Róże do policzków

Hean Rosy Duo Glow & Satin Blush Róż

HEAN Rosy Duo Glow & Satin Blush Róż do Policzków RD3 Glamour

Miroku
    12 stycznia 2025 o 23:21
    Turbo pigment, piękny kolor oraz piękny efekt
    Na róż Hean Rosy Duo w odcieniu 02 Lovely trafiłam szukając tego typu produktu w kolorze chłodnego różu. Żadne korale, brzoskwinie, ciepłe róże-pragnęłam czegoś chłodnego, czegoś różowego. Czegoś co da mi na policzku efekt rumieńca jak od mrozu. I w tym produkcie, w tym odcieniu to odnalazłam. Część matowa to chłodny mocny róż idący wręcz w stronę fuksji. Pigmentacja jest wręcz porażająca, łatwo mi zrobić sobie krzywdę, czyli ciemną komiczną plamę jak u klauna. Dlatego z nim należy potrenować, nabrać wyczucia i dokładać malutkimi porcjami dobrze rozcierając każdą z nich. W moim przypadku do jego aplikacji najlepiej sprawdza mi się miękki pędzel(uwaga na jasne włosie-ten pigment potrafi nieźle się na takim osiąść i nie zejść podczas prania nawet z użyciem olejku myjącego) o niezbyt dużej średnicy, czyli coś dobrze rozcierającego, ale też pozwalającego trzymać budowanie koloru w granicach. Na szczęście ten róż rozciera się łatwo, a efekt końcowy jest przepiękny-zdrowy i naturalny rumieniec, rzeczywiście jak po spacerze w mroźny dzień. Ten róż jest dosyć miękki oraz kruchy, przy dotyku pędzla lubi lekko się z niego pylić i dobrze jest lekko otrzepać przed aplikacją na policzek Część druga to już podobny odcień różu, ale mocno opalizujący na złoto. Na samodzielny rozświetlacz jest za ciemny, na samodzielny róż jest za bardzo błyszczący. W konsystencji jest trochę bardziej zbity oraz suchy, ale nadal pigmentacja jest na dobrym poziomie. Jeśli po niego sięgam to zazwyczaj odrobinę rozcieram już na tym matowym różu gdy mam ochotę na bardziej rozświetlone policzki albo jako cień do powiek, gdy mam ochotę na makijaż z akcentem różu. Trwałość jest całkiem dobra, nawet na mojej tłustej cerze. Na dobrym podkładzie utrwalonym dobrym pudrem(bo jednak to od tych czynników w dużej mierze zależy trwałość nałożonych na nie produktów do konturowania itp.) wytrzymuje do 7-8 godzin, dla mnie to sporo. Rzadko maluję się na full, jeśli już to zazwyczaj na jakieś wyjścia, imprezy itp. więc mi taki czas trwałości w pełni wystarcza. Róż delikatnie blednie oraz ściera się w ciągu dnia, ale równomiernie oraz estetycznie, bez brzydkich plam czy prześwitów. Nie podrażnia, nie uczula oraz nie powoduje wysypu krostek w miejscu gdzie go nałożę. Opakowanie trwałe, porządne. Trochę ciężko się otwiera(ała, moje paznokcie), ale z drugiej strony daje to pewność, że się samo w kosmetyczce nie otworzy. Oba części różu są oddzielone od siebie plastikową przegródką-fajnie, dzięki temu kolory nie mieszają się między sobą. Kusi mnie jeszcze z tej serii wersja Romantic(oglądałam w drogerii i szalenie mi się podoba to zestawienie kolorów), ale ten który już posiadam to mi wystarczy chyba do końca życia(zwłaszcza, że rzadko maluję twarz, a co za tym idzie-rzadko używam różu), plus jeszcze mam jeszcze jeden róż z innej firmy, który również jest diablo wydajny :)
  • 18 lipca 2023 o 19:14
    Pięknie zarumienione policzki w przystępnej cenie!
    Róż jest obowiązkowym elementem mojego makijażu. Produkt od Hean kupiłam w Hebe za ok. 17 zł. Opakowanie jest dobrze wykonane, minimalizuje ryzyko otworzenia się różu w torebce. Teoretycznie, wg. producenta jest to duo róży, jednak od początku traktuję ten o błyszczącym wykończeniu jako rozświetlacz. To zależy też od wersji kolorystycznej, którą wybierzemy (dostępnych jest 6) - u mnie ten drugi "róż" jest bardziej złoty, natomiast w niektórych wersjach jest raczej w odcieniu różowego. Oba produkty można też ze sobą mieszać, w zależności od tego jaki efekt chcemy uzyskać. Zacznę może od tego "zwykłego" różu. Pięknie wygląda na skórze i ładnie można go zblendować, przez co w ogóle się nie odcina. Nie powstają też plamy, a pigmentacja jest moim zdaniem idealnie wyważona - sprawdzi się też u osób zaczynających swoją przygodę z makijażem. Jest trwały i wygląda świeżo przez cały dzień. Co do różu-rozwświetlacza, nie jestem fanką dużego rozświetlenia, więc nakładam go tylko na nos. Ma bardzo naturalne wykończenie i małe drobinki. Także utrzymuje się cały dzień. Podsumowując, mimo że wolę kremowe konturowanie, obecnie najczęściej używam tego różu, dzięki jego ślicznym kolorze, formule i wielofunkcyjności. Biorąc jeszcze pod uwagę niską cenę, śmiało mogę go polecić :D ✰ Marble Red ✰
    Zalety:
    • wielofunkcyjność (róż i rozświetlacz)
    • kolor i wykończenie
    • łatwość w aplikacji
  • 30 czerwca 2023 o 20:14
    Stosowaniu róży do policzków już dłuższy czas temu stało się obowiązkowym elementem mojego codziennego makijażu i maksymalnie zrewolucjonizował mój make up. Sprawia, że skóra prezentuje się znacznie bardziej świeżo, dodatkowo nadaje jej większej trójwymiarowości i naturalnego, zdrowego efektu. Uwielbiam eksperymentować z tego rodzaju kosmetykami, chociaż najczęściej decyduję się jednak na kremowe formy tego typu produktów. Mimo to nie mogłam sobie odpuścić przetestowania tej propozycji od marki Hean, na którą miałam ochotę już od dłuższego czasu, jednak musiał on poczekać na swoją kolej. Bardzo spodobał mi się odkąd po raz pierwszy zauważyłam go na stronie jednej z drogerii internetowych i w końcu ją dla siebie zakupiłam. Produkt został zamknięty w bardzo ładnej, podwójnej kasetce wykonanej z białego plastiku. Wieczko jest przeźroczyste i za pomocą czcionki o złotej barwie umieszczono tutaj logo producenta oraz nazwę kosmetyku. Cena regularna produktu wynosi około dwudziestu pięciu złotych, także moim zdaniem, jak na tego typu produkt jest to dość atrakcyjna, godna zainteresowania oferta. Róż dostępny jest w wielu różnych odcieniach, ku mojemu zdziwieniu wiele z nich wpada w brązowawe odcienie. Ja zdecydowałam się na RD1 Pretty, który w mojej ocenie jest najbardziej różowy. Kosmetyk oczywiście podzielony jest na dwie części. Jeden z różu jest jaśniejszy, lekko brzoskwiniowy i pełen złotych, rozświetlających drobinek. Drugi jest już ciemniejszym, przygaszonym różem o matowym wykończeniu. Muszę przyznać, że najbardziej polubiłam się z tym rozświetlającym różykiem. Wygląda on na skórze bardzo świeżo, ma łatwiejszą w obsłudze pigmentacje oraz moc rozświetlających drobinek, które przepięknie prezentują się na policzku. Druga część kosmetyku jest już znacznie bardziej napigmentowana, jednak w dalszym ciągu wygląda bardzo ładnie, elegancko i dość uniwersalnie. Kosmetyk ma bardzo dobrą trwałość, wytrzymuje na naszych policzkach przez cały dzień, nie ściera się. Łatwo się go aplikuje za pomocą dużego, puchatego pędzla. Polubiłam ten róż od marki Hean mimo, że jestem większą fanką kremowych form tego typu kosmetyków. Posiada dość mocną pigmentację, ale bardzo ładnie prezentuje się na policzkach, zwłaszcza ta rozświetlająca opcja. Raczej nie będzie to mój ulubiony produkt z tej kategorii. Mimo to polecam, wygląda dość ładnie i jest naprawdę bardzo wydajny.
    • Dostępne odcienie
    • Pigmentacja
    Wady:
    PK1020
    8 czerwca 2023 o 9:34
    Rewelacyjny produkt
    Róż z serii Rosy Duo Glow& Satin Blush marki Hean poleciła mi moja mama. Wybrałam kolor RD2 Lovely, który po aplikacji na skórę prezentuje się świeżo. bardzo spodobał mi się pomysł producenta z umieszczeniem w jednym pudełeczku dwóch rodzajów róży o działaniu rozświetlającym i satynowym. Kolorystyka 2 barw różu jest tak dobrana, że można stosować je pojedynczo jak i razem. Róż ma bardzo dobrą konsystencję, która miękkim pędzlem subtelnie rozprowadza się na policzkach. Produkt jest dobrze napigmentowany a tym samym bardzo wydajny. Seria Rosy Duo Glow& Satin Blush zawiera aż 6 zestawów kolorystycznych, co zapewnia możliwość dobrania kolorystyki idealnej dla karnacji skóry. Na pewno kupię kolejny róż w innej kolorystyce.
    Zalety:
    • 1. Ładnie dobrana kolorystyka
    • 2. Połączenie różu satynowego z rozświetlającym
    • 3. Dobrze napxigmentowany
    • 4. Wydajny
  • 13 lutego 2023 o 12:40
    Elegancki multifunkcyjny produkt
    Z nazwy ma być to róż satynowy i błyszczący, ale to coś więcej. W zależności od wersji kolorystycznej ( u mnie nr 4) produkt ten jest idealnym różem, rozświetlaczem i cieniami do powiek. Nadaje się do nadania głębi oku, a później pokrycie blaskiem, który nie wchodzi w załamania i utrzymuje się cały dzien. Nie wygląda ciężko, doskonały w dni minimalistycznego make up'u. Co do policzków, nie tworzy tzw gorączki, trudno z nim przesadzić. Wygląda bardzo szlachetnie. Jedyny minusik, produkt satynowy dość mocno się pyli pod pędzlem.
    Zalety:
    • dużo możliwości zastosowania
    • kolor
    • efekt
    Wady:
    • pyli się pod pędzlem