Kremy uniwersalne

Bielenda Crystal Glow Rose Quartz, Kryształowy krem nawilżająco-rozświetlający

• 1 lipca 2023 o 14:27
    Rozświetlenie
    Pięknie rozświetlona twarz. Świetnie sprawdza się pod makijaż. Kremu używam codziennie rano, rzadziej wieczorami. Uwielbiam jego rozświetlenie, twarz wyglada świeżo i promiennie od razu po nałożeniu. To już moje 5 opakowanie.
    Zalety:
    • Rozświetlenie
    • Lekki
    • Dobrze się rozprowadza
    emmef0
    28 stycznia 2023 o 23:53
    Mi się sprawdził!
    Czytam opinie innych i jestem zdziwiona, bo krem u mnie się super sprawdził. Kupiłam awaryjnie, bo skończył mi się krem i potrzebowałam czegoś na już. Jak na tę półkę cenową jest rewelacyjny. Rozswietlajacy pyłek rzeczywiście jrst, ale u mnie na twarzy dajr efekt perłowy, bardzo delikatny (nie złoty i nie takie drobinki jak często w rozswiwtlaczach). Bardzo mi się to podoba :) Fakt, ze moja skóra jest naturalnie matowa, ze skłonnością do suchej. Jako jeden z nielicznych kremów sprawdził się również pod makijaż (podkłady kryjące). Myślę, ze posiadaczom podobnej cery do mojej można go z pewnością polecić.
    Zalety:
    • Rozświetlający efekt
    • Bardzo delikatne nawilżenie, nie czuć go na sobie
    • Nie wazy się ciężki podkład, wiec nadaje się pod makijaż
    Wady:
    • Dla posiadaczek suchej skory może być za słaby
  • 25 stycznia 2023 o 20:44
    efekt glow niesamowity
    Kremik do twarzy Bielenda Crystal Glow Rose Quartz - można go lubić, lub nie Dlaczego? Zaraz o tym napiszę. Muszę przyznać, że zapach ma śliczny! Taki słodkawy, delikatny, bardzo przyjemny. Również opakowanie bardzo ładne w kolorze pudrowego różu może kusić i przyciągać zwolenniczki tego kolorku :). Krem ten zawiera w swoim składzie różowy kwarc, ekstrakt z orchidei oraz olej abisyński. Konsystencję ma lekką, kremową, też w kolorze pudrowego różu. A w nim - mnóstwo mieniących się drobinek! Glow to glow! :D . Co prawda nawet na opakowaniu jest wspomniane , że kremik zawiera błyszczące drobinki, ale nie sądziłam że bedzie ich tak dużo... Wygląda to jakby twarz była posmarowana cała rozświetlaczem ... Dlatego ważne jest, by nałożyć naprawdę odrobinę kremu na twarz. Choć i tak ma się dużo blasku :). Dla mnie przesada i wielki minus za to. Przeznaczony do stosowania na dzień i na noc, jednak ja zdecydowanie wolę używać go na noc. Nie wchłania się do końca, więc słabo gdy wykonuje się makijaż. Delikatnie nawilża, bez rewelacji. Zaliczam go do tej słabszej półki wśród kosmetyków Bielendy. Zużyję do końca, bo szkoda mi wyrzucać kosmetyków.
    Zalety:
    • śliczny zapach
    • praktyczne opakowanie
    • delikatnie nawilża
    Wady:
    • mnóstwo mieniących się drobinek, z przesadą
    • zostawia lepką warstwę
    • działanie bez rewelacji, słaby
  • 20 stycznia 2023 o 18:01
    Średniak w kierunku tragedii
    Krem dostałam na prezent, ale gdybym kupiła go w sklepie żal byłoby mi wydanych pieniędzy. Krem jest zamknięty w szklanym pojemniku – tutaj na plus. Ładnie pachnie, ma spoko konsystencję. I to chyba tyle z plusów. Formuła nawilżająca kremu jak dla mnie sprawdza się dość mocno średnio, sam krem praktycznie nie daje żadnego nawilżenia, wchłania się do lepkiej warstwy, więc średnio widzę go w połączeniu z makijażem. Krem posiada mnóstwo, ale to naprawdę mnóstwo złotych drobinek, które powodują, że twarz świeci się dosłownie jak kula dyskotekowa i to taka wyjęta z remizy z lat 80, gdy w głośniku leciało Jo ma ha, Jo ma so. Nie wyobrażam sobie nałożyć ten krem solo i wyjść tak na zewnątrz. Efekt podobny do nałożenia sobie na całą twarz złotego rozświetlacza z Lovely. W dodatku w miejscach, które są bardziej suche, krem i drobiny dosłownie przyklejają się do skóry i tworzą złote placki, podkreślając przy okazji każdą niedoskonałość na twarzy. Jeśli nałożysz ten krem na twarz i facet Cię nie rzuci - dziewczyno to ten jedyny. Plus jest taki, że współpracuje z oleistym serum, pomaga mu się wchłonąć i stąd mam dla niego zastosowanie, w innym przypadku chyba bym go wyrzuciła.
  • 23 grudnia 2022 o 20:39
    Nawet, nawet
    Zacznę od opakowania w pięknym różowym kartoniku, kolor kremu jest również lekkawo różowy. Ma dość gęsta konsystencje. Krem ma bardzo ładny zapach, dobrze się rozprowadza na skórze, co do nawilżenia nie zauważyłam jakoś spektakularnego zaś cera po nałożeniu jest faktycznie rozjaśniona, ale jest to dość mocne przypomina nałożenie rozświetlacza (złota) na cerę. Jest to mocny efekt, więc jeśli się zaaplikuje dość sporo kremu by uzyskać dobry efekt nawilżenia to znów można przesadzić zbyt duża ilością złota, rozświetlacza na twarzy co już nie wygląda zbyt subtelnie i ładnie. Dlatego też ujmuje 1 gwiazdkę za zbyt duża ilość złotych drobinek w kremie. Cera wygląda po nim dobrze nawet bez make up.
    Wady:
    • Zbyt dużo złotego rozświetlacza