Odżywki do włosów

Joico HydraSplash, Hydrating Conditioner Nawilżająca odżywka do włosów

ALM007
    21 maja 2024 o 6:27
    Joico Hydra Splash: nawilżenie bez rewelacji i z intensywnym zapachem
    Joico Hydra Splash to odżywka, która wzbudziła moje zainteresowanie ze względu na swoje obietnice intensywnego nawilżenia i odżywienia włosów. Produkt ma lekką, kremową konsystencję, która łatwo się rozprowadza i szybko wchłania. Po jej zastosowaniu moje włosy były miękkie i łatwe do rozczesania, co jest plusem. Mimo kilku zalet, muszę przyznać, że odżywka Joico Hydra Splash nie spełniła w pełni moich oczekiwań. Uważam ją za produkt średni, który nie dostarcza spektakularnych rezultatów. Choć moje włosy były miększe, nie zauważyłam znaczącej poprawy w ich ogólnej kondycji. Co więcej, włosy po jej użyciu były trochę spuszone, a nie o to mi chodziło w odżywce nawilżającej. Dodatkowo, intensywny zapach odżywki wydaje mi się dosyć sztuczny, nie przypadł mi do gustu. Wolałabym, aby produkt miał bardziej naturalny aromat, który byłby mniej drażniący. Cena odżywki jest dość wysoka w porównaniu do innych dostępnych na rynku produktów, ale nie odbiega od cen innych produktów z marek profesjonalnych do włosów. Biorąc pod uwagę jej przeciętne działanie (nie złe, ale dla mnie niewystarczająco dobre po prostu), trudno uzasadnić wyższy koszt. Jak na markę specjalizującą się w profesjonalnej pielęgnacji włosów, oczekiwałam lepszych rezultatów. Stosowałam lepsze odżywki, które oferowały bardziej zauważalne efekty nawilżenia i poprawy kondycji włosów. Joico Hydra Splash to odżywka, która dostarcza podstawowego nawilżenia i ułatwia rozczesywanie włosów, ale nie wyróżnia się na tle innych produktów. Jest to przyzwoity wybór dla osób szukających lekkiego produktu, który nie obciąży włosów, jednak nie dostarcza on spektakularnych efektów, które mogłyby uzasadnić jego wyższą cenę. Jeśli szukasz bardziej intensywnego nawilżenia i poprawy kondycji włosów, warto rozważyć też inne opcje.
    Zalety:
    • Lekka, kremowa konsystencja
    • Łatwo się rozprowadza i szybko wchłania
    • Nie obciąża włosów
    • Ułatwia rozczesywanie włosów
    Wady:
    • Średnie rezultaty w zakresie nawilżenia i odżywienia
    • Włosy się trochę puszą po użyciu
    • Intensywny, sztuczny zapach
    • Wysoka cena w porównaniu do innych dostępnych produktów
    • Oczekiwałam lepszych rezultatów od marki profesjonalnej pielęgnacji włosów
    Lothris
    12 stycznia 2024 o 15:49
    Specyficzny zapach
    Zacznę od zapachu, bo może odegrać znaczącą rolę. Produkt odrzucił mnie specyficznym zapachem, stereotypowego taniego męskiego kosmetyku z kiosku. Zapach był bardzo wyraźny, długo utrzymuje się na włosach i totalnie ze mną nie współgra. Czuję go dobę od aplikacji i wyklucza z przyszłych zakupów obojętnie od działania. Ale wiem, że jest wiele osób, które lubią takie oldspice'owe zapachy i będą tą trwałością zachwycone. To kwestia nosa i preferencji. Jakoś się przemęczyłam z zapachem, bo zaczęłam go wykorzystywać do maskowania zapachu siarki przy specjalistycznym szamponie. Co prawda zapachy się zmieszały ale gorzej i być nie mogło, za to świetnie rozczesywały się włosy na mokro. Odżywka jednak działa. I tu trzeba jej sprawiedliwie oddać. Pasma są nawilżone, miłe w dotyku, gładkie i nie puszą się. Moje włosy są raczej cienkie i proste z natury jak druty. Czułam jednak lekkie obciążenie dlatego należy uważać z ilością przy aplikacji. I tak myję czuprynę co dwa dni, ale nie zauważyłam, by po użyciu kosmetyku musiałam jeszcze częściej myć głowę. Konsystencja odżywki jest bardzo konkretna i zwarta, nie spływa po włosach i raczej nigdzie nie ucieknie i nie zmarnuje się przypadkiem. Kosmetyk przebywa w tubie w całkiem ładnej szacie graficznej. Działanie zamykania tuby oceniam bez zarzutu, o dziwo nawet nie ślizga się tak podczas prysznica. Nie dla mnie ale nie można odradzić. Przed zakupem powąchaj i oceń, czy wytrzymasz ;) Produkt kupiłam w sklepie Toto hair company.
    Zalety:
    • Nawilża i wygładza pasma
    • Konkretna konsystencja, która nie ucieka podczas aplikacji.
    • Włosy nie puszą się
    • Są miłe w dotyku
    • Włosy dobrze się rozczesują.
    Wady:
    • Specyficzny, długo utrzymujący się na włosach zapach, który nie każdemu może przypaść do gustu (gryzie się z perfumami i płynem do płukania)
  • 30 listopada 2023 o 16:51
    Mega dobra odżywka
    Polecam tą odżywkę, jest warta swojej ceny. Włosy miałam mega nawilżone, czułam, jak każdy włos się nawilżył. Zapach jest po prostu nie samowity i konsystencja też. Będę kupowała ponownie produkty dla włosów od tego producenta. Jedyne co to opakowanie nie jest wygodne, jak się kończy produkt to ciężko wyciskać z opakowania.
    • działania
    shewild
    13 czerwca 2023 o 13:51
    Szklanka wody dla włosów
    Nawilżających odżywek używam regularnie, więc te kategorię przeglądam w miarę na bieżąco. Jakimś sposobem natrafiłam na ten produkt od Joico i skusiłam się na zakup, głównie z powodu mocnej obniżki. Regularne ceny kosmetyków Joico są według mnie wysokie, więc w ciemno raczej bym nie kupiła, ale ta akurat odżywka przyciągnęła mnie opisem i atrakcyjną ceną. Pojemność też całkiem spora, bo 250 ml, więc do codziennej pielęgnacji nadawała się idealnie. Po paru tygodniach używania stwierdzam, że jest to bardzo sympatyczna, lekka odżywka, która spełnia swoje zadanie - nawilża, wygładza, nie obciąża. Dobry wybór dla cienkich włosów, które łatwo obciążyć, bo z nią naprawdę nie da się tego zrobić, nawet jeśli nakładamy jej sporo na włosy ;) Cały design odżywki kręci się wokół skojarzeń z wodą, morzem czy oceanem - czyli sporą ilością nawilżenia! Sama odżywka ma błękitny kolor, nie aż tak intensywny jak kolor opakowania, nieco bledszy, ale z wyraźną niebieską domieszką. Zapach także wpisuje się w ten klimat - odżywka pachnie świeżością, czystością, jest to taki "morski", orzeźwiający zapach, jak w przypadku kosmetyków z np. minerałami lub algami. Raczej delikatny, choć na moich włosach subtelnie utrzymywał się w ciągu dnia. Opakowanie to solidna tuba, dość pokaźnych rozmiarów, ale wygodnie się z niej korzysta. Jest sztywna, trzyma pierwotny kształt do końca, ale jednocześnie elastyczna i łatwo z niej wycisnąć zawartość. Ma zamknięcie na klik i bez problemu można dozować odżywkę nawet tylko jedną ręką. Konsystencja to raczej gęsty krem, ale bardzo miękki i aksamitny, jakby lekko śliski. Dzięki temu doskonale rozprowadza się na włosach, gładko sunie po pasmach i przykrywa je cienką warstwą. W kontakcie z wodą odżywka się nie rozwadnia, nie spływa z włosów, można ją nawet chwilę dłużej potrzymać jeśli mamy nieco więcej czasu. Bardzo łatwo ją zmyć i już w chwili spłukiwania czuć, że włosy są przyjemnie gładkie i miłe w dotyku. Co do działania, to na pewno odżywka doskonale wygładza włosy. Po wysuszeniu są fajnie miękkie, ale sypkie, nie rozmiękczone. Do tego optymalnie nawilżone, tyle na ile potrzeba mi tego od odżywki do codziennego używania. Nie zapewnia głębokiego nawilżenia i odżywienia, ale od tego mam intensywne maski i na co dzień nie potrzebuję aż tak silnego działania. Po tej odżywce włosy się super rozczesują, wręcz pomaga rozplątać kosmyki, bo stają się sypkie i gładkie, i szczotka nie zahacza o nie tak często. Myślę, że dzięki temu mniej włosów się łamie podczas mechanicznych czynności. Ogólnie ładnie po niej wyglądają, tak lśniąco i zdrowo, no i w dotyku czuć tę przyjemną gładkość. To co także polubiłam to fakt, że odżywka jest doskonała dla cienkich włosów czyli takich jak moje. Mam wrażenie, że nie da się z nią przesadzić! Zazwyczaj dawałam niewielką ilość, ale zdarzyło mi się czasem nałożyć ją praktycznie od nasady i w ogóle nie obciążyła ani nie spowodowała szybszego przetłuszczania, co często się zdarza w moim przypadku. Dlatego chętnie trzymałam ją czasem nawet nieco dłużej, bo byłam spokojna o to, że włosy będą wyglądać dobrze, a chciałam żeby wzięły sobie jak najwięcej dobrego. Jestem zadowolona, ale na minus jednak regularna cena. Odżywki zużywam w sporych ilościach, bo często myję włosy codziennie (niestety przetłuszczająca się skóra głowy mocno wpływa na świeżość fryzury), więc jak dla mnie to za tę cenę to mocno chybiony pomysł. Polubiłam ją za działanie i chętnie bym do niej wróciła, ale jak na razie tylko w dużej promocji. Tak czy inaczej polecam dla cienkich włosów, które boją się obciążenia. Z tą odżywką raczej to nie grozi, a w zamian dostaniemy przyjemne nawilżenie, sypkość i gładkość.