Maseczki klasyczne

Nacomi Yoga Skin Glow Maseczka do Twarzy 50ml
Nacomi Yoga

• 5 grudnia 2024 o 15:10
    Blask i relaks
    Jestem absolutnie zakochana w Nacomi Yoga, Skin Glow Face Mask! To nie tylko kosmetyk, ale prawdziwy rytuał pielęgnacyjny, który działa jak odprężająca sesja jogi dla mojej skóry. Maska ma lekką, przyjemną konsystencję, która gładko rozprowadza się na twarzy. Od razu po aplikacji czuję delikatne nawilżenie i ukojenie. Zapach jest subtelny i relaksujący – idealny na wieczory, kiedy potrzebuję chwili tylko dla siebie. Po zmyciu maski moja skóra wygląda zdrowo i promiennie. Jest nawilżona, miękka w dotyku, a drobne zmęczenie i matowy odcień skóry znikają. To świetne rozwiązanie przed większym wyjściem, bo cera staje się wyraźnie wygładzona i pełna blasku. Ogromnym plusem jest również naturalny skład maski. Mam cerę wrażliwą, a produkt nie powoduje u mnie żadnych podrażnień. Wręcz przeciwnie, skóra po użyciu jest ukojona. Stosuję ją 2-3 razy w tygodniu i widzę realną poprawę w wyglądzie skóry. Opakowanie jest poręczne, a maska bardzo wydajna – już niewielka ilość wystarcza na całą twarz.
  • 1 grudnia 2024 o 17:55
    Dobrze nawilża skórę twarzy
    Miałam okazję przetestować maseczkę Nacomi Yoga Skin Glow Face Mask. Rozpocznę od tego, że bardzo lubię maseczki w tubkach, dzięki temu, że nie są one na jeden raz. Maseczkę zużyłam w ciągu miesiąca, wystarczyła na około 7 użyć, zatem uważam że jest bardzo wydajna. Maseczka ma kremową, lekką konsystencję, jest białego koloru i ma delikatny i przyjemny zapach. Po aplikacji maseczkę można pozostawić do wchłonięcia lub zmyć. Ja ją zmywałam po każdym użyciu. Maseczkę łatwo można było zmyć z twarzy, gdyż częściowo już była wchłonięta. Po zmyciu miałam na twarzy uczucie odpowiedniego nawilżenia, cera była odpowiednio wygładzona. Generalnie bardzo dobrze nawilża i regeneruje suchą skórę twarzy i to uważam za jej duż atut. Zgodnie z informacją od producenta maseczka powinna wygładzać zmarszczyki - w moim przypadku tak się nie stało. Maseczka okazała się bardzo delikatna dla mojej cery wrażliwej i naczynkowej. Zdecydowanie osoby z takim typem cery mogą ją spokojnie używać, gdyż jest delikatna i nie podrażnia. W produkcie znajdziemy ciekawe składniki aktywne - składnik botaniczny Oxylance™, Antarcticine®, Masło mango, trehalozę i OptimHyal™. Opakowanie to tubka, z której łatwo wycisnąć porcję maseczki i dostosować jej ilość do potrzeb. Cena, biorąc pod uwagę wydajność maseczki jest adekwatna. Podsumowując - chętnie do niej wrócę ze względu na fajny efek nawilżenia, który pozostawia na twarzy.
    Zalety:
    • bardzo dobrze nawilża i regeneruje suchą skórę twarzy,
    • dla każdego typu cery,
    • wydajna na kilka użyć
    Wady:
    • nie zmniejsza widoczności zmarszczek
    patt_19
    10 maja 2024 o 17:35
    Szybkie nawilżenie i regeneracja skóry twarzy
    Maseczkę zakupiłam skuszona napisem "skin glow". Potrzebowałam czegoś co rozświetli i nawilży moją twarz. Maseczka zamknięta jest w plastikowej, małej tubce. Nie mam problemu z wydobyciem jej z tego opakowania. Maseczka ma lekko fioletowy, liliowy kolor i pięknie pachnie delikatnym, kwiatowym zapachem. Jej konsystencja jest kremowa, dobrze rozprowadza się ją na twarzy. Maseczka po nałożeniu tworzy na twarzy warstwę podobną do treściwego kremu. Nie wchłania się całkowicie. Można ją zmyć po określonym czasie lub zebrać jej nadmiar z twarzy. Łatwo można usunąć ją z twarzy. Po maseczce skóra jest naprawdę nawilżona i miękka w dotyku. Dzięki temu widoczne jest naturalne rozświetlenie twarzy. Maseczka nie zapycha ani nie podrażnia. Daje naprawdę fajny efekt. Można ją sobie zrobić przed makijażem, jako przygotowanie twarzy pod makijaż. Na pewno sięgnę po nią ponownie.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • nawilżenie
    • miękkość skóry
    • wygodne, małe opakowanie
  • 10 grudnia 2023 o 11:29
    Taka nijaka
    Maska do twarzy joga to nic innego jak zwykła maska, która w sumie nie robi nic złego, ani nic dobrego z cerą. Ona po prostu „jest”. Maska ma kolor jasnoróżowy i ładnie pachnie. Dobrze się rozprowadza i w miarę szybko zasycha, ale ciężko ją zmyć. Według mnie nie robi ona nic z cerą i jest to tylko chwytliwa nazwa i ładne opakowanie. Fajnie ją użyć jedynie dla samego faktu, że mamy chwile dla siebie więc możemy nałożyć maskę na twarz.
    Drogeria Cocolita.pl
  • 12 marca 2023 o 19:27
    Ciekawa drogeryjna propozycja
    Lubię Nacomi dlatego uciszyłam się gdy dostałam tą maseczkę . Najbardziej ucieszył mnie fakt iż jest ona w gramaturze pozwalającej na dłuższe korzystanie z produktu . Nie lubię maseczek na jedno użycie bo raz , że nie uważam zakupu co tydzień nowej za zbytnio opłacalne a dwa - lubię sobie poużywać maseczki dłużej . Szczególnie jeśli jest fajna . A ta jest . Fajnie opakowana . Taka klasyczna miękka tuba w pastelowo jagodowym odcieniu z estetyczną grafiką. Zatyczka na klik nie zacina się i nie pęka . To na plus . Ale i minus się znalazł : maseczka jest dodatkowo zapakowana w kartonik i gdy ja otworzyłam swoją to jakoś tak wydawała mi się nieco zbyt lekka . Podejrzałam więc pod światło no i niestety , mój egzemplarz był pełny w nieco ponad połowie.. Jeśli mi się tak trafiło to ok zdarza się , ale jeśli jest tak z każdą tą maseczką to nie jest zbyt fajna zagrywka . Nie jesteśmy postaciami z Marvela co by sobie w sklepie przez kartonik prześwietlić zawartość . Skoro płacimy za pełną gramaturę to taką też powinniśmy otrzymać . Dobra . Mamrota skończyłam . Na pocieszenie dodam jeszcze , że w składzie znajdziemy między innymi glicerynę , ekstrakty z olejków kwiatowych , masło mango , trehalozę oraz witaminę E. Maska ma bogatą kremową konsystencję w odcieniu pastelowego fioletu. Pachnie słodko , momentami przypomina mi zapach śmietankowego kremu do tortów i dla mnie to plus bo ja takie zapachy w kosmetykach uwielbiam . Dzięki swojej konsystencji jest naprawdę wydajna a to kolejny plus. Z aplikacją nie ma problemów. Bez względu na to czy nakładam ją opuszkami palców czy też pędzlem do masek nie ma żadnych problemów. Rozkłada się na twarzy równą warstwą , nie roluje się i nie daje uczucia oblepienia . Nie jest to produkt zastygający więc i pod tym wzglądem jest komfortowa . Bardzo łatwo ją usunąć czy to przy pomocy wacika czy też klasycznie przy odrobinie ciepłej wody. Jeśli chodzi o efekty to muszę przyznać , że całkiem nieźle nawilża . Ten efekt zauważyłam już po pierwszym użyciu produktu a każde kolejne użycie utwierdzało mnie w tym przekonaniu . Jak na moją mieszaną cerę było pod tym względem naprawdę dobrze . Całkiem dobrze zmiękcza twarz i faktycznie sprawia , że cera wygląda zdrowo i świeżo. Nie zauważyłam jedynie obiecanego przez producenta efektu redukcji oznak starzenia się skóry i za to ciacham jedną gwiazdkę ale tak poza tym nie mam żadnych zastrzeżeń . Jeśli chodzi o półkę drogeryjną to jest to produkt którym warto się zainteresować . Rozważam nawet , że jeszcze kiedyś ją sobie kupie . Jak najbardziej można ją więc polecić.
    • przyjemna kremowa konsystencja
    • miły słodki zapach
    • łatwa do zmycia
    • faktycznie nawilża
    • zmiękcza skórę
    • daje efekt zdrowo wyglądającej skóry
    Wady:
    • nie zauważyłam oznak redukcji starzenia się skóry
    • mój egzemplarz miał widoczny ubytek w kwestii zawartości