Maseczki w płachcie

Orjena Natural Moisture Mask Sheet Green Tea Maska w płachcie z zielonej herbaty kojąco- oczyszczająca

• 22 lipca 2024 o 10:35
    Bez przesady z tym oczyszczeniem! Ukojenie za to max!
    Nie za bardzo rozumiem stwierdzenie, że maseczka w płachcie której przecież nie zmywamy z twarzy miałaby w jakikolwiek oczyścić naszą twarz. Słowo które przez producenta zostało dodane do opisu produktu jest tylko wytrychem i nie radze się nim zbytnio sugerować. Maseczka za to pieknie potrafi odświeżyć naszą zmęczoną twarz a ekstrakt z herbaty ładnie koi niedoskonałości oraz opuchliznę. Zawsze trzymam maski w płachcie w lodówce- nie widzę innego sensu aby kłaść je na twarz ciepłe. Lato to pora idealna na takie rozwiązania i tylko wtedy używam maseczki w płachcie gdyż nie wyobrażam sobie zimą dodatkowo oziębiać twarz:) Jak już wspomniałam, maska wyciągnieta z lodówki i nałozona na twarz świetnie ją koi i redukuje opuchnięcia. Ekstrakt z zielonej herbaty bardzo przypasował mojej cerze, która ciągnie go jak szalona. Maseczke zakupiłam w Rossmannie chociaż widzę, że dziewczyny proponują szukać ich w Biedrze w lepszej cenie. 4,99 tyle zapłaciłam i uważam, że to średnia cena jak na płachtę i zwykłą zieloną herbatę. Wiem również, że nie należy do końca tak kombinować ale uczciwie napiszę, że dla obrotnych- 3 razy da się ją użyć. Maseczka faktycznie jest dobrze nasączona więc jeśli ktoś sie uprze to można ją z powrotem spakować i nasączyć ponownie. Wtedy należy ją dobrze zapakować i umieścić w lodówce żeby nie wysychała. Nałożona na twarz nie wysycha nadmiernie, nie rozlewa się po twarzy a materiał jest dość dobrze wycięty- przynajmniej na moją twarz dobrze pasuje:) Podstawowa maseczka po której cudów nie ma ale dla młodych mam z opuchniętą twarzą rano, polecam!!:):):):)
    Zalety:
    • Dobrze wycięta, prawidłowo nasączona
    • Odświeża i mniejsza opuchliznę
    Wady:
    • Trochę nieadekwatna cena, proponowałabym 2,99
  • 8 kwietnia 2023 o 12:41
    Nawilża i koi, ale nie oczyszcza
    Maseczkę dostałam w prezencie od siostry, bo lubimy testować nowości. Na opakowaniu wyczytałam informację, że maseczka jest tylko nawilżająco-kojąca, dlatego byłam zdziwiona, gdy okazała się być również oczyszczająca. Jednak tylko z opisu, bo oczyszczenia od niej nie zauważyłam, choć nie szkodzi - nie tego oczekuję od maseczek w płachcie. Maseczka fajnie nawilżyła i ukoiła skórę, choć później trochę się wchłaniała i pozostawiła na skórze lekko klejący film.
  • 30 marca 2023 o 18:10
    Mocno nasączona
    Maskę można kupić w markecie w dobrej cenie, akurat kupiłam kilka różnych wariantów do przetestowania. Koreańskie maski w płachcie od Orjeny mają zbyt małe wycięcia w okolicy nosa i oczu, nie do końca da się ją dopasować do dużej twarzy. Ta maska z zieloną herbatą jest bardzo mocno nasączona, dużo żelu zostaje po wyjęciu maski. Po jej zastosowaniu nie zauważyłam widocznego efektu oczyszczającego, buzia była po prostu dobrze nawilżona. Śliczne opakowanie. Na górze ma mały ząbek ułatwiający otwarcie maseczki.
    Zalety:
    • śliczne opakowanie
    • dobra cena
    Wady:
    • nie do końca dopasowana w okolicy nosa i oczu
    Rudzik7
    22 sierpnia 2022 o 13:19
    Przeciętna
    Maska jest bardzo mocno nasączona, do tego stopnia, że pomimo trzymania jej na twarzy ponad pół godziny nie wyschła, w opakowaniu zostaje też sporo esencji, która można później wykorzystać wklepujac w dekolt. Przy mieszanej cerze nawilżenie jest wystarczające, jeżeli chodzi o oczyszczanie to nie spodziewałabym się spektakularnych efektów. Maska jest ok, jednak niczym mnie nie zachwyciła. Jest przeciętna, nie wiem czy do niej kiedykolwiek wrócę, ponieważ w Biedronce zdarzają się lepsze maseczki.....
  • 1 czerwca 2022 o 12:57
    Z tym przyleganiem do twarzy,to bym nie przesadzała ;) ale ładnie odświeża i nawilża
    Chwyciłam dwie takie maski podczas wizyty w Biedronce, wersję z zieloną herbatą i mleczkiem pszczelim. Zdecydowała cena i fakt,że długo nie używałam żadnej maski w płachcie. Zazwyczaj wybieram DIY maski z glinek,miodu itp.,które spłukuje. Faza na namiętne testowanie masek w płachcie dawno mi przeszła, ale pomyślałam,że czemu nie,spróbujmy. Za dwie maski Orjena zapłaciłam 8 zł. Test rozpoczęłam od wersji z zieloną herbatą. Mam cerę mieszaną,po 30 stce, skłonną do niedoskonałości,ale jednocześnie wymagająca już sporej regeneracji i nawilżania, cienką,bywa,że reaktywną. Jak spisała się maska Orjena? Całkiem pozytywnie,ale też kwestia czego oczekujemy. Dla mnie oczyszczanie wiąże się raczej z maskami,które później spłukujemy,a tą producent zaleca aby wklepać w twarz,także nie nastawiałam się na oczyszczenie,co najwyżej zwężenie porów. Dzień wcześniej używałam toniku z kwasem fitowym DIY i tak się złożyło,że skóra była odrobinę podrazniona,ponieważ źle wymierzylam proporcje i przesadziłam z kwasem. Trochę bałam się więc tej maski,bo końcówka składu jakoś wyjątkowo mnie nie zachwyca. Na szczęście nic złego nie zrobiła a nawet rzeczywiście te podrażnienie odrobinę załagodziła. Nałożyłam ją na wstępnie oczyszczoną twarz, co takie proste nie było,bo dół maski ciężko dopasować,w okolicach oczu też,więc chwilę mi to zajęło. Potraktowałam ją jako wieczorne serum przed kremem. Trzymałam na twarzy około 20 minut,co nie jest problemem,bo maska jest mocno nasączona a w trakcie nie odczuwałam żadnego dyskomfortu. Po jej zdjęciu wklepalam resztę esencji, dość szybko się wchłonęła,ale zostawiła odrobinę lepką warstwę,która zniknęła po nałożeniu kremu. Efekt fajny nawet,ale nie jakiś rewelacyjny, skóra odrobinę wygładzona, rozjaśniona,lekko ukojona i dość dobrze nawilżona,jak po porządnym serum,pory rzeczywiście odrobinę mniej widoczne w strefie T. Nie wiem czy do niej jeszcze wrócę,możliwe,jest ok,na pewnoma u mnie mocne 4. Po prostu końcówka składu trochę mnie zniechęca. Esencji jest na tyle,że może starczyć na dwa razy, ja tak zrobiłam, w ciągu dwóch tygodni użyłam ja dwa razy. Opakowanie estetyczne, ładna przykuwajaca uwagę grafika, łatwo oderwać górę żeby dostać się do zawartości,zapach przyjemny,świeży.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie