. Zapach ma przyjemny, mentolowy. Tubka z szeroką zakrętką, więc można ją wygodnie postawić.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • nie podrażnia dziąseł
    C_in_i
    17 maja 2023 o 9:59
    Jest ok
    Pastę kupiłam w Rossmanie, skuszona voucherem z szybkiej akcji. Na co dzień używam szczoteczki elektrycznej, preferuję produkty o łagodnym smaku i używam past wegańskich oraz past z węglem aktywnym. Pasta znajduje się w kartoniku - jak dla mnie dodatkowy śmieć, można było wszystkie informacje z kartonika umieścić na tubce. Tubka z pastą zamykana dużą zakrętką. W gratisie dostajemy ok 3 cm powietrza w górnej części tubki z pastą, co jest trochę denerwujące przy nakładaniu pasty. Każde naciśnięcie pasty wiąże się z wyginaniem tubki, która w efekcie wygląda mało estetycznie. Podejrzewam, że jest to efekt konsystencji pasty, ponieważ w innych produktach tej firmy nie spotkałam się z takim problemem. Sama pasta jest bardzo gęsta, żel ma kolor srebrny, niewielka ilość produktu wystarcza do umycia zębów, które po czyszczeniu są gładkie, a osad nazębny mniej osadza się w ciągu dnia. Jama ustna również jest odświeżona. Pasta ma oznaczenie 2, tj. wybiela zęby do dwóch odcieni. Ponieważ codziennie stosuję pasty delikatnie wybielające, to efekt na moich zębach nie jest bardzo spektakularny, ale o dziwo - odczuwalny. Pasta lepiej domywa przebarwienia, co jest widoczne gołym okiem- kolor zębów stał się bardziej jednolity. Jeśli chodzi o smak pasty- ponieważ stosuję łagodne produkty do higieny jamy ustnej, to dla mnie ta pasta ma intensywny smak mentolu, kilka dni zeszło zanim się do niego przyzwyczaiłam. Po użyciu mentol utrzymuje się długo w buzi, szczególnie odczułam to ma języku. Jest to dla mnie minus tego produktu, ale większość osób pewnie nie odczuje dyskomfortu. Pasta nie podrażnia dziąseł. Skuteczność pasty została potwierdzona w badaniach pod nadzorem stomatologów - taki miły dodatek reklamowy.
    Zalety:
    • Wyrównuje kolor zębów, dobrze domywa, wydajna.
    Wady:
    • Intensywny mentol, powietrze w końcówce pasty- odejmuję za to gwiazdkę, przez to tubka wygląda na okropnie wymiętą.
  • 1 kwietnia 2023 o 9:20
    Fajna i delikatna
    Pastę kupiłam w drogerii Rossman. Lubię testować nowości a akurat była na nią promocja więc się skusiłam. Pasta posiada zewnętrzne opakowanie kartonowe. Kartkonik o ładnej szacie graficznej która przyciagnela mój wzrok podczas zakupów i dlatego wybór padł akurat na tą pastę. Katonik w kolorze fiksjowym srebrnym. Napisy na opakowaniu w kolorze fuksjowym ,białym oraz szarym. Napisy czytelne szczegółowe w języku polskim. Wewnątrz opakowania znajduje się tubka z pastą do zębów. Opakowanie pasty utrzymane w takiej samej kolorystyce co zewnętrzne opakowanie kartonowe. Tubka wykonana z dobrej jakości plastiku dzięki temu łatwo wyciska się z niej pastę. Tubka posiada białą odkręcana nakrętkę. Tubka o pojemności 75ml. Pasta w kolorze przezroczystym z widocznymi srebrnymi drobinkami . Pasta o delikatnym zapachu mięty. Pasta o lekkim smaku miętowym . Pasta o gęstej konsystencji bardziej żelowej. Pasta dość dobrze się pieni I domywa zęby. Pasta dobrze wypłukuje się z jamy ustnej. Pasta pozostawia przyjemne uczucie chłodzenia . Pasta odświeża oddech na dłuższy czas. Pasta nie podrażnia dziąseł jest bardzo delikatna. Pasta przy regularnym stosowaniu odświeża biel zębów i usuwa przebarwienia. Polecam bardzo dobra deliaktna Pasta.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Konsystencja
    • Smak
    • Usuwa przebarwienia