Kremy z filtrem do twarzy

Bioderma Photoderm Aquafluide SPF 50+ Ultralekki fluid do skóry normalnej

• 6 maja 2024 o 20:22
    Słabiutki
    Niestety muszę się zgodzić z recenzją koleżanki poniżej - ten krem jest po prostu słaby, konsystencja jest bardzo lepiąca, świeci się mocno, brzydko wygląda na twarzy. Mam wrażenie, że to jest produkt dla kogoś, kto ma wyjątkowo suchą skórę, na pewno nie do mieszanej, czy tłustej. Dodatkowo podkład na nim się ślizga i roluje, nawet jeśli się poczeka 30 min (a ja nie mam tyle czasu rano, mogę na to poświęcić 15 min max jak jem śniadanie, żeby spf się wchłonął, ale przy nim to nawet pół godziny nie robiło różnicy). Za każdym razem z nakładaniem podkładu był wielki problem, bo mi się to wszystko mazało i psuło, nie mogłam tego podkładu dobrze nałożyć i spedzałam na tym wieki. Ostatecznie zaczęłam ten filtr używać tylko podczas siedzenia w domu i tak go zużyłam. Dla mnie to jest słaby produkt, może chroni, tego mu nie odmówię, ale to, jaki on jest tłusty, jak się świeci na buzi, jaki jest mocno wyczuwalny i nieprzyjemny podczas noszenia, a poza tym kompletnie nie nadaje się pod makijaż - to wszystko sprawia, że ja na pewno go już nie kupię.
  • 6 września 2021 o 8:31
    cieszę się, że już się skończył :v
    Dobrze spełnia swoją funkcję i mnie nie zapchał, więc nie chciałam go wyrzucać, ale odetchnęłam z ulgą, kiedy produkt się skończył. Nieprzyjemna konsystencja, świeci się na twarzy i nieładnie wygląda. Stosowałam krem w te dni, kiedy nie wychodziłam do ludzi. :p Pierwsza aplikacja jest w porządku, ale kolejne robią się bardzo nieprzyjemne. Nie mam tłustej skóry na twarzy i nie pocę się jakoś szalenie w ciągu dnia, a mimo to czułam się jakbym miała na twarzy jakieś bardzo grube warstwy produktu i miałam ochotę zmyć to wszystko.
    Zalety:
    • nie zapchał mnie (ale trzeba pamiętać, żeby dobrze go zmyć)
    • spoko spf, dobrze chroni
    • bezzapachowy
    • nie zostawiał białych śladów, ale trzeba go porządnie zaaplikować i poświęcić temu trochę czasu, żeby ich nie było
    Wady:
    • dziwna konsystencja, nieładnie wygląda na twarzy
    • aplikowanie kolejnych warstw kremu w ciągu dnia to masakra
    • nieładnie wygląda na skórze, bardzo się świeci
    Drogeria Super-Pharm
  • 1 września 2021 o 10:16
    Świetny pod makijaz
    Świetna lekka konsystencja. Produkt bardzo wydajny, przyjemny w stosowaniu. Daje skuteczna ochronę i pielęgnuje skore. Nadaje się pod makijaż, nie obciąża skory.
    Zalety:
    • Konsystencja
    Lolamii
    31 maja 2021 o 19:57
    Dobry krem przeciwsłoneczny
    Krem Bioderma Max Aquafluide niestety nie dostał się do czołówki moich ulubionych kremów przeciwsłonecznych z wysoką ochroną. Krem faktycznie ma postać lekkiego, płynnego fluidu. Nie bieli, nie roluje się, nie szczypie w oczy. Łatwo rozprowadza się na twarzy, nie ma problemu z aplikacją odpowiedniej ilości gwarantującej wysoką ochronę. Niestety, na mojej mieszanej skórze nie jest ani trochę matowy. Po aplikacji właściwie się nie wchłania, bardziej zastyga. Zostawia błyszczące wykończenie, być może na skórze normalnej czy suchej byłby bardziej matowy. Ja muszę go porządnie przypudrować. Co więcej, odniosłam wrażenie że krem wzmaga wydzielanie sebum w ciągu dnia i wymaga dodatkowego przypudrowania. Podsumowując, Photoderm Aquafluide to dobry krem, niestety nie sprawdził się do mojej skóry. Jestem jednak pewna, że wiele osób, z mniej przetłuszczającą się cerą go polubi.
    Zalety:
    • Wysoka ochrona
    • Nie podrażnia oczu
    • Brak alkoholu i zapachu
    • Nie roluje się
    • Wodoodporny
    • Nie zapycha
    Wady:
    • Nie matuje