Peelingi do twarzy

Isana Sanfte Peeling Creme Peeling do twarzy

• 17 kwietnia 2025 o 12:57
    Trzeba się z nim obchodzić delikatnie, bo jest dość mocny
    Peeling znajduje się w tubce o pojemności 75 ml. Opakowanie zostało wykonane z plastiku pochodzącego z recyklingu, co stanowi duży plus. Pod światło można kontrolować tempo zużycia kosmetyku. Tworzywo jest elastyczne, a to sprawia, że można wydobyć niemal całą zawartość tubki bez konieczności jej rozcinania. Opakowanie zostało wyposażone w szeroką nakrętkę (dzięki której stabilnie stoi na półce), wewnątrz której mamy zamknięcie typu klik. Jednak należy uważać przy dozowaniu produktu, ponieważ łatwo wycisnąć za dużą porcję na raz. Zapach kosmetyku jest całkiem przyjemny. Na pierwszy plan wybija się morela, a gdzieś tam w tle można wychwycić migdała. Może nie wprawia w zachwyt, ale nie mam mu nic do zarzucenia. Jego intensywność określiłabym jako średnią - czuć go podczas zabiegu, ale nie przytłacza. Peeling jest w kolorze białym. Ma konsystencję bardzo rzadkiego, lejącego się kremu. Ilość drobinek nie jest zbyt imponująca, ale całkowicie wystarczająca. Ziarenka są niewidoczne dla oka. Łatwo się spłukuje, nie zostawiając żadnego filmu. Dodam tylko, że mam cerę mieszaną - lekko przetłuszczająca się strefa T oraz suche policzki, a do tego jest wrażliwa, skłonna do zaczerwienień. Staram się używać głównie peelingów enzymatycznych lub typu gommage, ale raz na jakiś czas lubię też poczuć to mechaniczne ścieranie. Na ten peeling od Isany zdecydowałam się, ponieważ według producenta jest odpowiedni również dla cery wrażliwej. Ale czy nadaje się do takiej skóry w rzeczywistości? W mojej opinii ten peeling jest dość mocny. Drobinki, mimo że niewielkie, to dobrze wyczuwalne. Osobiście muszę zmniejszyć siłę nacisku do minimum, żeby nie przesadzić. Jeśli mi się uda, cera jest jedynie zaróżowiona, co po kilkunastu minutach znika. Peeling bardzo ładnie wygładza skórę, przywracając jej miękkość i jednolity koloryt. Zapobiega zatykaniu porów i powstaniu zaskórników, chociaż na te już istniejące nie ma wielkiego wpływu. Dzięki kremowej konsystencji nie wysusza. Na pewno zgodzę się z tym, że peeling może być stosowany w przypadku cer suchych. Natomiast cerom wrażliwym zalecam ostrożność. Przy rzadkiej i delikatnej aplikacji nie robił mi krzywdy, ale właśnie - trzeba z nim uważać.
    Zalety:
    • złuszcza naskórek,
    • wygładza cerę,
    • przywraca skórze miękkość i wyrównuje jej koloryt,
    • zapobiega zapychaniu porów,
    • nie wysusza,
    • cena.
    Wady:
    • jest dość mocny, a miał być również dla cery wrażliwej.
  • 25 marca 2024 o 6:20
    Peeling wywołuje reakcje alergiczne
    Łagodny krem peelingujacy to się zgadza ale ani nie pielęgnuje skóry ani nie oczyszcza Wywołał u mnie silną reakcje alergiczną, podrażnienie zaczerwienienie skóry które utrzymywało się kilka godzin po użyciu produktu Nie polecam
  • 6 listopada 2023 o 23:51
    Przyjemny i niedrogi
    Peeling do twarzy Isana to dosyć przyjemny, łagodny produkt do pielęgnacji twarzy. Ma kremową formułę, średnio gęstą konsystencję, delikatne, raczej małe drobinki. Używam raz w tygodniu w celu łagodnej eksfoliacji skóry na twarzy, szyi, dekolcie. Nie podrażnia mojej normalnej skóry. Dobrze się zmywa. Do tego wszystkiego jest bardzo tani. W promocji nawet do 5 zł. Polecam
    Zalety:
    • Delikatne działanie złuszczające
    Edytaj7
    29 października 2023 o 0:14
    Przypadł mi do gustu
    Peeling kupiłam jakiś czas temu przy okazji zakupów w Rossmannie. Zaintrygował mnie pomysł peelingu w kremie. Sam kosmetyk zamknięty jest w plastikowej tubce o pojemności 75 ml z zamknięciem na zatrzask. Zapach ma bardzo delikatny. Konsystencja jest gęsta, kremowa z niewielkimi drobinkami. Bardzo fajnie rozprowadza się na twarzy, nie podrażniając skóry. Nie ma też problemyu z jego zmyciem. Po użyciu twarz jest rozjaśniona i wygładzona. Bardzo przypadł mi do gustu. Dedykowany jest do skóry suchej i wrażliwej.
  • 17 września 2023 o 16:20
    Peeling bubel
    Typ skóry Mieszana, wrażliwa, alergiczna. Działanie i efekty Ten peeling spełnił swoje zadanie, delikatnie złuszczając skórę przed ważnym wydarzeniem. Drobinki przypominające drobny piasek sprawiają, że kosmetyk jest dość mocny, dlatego należy go stosować ostrożnie, delikatnie wcierając w skórę. Po użyciu cera była zdecydowanie gładsza, miększa i naprężona, jednak odczuwałam lekki dyskomfort w postaci uczucia ściągniętej, wysuszonej skóry. Choć peeling nie jest idealny, w tej cenie zdecydowanie daje radę i wypełnia swoje podstawowe zadanie.
    Zalety:
    • Dobrze złuszcza skórę
    • Wygładza i uelastycznia cerę
    • Dobra cena w stosunku do jakości
    • Efekt gładkiej, miękkiej skóry
    Wady:
    • Może powodować uczucie ściągnięcia i wysuszenia skóry
    • Należy stosować ostrożnie, ze względu na mocne drobinki
    • Nie jest odpowiedni do bardzo wrażliwej skóry, jeśli nie używa się go ostrożnie