Emulsje, esencje i boostery

Bielenda Beauty CEO, Krem + tonik kojący `Calm Me Down`

HOBB
Bielenda Calm me down- krem+tonik kojący

• 16 marca 2025 o 12:50
    Świetny kosmetyk
    Świetny kosmetyk! Chociaż ja go używam jako toniko-serum i zazwyczaj po nim stosuję jeszcze krem, ale dla tych z normalną cerę - wydaje mi się, że wystarczy sam, bez dodatków. Bardzo przyjemnie pachnie, wystarczą 3 psiknięcia atomizera na pokrycie twarzy (psikam na dłonie i wklepuję w twarz, bo same psiknięcia prosto na twarz są dla mnie zbyt mocno skoncentrowane i mniej wygodne), bardzo ładnie się wchłania, nie pozostawiając tłustej ani nieprzyjemnej warstwy. Bieli się, gdy użyje się za dużo, ale mimo to, da się go ładnie rozsmarować.
  • 2 stycznia 2025 o 17:10
    Dobry tonik ale za mocny zapach
    Uwielbiam mleczne formuły, mam bardzo suchą skórę, która bardzo dobrze na takie mleczka reaguje. Zwykłych wodnych toników nie lubię i nie używam, bo zwiększają mi reaktywność skóry, natomiast te mleczne są dla mnie super boosterami łagodzącymi, traktuję je właściwie jak takie mega lekkie, rozwodnione kremy, w przypadku tego toniku nawet sam producent nazywa go tonikiem-kremem. Latem to jedyne produkty jakich używam pod krem z filtrem, a zimą są świetne jako dodatkowa warstwa nawilżenia przed kremem właściwym. Ten produkt, dokładnie tak jak obiecuje producent, nawilża i koi, i czuć to już właściwie od pierwszych dni stosowania. Atomizer działa bez zarzutu, nie jest to może drobna mgiełka, ale też nie spodziewałam się takiej po formule sporo jednak gęstszej niż woda. Bez problemu można go używać bezpośrednio na twarz, ładnie, dość równomiernie dozuje produkt. To co mnie w tym produkcie trochę zaskoczyło to zapach. Jest bardzo ładny, pudrowy, pachnie wręcz trochę luksusowo, ale po prostu za mocno. Szczególnie że produkt jest oznaczony jako kojący, a jednak to właśnie substancje zapachowe są często tymi sprawiającymi później problemy z nadmierną reaktywnością skóry. Dodatkowo stosowanie w ostatnich latach wielu produktów do skóry atopowej, alergicznej, bardzo suchej, przyzwyczaiło mnie już do braku zapachu albo jego minimalnej ilości i ten pod koniec opakowania zaczął mnie już zwyczajnie męczyć. Nie wiem czy do niego wrócę mimo tak dobrego działania, ale jeśli komuś nie przeszkadzają mocne zapachy to jest wart wypróbowania.
    Zalety:
    • działanie, formuła, opakowanie
    Wady:
    • za mocny zapach
    SandriQ
    6 czerwca 2024 o 12:31
    Bezpieczna przystań
    Na Bielendę składa się ogrom wyrobów pielęgnacyjnych,a marka wychodzi na przeciw szerokiej klienteli. Seria Beauty Ceo to kosmetyki dla cer o różnych potrzebach potrzebujących nawilżenia, ukojenia lub zmatowienia. Przedstawiam jeden kosmetyk z duetu kojącego -krem+tonik. Zamknięty jest w giętkiej,plastikowej,smukłej buteleczce o pojemności 75 ml,która jest przejrzysta. Oklejono ją pozytywną w odbiorze etykietą o ładnej biało-różowej kolorystyce wraz z ozdobnym drukiem. Górna część to nakrętka,którą z powodzeniem można zdjąć ,posiada ona aplikator typu spray z zabezpieczeniem w postaci nakładki. Z opisów po bocznych stronach pojemnika można odczytać najważniejsze informacje w tym datę ważności i PAO. Skład jest fajny z komponentami kojącymi z wodą różaną,najpopularniejszymi składnikami nawilżającymi takimi jak skwalan czy gliceryna ,,olejami,ekstraktami roślinnymi,pochodną wit.C,kwasami-mlekowym i glukonolaktononem. Specyfik to połączenie dwóch produktów kremu i toniku,ma postać wodnistej emulsji w mlecznym kolorze. Pachnie pięknie,kwiatowo i słodko,koi moje zmysły.Moim zdaniem jest mocną stroną tej pozycji. Nie ma problemu z użyciem kosmetyku ,ponieważ dozownik działa trochę ciężko,ale najbardziej sprawnie. Trzeba go mocniej nacisnąć,a ten wydobywa małą dozę. Nie rozprzestrzenia jednak mgiełki tylko tak bardziej kieruje się miejscowo, więc wygodniejsze dla mnie jest psikanie na rękę,a dopiero potem nałożenie i rozmarowanie na twarzy. Jestem zachwycona tym produktem ,ponieważ nie obciąża skóry,jest niezwykle lekki,zostawia ją jedwabiście gładką i miękką w dotyku. Błyskawicznie się wchłania ,dawając zadowalające rezultaty. Odrazu czuć działanie kojące na mojej kapryśnej,często przesuszonej i nadwrażliwej cerze. Zaczerwienienia znikają w mig,a suche placki są zniwelowane. Mamy dodatkowo nawilżenie i z dnia na dzień większą regenerację. Dobre rozwiązanie ,gdy kosmetyk nas podrażni czy wprowadzamy silniejsze składniki aktywne do pielęgnacji,np. retinol-ten kosmetyk daje radę takim problemom. Dobry jest również po opalaniu,pod makijaż czy na wieczorne rytuały piękna. Może zastąpić zwykły tonik,a nawet podczas upałów ,gdy akurat moją pielęgnację poranną zmniejszam do minimum sprawdzi się zamiast kremu pod filtr ,jest wystarczający. Przez to ,że nie zostawia żadnej powłoczki to nie roluje się. Może być problem z jego dostępnością,bo widziałam go tylko w Naturze lub Kontigo, czasem w Auchan. Zdaje sobie jednak sprawę ,że nie w każdym mieście są otwarte,bo mają dużo mniejszą popularność. Jego cena wynosi około 20 zł i wiadomo mogłaby być niższa,ale ten produkt naprawdę jest wysokiej jakości i wystarcza na dłużej.
    Zalety:
    • Działanie????
    • Opakowanie❤️
    • Design❤️
    • Zapach❤️
    • Wydajność❤️
    • Konsystencja❤️
    Wady:
    • Cena ????
    • Dostępność????
  • 8 maja 2024 o 23:39
    Nie mogę zaliczyć tego zakupu do udanych
    W recenzowany tonik zaopatrzyłam się zachęcona bardzo pozytywnymi recenzjami i oryginalnym, nieczęsto spotykanym wśród kosmetyków połączeniem "tonik + krem". Produkt wydawał się idealną odpowiedzią na moje potrzeby, a ostatecznie pozostawił po sobie u mnie wrażenie... zniesmaczenia. Nie zrobił krzywdy, ale zdecydowanie nie mogę zaliczyć tego zakupu do udanych. Ze względu na niekonwencjonalnie połączenie zastanawiałam się, jak podejść do tego kosmetyku. Czy potraktować bardziej jako tonik i nałożyć mniej, czy jak krem i pozwolić sobie na nałożenie bardziej obfitej porcji (przy mojej bardzo suchej skórze nie stanowi to zwykle problemu). Przy większej dozie produkt dawał mi jednak uczucie nieprzyjemnego oklejenia, a gdy okazało się, że odmawia współpracy ze stosowanym przeze mnie wówczas filtrem, skończył jako zwykły tonik. W składzie znajdują się substancje mające dobroczynny wpływ na skórę, jednak absolutnym nieporozumieniem jest dla mnie pozycja "Parfum", a właściwie wybór producenta w kwestii kompozycji zapachowej. Zapach jest bardzo słodki, wręcz przesłodzony (nasuwający mi skojarzenia z różowym jednorożcem), niestety długo i wyraźnie odczuwalny na twarzy. To oczywiście kwestia gustu, jednak myślę, że w produkcie dla cer podrażnionych, potrzebujących ukojenia taki zapach naprawdę nie jest niezbędny. Cena na pierwszy rzut oka mogłaby wydawać się w porządku, gdyby nie fakt, że jest tu tylko 75 ml - dla porównania inne marki drogeryjne oferują analogiczne toniki w podobnej cenie o pojemności od 100 do nawet 250 ml. Co więcej, za niemal tę samą cenę co CEO Beauty można już kupić hipoalergiczny dermokosmetyk o lepszym składzie i skuteczniejszym działaniu. Mimo pozorów nie jest to więc cena tak atrakcyjna, jak twierdzą niektórzy influencerzy - szczególnie w kontekście rozczarowania efektami. Tonik stosowałam w chwilach podrażnienia, jednak nie przyniósł mi żadnego ukojenia, a ponieważ kupiłam go głównie pod tym kątem, nie używałam go tak chętnie i często (szczególnie że później znalazłam znacznie lepsze propozycje). Nawilżenia mojej skórze też nie przyniósł on zadowalającego. Spośród toników, z których miałam okazję korzystać zarówno o wodnej, jak i mlecznej konsystencji, ten okazał się więc jednym ze słabszych. Do mojej pielęgnacji nie wniósł kompletnie nic i w efekcie mimo niewielkiej pojemności 75 ml i kilkumiesięcznych starań prawdopodobnie nie zdążę go zużyć do końca przed upływem terminu ważności.
    Zalety:
    • ciekawe składniki w INCI (wąkrotka azjatycka, inulina itp.), choć nie przełożyło się to na działanie
    Wady:
    • dla suchej skóry słabe działanie nawilżające
    • kompletny brak działania kojącego
    • przy nakładaniu większej porcji uczucie oklejenia skóry
    • przesłodzony i niestety trwały zapach
    • bardzo mała pojemność
    • cena tylko pozornie korzystna
  • 3 maja 2023 o 14:39
    Spełnia obietnice producenta
    Bardzo lubię tego typu kremowe, mleczne toniki. Kupiłam go bo wcześniej miałam też z Bielendy wersję Blue Matcha i świetnie mi się sprawdził. Tonik, tak jak w nazwie, jest kremowym mleczkiem. Od razu po nałożeniu czuć ukojenie, nawilżenie skóry. jest to super kosmetyk, którego działanie czuć. Tonik jest dość mocno perfumowany, jest to zapach damskich, wieczorowych perfum. Mi to jakoś nie przeszkadza, ale lepiej by jednak było aby zapach był delikatniejszy. O wiele bardziej podoba mi się zapach toniku Blue Matcha. No i minusem też jest pojemność - 75 ml przy codziennym stosowaniu rano i wieczorem dość szybko się zużywa. Atomizer nie pryska mgiełką co jest oczywiste z racji gęstości kosmetyku, nabieram go na dłoń a potem wklepuje w twarz. Nie ma innej opcji bo atomizer bardzo pluje. Generalnie tonik robi to co producent obiecuje czyli nawilża i koi. Warto go wypróbować jeśli ktoś zastanawia się czy ta firma toniku mu się sprawdzi, jeśli nie to mała pojemność sprawi ze długo się z nim nie trzeba "męczyć".
    Drogeria Super-Pharm