Palety do konturowania

Claresa Make Up, All Set! Contouring Palette Paleta do konturowania twarzy

AniaUSz
    14 stycznia 2025 o 22:29
    1 zakup wystarczy
    Zacznę od opakowania-co choć ma znaczenie przy produktach może drugorzędne ale mi odrobinę przeszkadza. Biały plastik i to przez duże P. Wygląda adekwatnie do ceny zakupu(a ja kupiłam za niecałe 17 zł). Moja paletka jest w chłodniejszym odcieniu(kolor różu i rozświetlacza przeważył szalę - spokojniejsze na co dzień- tak mi się wydawało). Produkt wyjątkowo mało napigmetowany, co dla mnie jest męczące. Rozświetlacz po 2h jest już niewidoczny (choć właściwie i zaraz po aplikacji niewiele się odznacza). Trwałość pozostałych dwóch produktów również przeciętna(szczególnie przy mojej suchej skórze). Proponuję jeżeli już tylko osobom początkującym aby mogły spokojnie nabrać wprawy podczas konturowania bez strachu o plamy, przerysowanie itp. Zostanie ze mną tylko jako paletka „podróżna” bo nie szkoda będzie mi ją stracić.
    Zalety:
    • Ładne odcienie przy paletce o chłodnej tonacji
    Wady:
    • Niewielka trwałość
    • Brzydkie opakowanie
    Ann976
    28 października 2024 o 22:12
    Paletka widmo
    Kupiłam wersję chłodną - odcienie są ładnie wyważone, bardzo ładne. Nie sypią się, aplikacja jest prosta. Jednak... zarówno bronzer, jak i róż są słabo napigmentowane. Dla początkujących to może być zaletą, bo trudno zrobić sobie nią krzywdę, ale trudno jest uzyskać większą intensywność. Zauważyłam też, że na moim kremie BB róż nie chce się blendować z bronzerem. Po kilku godzinach jeszcze na twarzy kosmetyki tracą na intensywności, rozświetlacz znika całkowicie. Kosmetyki mają delikatny zapach, raczej z tych neutralnych. Jakość wykonania paletki jest adekwatna do jej ceny - plastik niezbyt trwały, szybko się rysuje i pęka.
  • 4 marca 2024 o 19:34
    Super połączenie
    Rozświetlaczy ponoć nigdy za wiele, a jak już w palecie to w ogóle mega. Dlatego ostatnio kupiłam kilka, między innymi tę. Jest bardzo delikatna, ale kolorki i błysk widać na skórze. Dobrze się je nakłada, nie osypują się i nieźle trzymają. Paletka nadaje się raczej do delikatnego makijażu, ale jest nieźle napigmentowana, więc myślę że i z mocniejszy sobie poradzi. Zestawienie jest naprawdę praktyczne - ładny róż, delikatny rozświetlacz i ciasteczkowy bronzer. Połączenie wydaje się idealne, a przynajmniej dla mnie.
    Zalety:
    • Trwałość, świetnie dobrane kolory
  • 13 lipca 2023 o 16:56
    Produkty nie mają mocnej pigmentacji ale dla niektórych osób to może być dobry wybór
    Paleta do konturowania to mój kolejny zakup z marki Claresa. Chciałam poznać najbardziej chwalone i najczęściej pojawiające się ostatnio w internecie tanie kosmetyki. Wybrałam zestaw nr 1 All cool ze względu na bardziej różowy odcień różu i chłodną tonację. Paletka wykonana jest z cienkiego plastiku który niestety nie jest trwały. Po krótkim czasie użytkowania wieczko mi pękło ( a nie było żadnego upadku) i zepsuło mi się zamykanie. Wizualnie ładnie się prezentuje ale jakościowo...słabo. Normalnie ten produkt mnie zaskoczył tym że ma jakikolwiek zapach. Nie spodziewałam się tego po palecie do konturowania. Bardzo mi się ta woń podoba bo czuć takie kosmetyczne nuty, dość mocne aczkolwiek bardzo mi przypasowały. Super zapach jak dla mnie:) Pigmentacja nie jest zbyt mocna co może dla niektórych być wadą ale dla mnie jest zaleta. Nie można sobie nimi zrobić krzywdy w postaci plam, nierówności. Mnie w zupełności dwie warstwy wystarczą aby kolory były widoczne. Trwałość nie jest może całodniowa ale przez kilka godzin(4-5) produkty wyglądają dobrze na twarzy i są w niezmienionym stanie jak zaraz po nałożeniu. Potem trochę znikają i tracą na intensywności. W konsystencji są troszkę suche ale nie pylą za mocno. Dobrze przyczepiają się do skóry. ********* Rozświetlacz jest subtelny , delikatny w kolorze szampańskim ale z minimalna różową poświatą. Nie jest to blask dla fanek „widać mnie z kosmosu”. Idealny do pracy gdy chcemy delikatnie błyszczeć ale w elegancki sposób. Róż ma chłodny dziewczęcy odcień . Daje na skórze zdrowy rumieniec , delikatny aczkolwiek widoczny. Mnie się kojarzy z takim zaróżowieniem od mrozu więc idealny produkt na każdą porę roku. Bronzer utrzymany w chłodnej kolorystyce jak cała paleta. Bezpieczny w aplikacji bo nie można nim zrobić plam. Raczej delikatnie widoczny na twarzy. Podsumowując jest to najczęściej używana przeze nie w ostatnim czasie paleta, największe zużycie widać w bronzerze bo podoba mi się najbardziej z całej trójki. Czy kupiłabym ją jeszcze raz ? Na wielkiej promocji pewnie tak. Za regularną cenę nie bo wolałabym przetestować coś nowego.
    Zalety:
    • PLUSY
    • cena -18zł
    • nie za mocna pigmentacja
    • średnia trwałość -nie jest źle ale mogłoby być lepiej
    • chłodna tonacja
    • trzy produkty w jednym pudełku
    Wady:
    • MINUSY
    • słabej jakości opakowanie, szybko się niszczy
    • różowa poświata w rozświetlaczu to nie do końca moja bajka
    • średnia pigmentacja która jest zarówno + jak i -
  • 3 marca 2023 o 11:25
    Nie do końca
    Miałam spore oczekiwania co do tej palety i niestety nie wszystkie zostały spełnione. Posiadam wersję 02 All warm ze względu na cieplejszy odcień różu i bronzera. Oba te produkty całkiem fajnie się nakładają, nie zdarzyło mi się, żeby zrobiły plamy czy rozłożyły się nierówno. Gorzej niestety wygląda kwestia trwałości. Mam wrażenie, że po kilku godzinach oba produkty są niewidoczne. Próbowałam używać ich na różnych podkładach i pudrach i niestety zawsze wglądało to tak samo. A szkoda, bo odcienie tych produtków naprawdę mi się podobają. Rozświetlacz nie jest niczym szczególnym. Dla mnie niestety jest trochę zbyt ciemny, ale nałożony w niewielkiej ilości ine przyciemnia jakoś bardzo. Jeżeli chodzi o opakowanie to niestety jest dość slabej jakości. Mimo tego, że nie upadło, to bardzo szybko jego górna część popękała w dziwny sposób. Miałam nadzieję, że będzie to idealna podróżna paletka do konturowania, ale niestety nie do końca wyszło.
    Zalety:
    • odcienie różu i bronzera
    Wady:
    • opakowanie słabej jakości
    • średnia trwałość produktów

Zobacz także inne Palety do konturowania