Emulsje tę kupiłam przede wszystkim ze względu na zawartość ceramidów. Bardzo cenię sobie ten składnik i staram się wyszukiwać produkty, które zawierają go w składzie. Od żelu do mycia twarzy/pianki czy emulsji oczekuje przede wszystkim tego, że ładnie oczysci moją twarz, bez uczucia przesuszenia czy ściągnięcia. Dlatego będąc na zakupach z przyjemnością wybrałam tę emulsje nawilżająca. Ta właśnie taka jest i zgodnie z informacjami podanymi przez producenta - ma delikatnie usuwać zanieczyszczenia nie powodując podrażnień, a ceramidy w niej zawarte odbudują naszą barierę hydrolipidową i ochronią naskórek przed utratą wody. Dodatkowo emulsja ta zawiera wodę brzozową która odświeża i oczyszcza i rozjaśnia cerę. A witaminy C i E, gliceryna oraz lecytyna sprawiają, że nasza skóra odzyska witalność i odpowiedni poziom nawilżenia. Czy obietnice te są zrealizowane? Trochę tak, a trochę nie. Po zastosowaniu tej emulsji na twarz nie mam uczucia ściągnięcia. Emulsja ta ma piękny, naturalny skład, a więc głęboko wierze, że działa bardzo dobrze na moją cerę. Emulsja czy żel do mycia twarzy nie jest produktem, którego głównym zadaniem jest nawilżenie. Ma ona dobrze oczyszczać twarz, a przy tym jej nie przesuszać. I tutaj mam pewne wątpliwości. Czy ta emulsja dobrze oczyszcza twarz? Ja stosuje oczyszczanie dwuetapowe, przed zastosowaniem produktu do mycia twarzy, rozpuszczam makijaż masełkiem do demakijażu. Myślę, że emulsja ta nie poradziłaby sobie ze zmyciem makijażu, ponieważ jest bardzo rzadka. Początkowo stosowałam jedną pompkę do umycia twarzy i pomimo, że skóra jest już wstępnie oczyszczona masełkiem, mam wrażeni, że jedna pompka nie wystarcza. Może być to spowodowane tym, że emulsja jest bardzo bardzo rzadka i wręcz znika na twarzy w momencie. Teraz stosuje dwie-trzy pompki i dopiero wtedy, mam uczucie, że dotarła ona wszędzie i w każde miejsce na twarzy. Z racji tego, że do jednego mycia twarzy stosuje dwie trzy pompki, niestety nie jest ona zbyt wydajna. Obawiam się, że bardzo szybko się skończy, a jej pojemność to tylko 150 ml. Zapach tej emulsji jest bardzo przyjemny- truskawkowy, choć wydaje mi się, że nie każdemu przypadnie do gustu, wiec weźcie to pod uwagę, ponieważ jest on dość intensywny. Opakowanie emulsji jest z pompką, co dla mnie jest dużym plusem. Uwielbiam produkty do mycia, które mają pompkę. Można wtedy ją łatwo dozować i nie przesadzimy z ilością ani nie użyjemy jej za mało. Podsumowując, emulsja jest w porządku, ma naprawdę bardzo ładny skład, ale przez to, że jest bardzo rzadka, mam uczucie, że jedna pompka produktu nie domywa mojej twarzy odpowiednio. Dlatego niestety, ale szybko się skończy. Ogromny Plus za zawartość ceramidów i piękny skład. Ale czy kupię ponownie? Szczerze mówiąc, to nie wiem, ale jeżeli lubicie testować nowe produkty, to myślę że ten nie jest zły i godny przetestowania :)