Odżywki do włosów

Hebe Cosmetics, Daily Beautifying Conditioner Pielęgnująca odżywka do włosów

• 23 marca 2025 o 19:11
    Bardzo udana odżywka do codziennego stosowania, moje włosy ją polubiły
    Ostatnimi czasy bardzo chętnie sięgam po odżywki do pielęgnacji włosów od marki własnej drogerii Hebe. Kosmetyki te bardzo pozytywnie mnie zaskakują, moja czupryna naprawdę się z nimi lubi. Tym razem zdecydowałam się na zastosowanie odżywki przeznaczonej do codziennego stosowania. Ja swoich włosów co prawda nie myje codziennie tylko co drugi albo co trzeci dzień w zależności od ich kondycji, natomiast miałam spore nadzieje, że będzie to odżywka o obiecanym działaniu pielęgnacyjnym. Kosmetyk został zamknięty w opakowaniu w formie butelki wykonanej z plastiku o pojemności trzystu osiemdziesięciu mililitrów. W rolę aplikator wciela się działająca bez zarzutu pompka. Cena regularna produktu wynosi około dziesięciu złotych. Opakowanie posiada białą barwę oraz kwiatową, polną grafikę. Umieszczono na nim także wszelkie, najważniejsze informacje na temat kosmetyku, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład czy zalecany sposób użytku. Produkt posiada kremową konsystencję oraz przepiękny, owocowy zapach z nutami brzoskwini. W składzie kosmetyku umieszczono między innymi ekstrakt z mango czy owoców kiwi. Kosmetyk bezproblemowo rozprowadza się po kosmykach. Sprawia, że fryzura staje się bardziej miękka oraz wygładzona. Odżywka dodatkowo posiada działanie ułatwiające rozczesywanie oraz stylizacje włosów. Zwiększa poziom nawilżenie oraz regeneracji, a także nadaje blasku. Dodatkowo jest to bardzo wydajny kosmetyk. Odżywka od marki Hebe jest naprawdę przyjemnym kosmetykiem, który posiada działanie odżywcze, nawilżające oraz regenerujące. Idealnie sprawdza się do codziennego stosowania, powinna sprawdzić się nawet bardzo wymagającym kosmykom. Zdecydowanie polecam, jest to bardzo dobry kosmetyk w przystępnej cenie.
    • Aplikator
    • Zmiękcza
    • Ułatwia rozczesywanie
    Wady:
  • 14 lutego 2025 o 22:51
    Odżywka na co dzień – mango i kiwi
    Jako, że uwielbiam kosmetyki o zapachu mango, to nie mogłam sobie odpuścić również tego produktu. A tutaj miało być połączenie mango i kiwi. Co prawda zapach finalnie nie zrobił na mnie piorunującego wrażenia, ale nie był zły. Odżywka ogólnie działała poprawnie, włosy były miękkie i nie sprawiały żadnych problemów. Ja bym powiedziała, że to fajna opcja, kiedy ma się mniej czasu, bo wystarczy ją trzymać na włosach 2-3 minuty. Dużym plusem moim zdaniem jest wygodne opakowanie z pompką, która była w stanie wydobyć produkt niemal do samego końca, a jest to jednocześnie przystępny cenowo produkt.
    Zalety:
    • Cena (w promocji 7,49 zł)
    • Długie PAO (12 miesięcy)
    • Dostępność
    • Konsystencja
    • Opakowanie dobrej jakości
    • Szybkie działanie – 2-3 min.
    • Skuteczność - włosy są miękkie
  • 15 maja 2024 o 8:14
    Odżywka o owocowym zapachu nadająca blask i świeżość.
    Odżywka zamknięta jest w butelce z pompką o pojemności 380ml. Konsystencja lekka, treściwa. Kolor odżywki biały. Zapach owocowy, wyczuwalne mango. Wydajna. Odżywkę stosuję od 2 miesięcy. Dzięki swojej konsystencji i owocowemu zapachowi ułatwia i umila pielęgnację włosów. Odżywkę używam na dwa sposoby klasycznie nałożona dłońmi na długość włosów lub po całości wyczesana grzebieniem. Zostawiam na kilka minut po czym dokładnie zmywam. Odżywka świetnie sprawdzi się do codziennego stosowania. Nie powoduje przesuszenia i obciążenia włosów. Nadaje blask, świeżość i lekkość. Włosy po zastosowaniu odżywki nie puszą się, dobrze się rozczesują. Są miękkie, gładkie i zadbane. Dobra odżywka, która odświeża i pielęgnuje włosy. Odżywka zawiera ekstrakty z owoców mango, kiwi i kokosa. Zalety: Zapach Odżywia Nie obciąża Ułatwia rozczesywanie Świeżość Blask Miękkość
  • 4 maja 2024 o 19:26
    Kolejna godna uwagi odżywka marki własnej Hebe
    To już kolejna odżywka marki Hebe, którą mam w posiadaniu, a zarazem ostatnia, której jeszcze nie miałam. Zawsze będąc w Hebe sięgam po jedną z ich propozycji odżywek do włosów, bowiem te są tanie a skuteczne, ponadto zapakowane w wygodną butlę z pompką. I tak też jest z tą wersją. Zapakowana w sporych rozmiarów butelkę z pompką kosztuje w cenie regularnej 9,99zł. Dopieszczona została owocami mango, kiwi oraz kokosem, co jest wyczuwalne w zapachu, ale w sposób przyjemny dla powonienia -nie ma mowy o zalepiającym, zbyt słodkim czy intensywnym wydźwięku. Odżywka ma biały kolor i konsystencję mleczka, a więc odpowiednią, by nie spływać z długości włosów, gdzie ją nakładam. Zostawiam ją na około 2-3 minuty, po czym obficie zmywam wodą. Moje włosy są normalne na długości, nieco suche na końcach. Potrzebują delikatnego ujarzmienia, ale generalnie nie puszą się za bardzo. Obecnie nie mogę narzekać na ich kondycję. Na co dzień od odżywki wymagam dodatkowego wygładzenia, zmiękczenia włosów, ułatwienia w rozczesywaniu, nawilżenia. Takiego po prostu doprowadzenia ich do ładu przy jednoczesnym nieobciążeniu. I muszę przyznać, że ta odżywka wywiązuje się ze wszystkich tych zadań. Pozostawia włosy delikatne w dotyku i miękkie, podatne na ewentualną stylizację. Nieco je dyscyplinuje, ale bez efektu oklapnięcia. Włosy wyglądają dobrze, zdrowo, są gładkie na długości, przyjemne w dotyku i błyszczące. Ma się wrażenie, że są bardziej elastyczne, o fajnej sypkości, co sprzyja temu, by się dobrze układały. To jest właśnie to, czego wymaga się od odżywek do codziennego użytku. Kosmetyk wykazuje się także bardzo fajną wydajnością, bo potrzeba dosłownie jednej pompki, by wysmarować nim długie (moje sięgają już trochę za łopatki) włosy. Czego chcieć więcej? Lubię rozpieszczać swoje włosy, ale od tego mam maski i olejowanie, a na co dzień najbardziej cenię sobie właśnie takie produkty, jak ta odżywka: wywiązujące się z przypisanych im obowiązków, ale w dobrej cenie i łatwo dostępne. Uważam, że warto przetestować zarówno tę, jak i inne odżywki by Hebe.
    Mrsx3
    19 marca 2024 o 17:23
    Cudeńko :))
    Przede wszystkim zacznę od owocowego zapachu, ale nie mdlącego, w którym wyczuwalne jest mango, naprawdę piękny zapach. Jestem bardzo zaskoczona odżywką, w cenie regularniej wychodzi naprawdę korzystnie, a na promocji, można dorwać ją w naprawdę śmiesznej cenie, a pojemność jest duża, więc starsza na więcej. Dla moich długich włosów, sprawdza się bardzo dobrze, domywa oleje, a włosy po użyciu jej się gładkie, miłe w dotyku i łatwo się rozczesują.
    Zalety:
    • włosy po umyciu są gładkie, lśniące, łatwo się rozczesują i są miłe w dotyku
    • skład