Kremy uniwersalne

Alkmie Your Nude, Antipollution Cream CC+ Krem CC+

• 4 listopada 2023 o 18:18
    Tak, ale nie :)
    Mam odcień 01 light. Moja skóra jest mieszana, wrażliwa, jesienią i zimą bardziej w kierunku suchej. Butelka wyglada bardzo elegancko, pompka jest sprawna. Konsystencja kremu dość rzadka, spływająca z dłoni. Rozprowadza się bezproblemowo, aplikacja to czysta przyjemność zarówno gąbką jak i palcami. U mnie współgrał z każdym kremem i solo (oprócz spf Eeny meeny, ale na nim wszystko wyglada fatalnie). Krem na skórze wyglada przepięknie, daje efekt glow, ale bez drobin. To taki bardziej silikonowy efekt. Podkład jest mocno rozświetlający, ale przygasa po przypudrowaniu Kolor oksyduje i to o cały ton albo lepiej. Dla mnie to akurat na plus, bo nie jestem typowym bladziochem. Do tego krem cc powoduje oksydację produktów, które nakładamy później, wiec neutralny bronzer może wyglądać pomarańczowo. Największaą wadą produkty jest niestety jego zapach. OKROPNY. Kojarzy mi się z wunderbaumem albo pianką do czyszczenia tapicerki… zapach się trochę ulatnia po jakimś czasie, ale i tak go czuć pod nosem. Zuzylam jakoś pół butelki tego kremu, bo niestety mnie przesuszyl. Mimo tego, ze ma takie rozświetlające nawilżenie. Do tego ta substancja zapachowa mnie lekko podrażniła. W sumie ten obrzydliwy zapach, to główny powód dla którego przestałam używać Alkmie. Szkoda, bo przepięknie wyglada na skórze.
    Zalety:
    • Piękne wykończenie
    • Lekka formuła
    • Możliwość budowania krycia
    • Nie brudzi ubrań
    • Łatwa i szybka aplikacja
    • Lubi się z większością pielęgnacji
    Wady:
    • Absolutnie okropny zapach pianki do tapicerki
    • Przesusza
    • Lekko podrażnia skórę
  • 20 sierpnia 2023 o 17:17
    Ulubiony
    Jestem bardzo zadowolona. Krem trzyma się na buzi, nieźle kryje i wyrównuje koloryt. Idealna kolorystyka jak dla mnie. Tworzy na buzi ładne wykończenie, nie powoduje świecenia (choć akurat moja problematyczna cera - sucha z wypryskami zwykle się nie świeci, raczej prosi o nawilżenie).
    Zalety:
    • Wytrzymałość na twarzy
    • Kolorystyka
    • Satynowe wykończenie
  • 23 lutego 2023 o 13:47
    Nie polubiliśmy się
    Tyle dobrego słyszałam o tej firmie, więc postanowiłam wypróbować ten krem choćby nie wiem co. Było sporo problemów z dostępnością, ale udało mi się go dorwać po kilku miesiącach. Krem bardzo ładnie pachnie. Jest zamknięty w szklanej, estetycznej buteleczce. Krem ma oporną, tępą konsystencję. Ani rzadki, ani gesty. Jest taki, jak gdyby ktoś do fluidu dosypał proszek/piasek. Jest bardzo ciężki i tłusty, nałożony na twarz bardzo lubi zamieniać się w przysłowiową tapetę. Koloryt co prawda wyrównuje rewelacyjnie, ale nie będzie pasował do każdego typu skóry - ma pomarańczowo-żółte tony. Ubrania brudzi koszmarnie i odbija się dosłownie na wszystkim. Bez pudru ani rusz, krem na twarzy świeci się jak miliony monet. Kolejnym minusem jest tylko 13 spf. Taka ochrona nie jest wystarczająca, a na rynku mamy mnóstwo alternatyw w podobnej cenie. Krem jest bardzo wydajny, będzie mi go ciężko zużyć bo nie ukrywam, jest nam bardzo nie po drodze i dla mnie jest zdecydowanie zbyt ciężki. Nie polecam.
    • Wyrównanie kolorytu skóry
    • Szklana buteleczka
    Wady:
    • Konsystencja
    • Uczucie maski na twarzy
    • Za bardzo się świeci
    • Do używania tylko solo
    • Żółto pomarańczowy odcień
  • 17 lipca 2022 o 11:35
    Moje odkrycie w kategorii kremu CC.
    Krem CC+ od Alkmie , to produkt, który w okresie letnim sprawi, iż makijaż zyska na lekkości, jednocześnie nic nie tracąc w kwestii krycia. Rozprowadza się bez zastrzeżeń, jego staranna aplikacja - ujednolica koloryt skóry. Utrzymuje się na niej ładnie i długo. Formuła została pomyślana tak, by nie zabrakło w niej składników nawilżających i odżywczych, które swoją „misję” kontynuują również po demakijażu. W kremie znajdziemy stworzony do zadań specjalnych - Plankton Glass Flower, bardzo pożądany przez cery tłuste i mieszane, który zwiększa absorpcję sebum. Całość zamknięta jest z szklanej buteleczce z pompką o pojemności 30 ml w trzech odcieniach, moim ulubionym stał się 01 Light dedykowany skórom nieopalonym i bardzo jasnym.
    Zalety:
    • Produkt dobrze nawilża skórę.
  • 7 kwietnia 2022 o 17:01
    Bardzo fajny
    Bardzo lekki i fajny krem. Ze względu na suchą skórę nakładam go jeszcze dodatkowo na krem pielęgnacyjny - krem cc ładnie na nim się aplikuje i trzyma cały dzień. Ładnie wyrównuje kolor cery, nie smuży. Krycie lekkie - jak to w przypadku kosmetyków tego typu, ale można miejscowo je dobudować, ale mi właściwie zależy tylko na wyrównaniu koloru cery i krem się tu sprawdza. Mam wersję Light. Ładny kolor, jasny, z lekko żółtymi tonami, po wydobyciu z opakowania kolor jest OK, ale szybko oksyduje i staje się dla mnie o jakiś 1 ton (powiedzmy) za ciemny, więc zupełne bladziochy mogą mieć problem, ja radzę sobie dodając odpowiednią ilość zbyt jasnego dla mnie podkładu z tonami neutralnymi, wówczas udaje mi się dopasować kolor idealnie. Pięknie pachnie - trochę jak kwiatowe perfumy, ale zapach nie jest intensywny i dość szybko się ulatnia. Satysfakcjonująca trwałość. Bardzo fajny produkt, a przy tym ma jeszcze filtr SPF. Na pewno kupię kolejne opakowanie.
    Zalety:
    • Wykończenie (lekkie glow)
    • Efekt drugiej skóry
    • Niewyczuwalny
    • Ładnie wyrównuje kolor cery
    • Dobra trwałość
    • Dobre krycie
    • Delikatny dla okolic oczu
    • Zawartość filtra SPF
    • Prześliczny zapach kosmetyku
    • Dobrze się aplikuje i trzyma na innych kosmetykach, w tym na kremie z SPF
    Wady:
    • Kolor Light i tak jest ciut przyciemny - zauważyłam, że oksyduje, ale może być to kwestia indywidualna