Maski do włosów

Shy Deer Hair Mask (Maska do włosów)

• 11 stycznia 2024 o 12:58
    Bardzo dobra, uniwersalna maska
    Ostatnio mamy w sklepach zatrzęsienie dobrych produktów do włosów. Nie pamietam kiedy trafiłam na coś, co byłoby ewidentnym bublem. Recenzowana maska również jest dla mnie niezwykle trafionym produktem. Moje włosy są średnioporowate, cienkie, do ramion. Nigdy nie były farbowane, lekko się falują, ale ja staram się ten skręt okiełznać i wygładzić. Maska działa bardzo wielozadaniowo, jest to produkt typu PEH, czyli ma w sobie składniki zarówno proteinowe, humekantowe i emolientowe. Emolientów jej nie brakuje, wnioskuję to po tafli jaką mogę uzyskać. Moje włosy bardzo się lubią z emolientami i silikonami. Niezwykle zdrowo wyglądają po jej użyciu. Są dodatkowo bardzo miękkie. Nigdy nie jestem w stanie trzymać jej dłużej niż jakieś 5 minut. Traktuję ją bardziej jako bogatą odżywkę, w okresie gdy nie mam czasu na skomplikowaną pielęgnację, lub zastanawianie się czego akurat moim włosom brak. Jest bardzo uniwersalna. Ma nietypową konsystencję, gęstej pianki. Trochę przypomina ona serek dla dzieci Bakuś. Nie wiem czy ktoś z Was jeszcze go pamięta. Nie spotkałam się z kosmetykiem o takiej formulacji. Mimo gęstości dobrze się ją nakłada i rozprowadza na włosach. Ma mocno tropikalny zapach, który przez pół dnia utrzymuje się na włosach. Jest dość wydajna, bo produkt jest gesty, więc wystarczy niewielka ilość żeby pokryć włosy. Maska jest zamknięta w słoiczku z zakręcanym wieczkiem. Słoiczek wydaje się duży, ale po odkręceniu okazuje się, że ma w środku podwójną ściankę i wewnątrz jest mniejsza miska z produktem. Trochę rozczarowanie takim efekciarstwem i zwiększeniem ilości płasku Mogliby dać zwyczajnie mniejsze opakowanie. Cena niemal taka jak za produkty fryzjerskie, ale nie jest ona wydumana, bo ma w składzie obfitość olejów protein roślinnych. Jest wegańska i nie zawiera alkoholu, czy silikonu. Jeśli ktoś celuje w te kryteria to na prawdę nie ma lepszych. Uzyskanie tafli bez silikonów jest możliwe!
    eilen96
    4 października 2023 o 22:04
    Rewelacyjna maska do włosów
    Ta maska jest cudowna! Idealnie sprawdzi się na włosach wysokiej i średniej porowatości, choć w tym drugim przypadku trzeba uważać, bo można przesadzić z ilością. Raczej odradzam niskoporowatym, jest zbyt treściwa. Maska ma ciekawą i nietypowa konsystencję, jest to taka pianka, która podczas aplikacji zamienia się w gęsty krem. Piękny zapach, taki jak całej serii, zapach owoców tropikalnych. Znajduje się w wymiennym opakowaniu, można wyjąć wkład i czytałam kiedyś, że można zakupić sam refill bezpośrednio u producenta. Maska daje rewelacyjne efekty, włosy po niej są dociążone i wygładzone, na dodatek mięciutkie i mięsiste. Zawiera cały PEH w moim odczuciu sporo emolientów i protein, a niewiele humektantów. Nie puszy włosów, choć zdarzyło mi się przeemolientować nią włosy. Jednakże uważam, że jest to rewelacyjny produkt.
    Zalety:
    • opakowanie do ponownego użycia
    • fajna konsystencja, nietypowa
    • świetne efekty, wygładzenie, dociążenie, miękkość i mięsistość włosów
    • bardzo ładny zapach
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • troszkę droga
    • czasami przeciąża włosy