To był przypadkowy zakup, a okazał się tak trafiony! Wybrałam tę odżywkę na szybko, przekonał mnie opis, że jest do codziennego użytku i delikatnie pielęgnuje - czyli to czego szukam na co dzień do moich delikatnych włosów. Super regenerację zostawiam maskom, natomiast na co dzień po myciu lubię lekkie, ale działające odżywki, które między innymi nawilżą, wygładzą i pomogą mi rozczesać włosy. Ta odżywka spełnia wszystkie te kryteria!
Trochę się bałam tego zakupu przez pojemność. Jest to bowiem duża butelka z pompką, mająca prawie 400 ml. Tym bardziej się cieszę, że mi się spodobała, bo dzięki temu miałam ja na długo. Rozwiązanie z pompką jest bardzo wygodne, świetnie się odżywkę wydobywa, a do tego ładnie wygląda na półce.
Kolejna zaleta to zapach. Świeży, owocowy, zdecydowanie czuć tu mango, które jest w składzie. Co jest dla mnie ważne - zapach nie jest bardzo intensywny, raczej lekki i subtelnie zostaje na włosach, ale nie przytłacza w żaden sposób. Mi bardzo przypadł do gustu i umilał stosowanie podczas każdego mycia. Skład również bardzo ładny, sporo naturalnych ekstraktów, więc same dobroci dla włosów.
Fajna jest również konsystencja odżywki. Jest to lekki biały krem, może nawet bardziej balsam, ale na tyle gęsty, że nie spływa z włosów, bardzo dobrze się go rozprowadza po pasmach. Wystarczy naprawdę minuta i czuć, że odżywka działa - już podczas spłukiwania włosy są gładkie i na pewno nie będzie problemów z rozczesywaniem.
I tak dokładnie jest. Włosy po wyschnięciu (ja suszę naturalnie, mam suche i cienkie włosy, więc schną relatywnie szybko) ładnie się układają, są gładkie w dotyku, nie plączą się. Są miękkie, delikatnie nawilżone, mniej się puszą (a mam do tego duże tendencje). Używając jej na co dzień miałam po prostu ładne, gładkie, błyszczące włosy. Uważam, że jest to produkt zgodny z nazwą - wielkiego odżywienia nie ma co się spodziewać, ale to nie ten produkt. Jeśli mamy mało czasu, a chcemy dopieścić i zadbać o swoje włosy, to ten produkt powinien się świetnie sprawdzić. Wydaje mi się, że również będzie idealny do cienkich i delikatnych włosów - takich jak moje. Nie obciąża ich, wyglądają one lekko i świeżo, a jednocześnie czuję, że są gładkie i nawilżone - a na co dzień dokładnie tego mi trzeba.