Kremy BB, CC i DD

Uriage ROSELIANE Krem CC SPF30 40 ml
Uriage Roseliane CC Cream

Iwona_C
    12 października 2022 o 18:46
    Chroni, pielęgnuje, wyrównuje koloryt i nadaje cerze świeżości.
    Próbkę kremu otrzymałam w boxie, po jednym użyciu tak mi się spodobał że zakupiłam pełnowymiarowe opakowanie. Miałam wziąć wersje z 50 spf ale omyłkowo do koszyka wrzuciłam niższy filtr spf 30. Nowy produkt otrzymujemy w kartoniku wewnątrz którego znajduje się tubka. Ma ona pojemność 40 ml, jest elastyczna łatwo wycisnąć z niej zawartość. Główna kolorystyka jest biała z dodatkami czarnej i czerwonej grafiki, z uwzględnieniem odcienia kolorystycznego oraz opisu kosmetyku włącznie z dokładnym jego składem. Tubka posiada niewielką zakrętkę na której stabilnie stoi, a dozownik w postaci niewielkiego dzióbka umożliwia precyzyjne odmierzanie ilości kosmetyku. Konsystencja jest delikatna i kremowa. Dostępne są dwa odcienie kolorystyczne, jaśniejszy - Uniwersal Tone i ciemniejszy - Medium Tint. Zapach śliczny , perfumowany, kwiatowy, uprzyjemnia stosowanie kosmetyku. Wyczuwalny zarówno podczas aplikacji jak i po niej. Skład bardzo długi i jak to przy kosmetykach z filtrami nie idealny, pojawiają się tu silikony, bht i fenoksyetanol. Ale jest tez sporo składników pielęgnacyjnych: naturalne pigmenty, tłuszcz roślinny, mika, olej z nasion rzepaku, witamina E, korund, fitosfingozyna - ogranicza tworzenie zaskórników, łagodzi stany zapalne skóry trądzikowej i zapobiega ich powstawaniu, krzemionka, wyciąg z żeń szenia, olej z pestek malin, tlenek cyny - perłowy pigment naturalny. Ja dla swojej karnacji wybrałam odcień Medium Tint - dość ciemny beż, ale idealnie on do niej pasuje, ładnie stapia się z skórą, dopasowuje się do jej kolorytu, nie pozostawiając widocznych granic kolorystycznych. Krem bezproblemowo rozprowadza się na skórze, szybko wchłania i nie tłuści skóry. Pozostawia ją wygładzoną , delikatnie rozświetloną z ładnie wyrównanym kolorytem, choć mocniejsze przebarwienia kryje średnio, natomiast w tej kwestii nie mam zażaleń bo większość takich kremów nie radzi sobie z moimi przebarwieniami. Krem ma filtr i wiadomo że przeznaczony jest do stosowania na dzień, bardzo dobrze sprawdza się pod makijaż, ułatwia jego rozprowadzanie i nie ma żadnego wpływu na jego trwałość. Bardzo dobrze pielęgnuje cerę dbając o odpowiedni jej poziom nawilżenia, tuszuje zaczerwienienia i drobne naczynka. Nie uczula, nie przesusza, nie powoduje zapychania cery i przynosi ulgę przy podrażnieniach. Działanie ochronne również mi odpowiada podczas stosowania kremu na mojej twarzy nie pojawiły się żadne nowe przebarwienia. Podsumowując Roseliane CC Cream to bardzo przyjemny w stosowaniu kosmetyk który ładnie wyrównuje koloryt cery, odpowiednio ją pielęgnuje i chroni przed promieniowaniem słonecznym. Ma lekką konsystencję, pięknie pachnie i jest bardzo wydajny. Zakupie ponownie i z pewnością przetestuje wersję z wyższym filtrem. Polecam.
    Zalety:
    • lekka kremowa konsystencja
    • ładny perfumowany zapach
    • dwie wersje kolorystyczne do wyboru
    • łatwo się rozprowadza, szybko wchłania, nie pozostawia klejącego filmu
    • dopasowuje się do odcienia cery
    • świetnie sprawdza się pod makijaż
    • tuszuje zaczerwienienia i przebarwienia
    • nawilża, rozświetla, sprawia skóra wygląda świeżo
    • wyrównuje koloryt
    • koi i łagodzi podrażnienia
    • nie przesusza, nie uczula i nie zapycha
    • filtr Spf 30
    • duża wydajność
    • wygodna i estetyczna tubka
    Wady:
    • bht i fenoksyetanol w składzie