Kremy z filtrem do twarzy

SVR Sun Secure, Ecran Mineral Teinte SPF 50 Barwiący krem ochronny do skóry suchej i bardzo suchej

5 na 51 opinię

SVR Sun Secure Krem ochronny koloryzujący SPF 50+ Cera sucha 60 g
SVR Sun Secure Ecran Krem Mineralny SPF50 60g
e-ZikoApteka.pl
SVR Sun Secure SPF50 Mineralny krem barwiący do skóry normalnej i mieszanej, 50 ml

HonoSa
    25 kwietnia 2021 o 17:59
    Wysoka ochrona i kolor dla suchej, wrażliwej cery z przebarwieniami
    Niestrudzenie testuję przeróżne kremy, żele, pianki i spraye z bardzo wysokimi filtrami. Przy mojej jasnej, pełnej piegów i pieprzyków skórze to po prostu konieczność. Muszę stosować bardzo wysokie filtry, bo wiem, że nawet 15 minut pierwszych, ostrych, wiosennych promieni słońca bez ochrony skończy się u mnie mało twarzową, brązową "piegusową mordką" i zaczerwienieniem skóry. Filtr SVR w wersji do suchej i bardzo suchej skóry znam od dawna i zużyłam już niejedną jego tubkę. Wiem, że jego odpowiednik do normalnej i mieszanej cery wywołuje skrajne reakcje użytkowniczek. Wersja do suchej skóry - przynajmniej w moim przypadku- spisuje się jednak naprawdę dobrze. Krem zaopatrzony został w fotostabilne filtry mineralne. Nie uczula, nie wysusza i nie podrażnia. Zaletą, ale może dla niektórych wadą- jest to, że kremik to kosmetyk barwiący. Tych sporo przetestowałam i większość jest za ciemna do mojej jasnej cery,Odcień w filtrze SVR jest jednak dość uniwersalny, będzie pasował cerom jasnym, ale nie białym- jak moja- i średnim. Na pewno będzie jednak za jasny dla cer oliwkowych. To rodzaj bazy z bardzo wysokim filtrem, z powodzeniem zastąpi więc podkład i nada się do aplikacji pod oczy. Do tej pory kosmetyk SVR nigdy mnie nie rozczarował. Nadaje się pod makijaż, choć wersja dla cery suchej wymaga przypudrowania. Jest wydajny, ma bogatą konsystencję i delikatny zapach. To jeden z filtrów, do których wracam od lat.
    Zalety:
    • zawartość fotostabilnych filtrów mineralnych
    • bogata konsystencja- dedykowany cerze suchej i bardzo suchej
    • odcień kosmetyku
    • nie uczula
    • zastępuje podkład
    • współpracuje z innymi kosmetykami
    • wygodna aplikacja z tuby
    Wady:
    • wymaga przypudrowania'
    • zbyt ciemny dla super bladych i za jasny dla oliwkowych cer