Maseczki klasyczne

Bielenda Skin Clinic Professional, Maseczka normalizująco-rewitalizująca `Niacynamid + alfa-arbutyna + glukonolakton`

Bielenda Skin Clinic Professional Niacynamid Maseczka normalizująco-rewitalizująca 8 g
Bielenda Skin Clinic
Bielenda Skin Clinic Maseczka Niacynamid 8g

KardiaM
    19 października 2024 o 13:17
    Wygładza i matuje
    Bardzo często testuję maseczki, a z racji tego, że lubię produkty Marki Bielenda, zdecydowałam się na wypróbowanie tej propozycji. Opakowanie to saszetka, która zawiera sporą ilość kosmetyku (może starczyć na 2 użycia, jeśli nałoży się cienką warstwę). Konsystencja jest gęsta, przypomina mi pastę. Maseczka ma jasnofioletowy kolor i delikatny zapach. Po nałożeniu nieco zastyga i zasycha, ale nie powodowała u mnie uczucia ściągnięcia i podrażnienia. Nie miałam problemu z jej zmywaniem. Po użyciu zauważyłam przede wszystkim zmatowienie i wygładzenie cery, bez jej przesuszenia. Maseczka nie spowodowała u mnie uczulenia i innych reakcji niepożądanych.
  • 19 września 2024 o 19:29
    Przyjemna maska dla cery problematycznej
    Lubię tę maskę, gdy potrzebuję oczyszczenia i zmatowienia. Zostawia piękny, matowy efekt, nie daje uczucia ściągnięcia. Cera jest nawilżona, ale matowa. Odżywiona, rozświetlona. Na co dzień unikam wysokich stężeń niacynamidu, ale ta maska nie podowduje u mnie podrażnienia i żadnych problemów.
    kaskaw8
    12 sierpnia 2024 o 7:46
    Szkoda, że jest taka mała
    Maseczkę od Bielendy doceniłam po drugim użyciu. Na początku nie miałam zbyt dobrego odbioru odnośnie do tego produktu. W sumie nie widziałam efektu. Po kolejnym zastosowaniu widzę, że coś robi. Normalizująco-rewitalizująca maseczka marki Bielenda to mała saszetka z produktem konsystencji glinki. Gęsta i niespływająca — ja takie lubię, bo nie trzeba się martwić o pobrudzenie ubrań itp. Nałożona na skórę lekko zastyga, ale nie tak mocno jak np. wspomniane glinki. Ma ładny, energetyzujący zapach. Rozprowadza się łatwo, podobnie zmywa. Aplikacja nie sprawia żadnych problemów. Jedno opakowanie wystarcza na jedną, maksymalnie dwie aplikacje. Dwie to przy cienkiej aplikacji jedynie na twarz. Szkoda, że jest to taka mała saszetka, bo chętnie kupiłabym ją w większej pojemności. Maseczka od razu daje efekt wygładzonej i świeższej skóry. Już po pierwszym zastosowaniu czuć, że skóra jest satynowo-matowa, a niedoskonałości ukojone. Po kolejnym użyciu widziałam, że realnie działa na wypryski, bo szybciej zaczęły się goić. Pory były zmniejszone, nie zadziałała na to jakoś drastycznie, ale troszkę efektów widziałam. Myślę, że regularne stosowanie może pomóc w wyprowadzeniu skóry z niedoskonałości, albo przynajmniej przyspieszyć ich redukcję.
    Zalety:
    • działanie kojące
    • odświeża skórę
    • wspomaga walkę z niedoskonałościami
    • nie podrażnia
    Wady:
    • pojemność
  • 27 maja 2024 o 22:18
    Totalny hit – wycisza niedoskonałości, zmniejsza widoczność porów, matuje – must have dla cer tłustych/mieszanych
    Maseczkę Bielenda z niacynamidem zakupiłam już chwilę temu z innymi z tej serii i z jakiegoś powodu właśnie ta przeleżała u mnie najdłużej. Zazwyczaj już nie mam problemu z wypryskami, raz na jakiś czas mi coś wyskoczy, więc jednorazowe maseczki idealnie się sprawdzają na takie sporadyczne okazje - otwierasz tylko, kiedy potrzebujesz i nic się nie marnuje. Maseczka ma kolor lekko fioletowy, fajnie się zgrywa z opakowaniem, łatwo się nakłada i zmywa. Producent zaleca zostawić ją na 10 min i zmyć - faktycznie mniej więcej po tym czasie zasycha. Efekty maseczki są naprawdę widoczne – zmatowiona skóra, pory zmniejszone, ujednolicony koloryt skóry, tak jak jest napisane na opakowaniu, rzeczywiście „zapewnia skórze wypoczęty, świeży i zdrowy wygląd”. Nieczęsto obserwuję tak dobre efekty po maseczce normalizującej, zazwyczaj jest to bardziej dodatek do stosowanych normalizujących kremów/serów, a tutaj sama maseczka potrafi zdziałać cuda. Na pewno zaopatrzę się w kolejne opakowania, aby mieć ją w wypadku wystąpienia niedoskonałości. Polecam!
  • 10 lutego 2024 o 16:42
    profesjonalny produkt
    Ten produkt kupiłam w sklepie Auchan za parę złotych. Muszę przyznać, że jest to jedna z lepszych maseczek jakie używałam. Produkt przeznaczony dla cery z niedoskonałościami czyli takiej jak moja. Polecam używać razem z serum z tej samej linii ponieważ potęguje działanie! Maseczka ma za zadanie zregenerować skórę, ujednolicić koloryt, zmniejszyć widoczność porów i wydzielanie sebum. Ona faktycznie to robi! Do tego sprawia, że skóra wygląda zdrowo i świeżo. Jest miła i gładka w dotyku. Zapach bardzo przyjemny. Fajna kremowa konsystencja. Dobrze się ją nakłada, nie ma problemu ze zmyciem. Dla mnie ta maska zasługuje na 5 gwiazdek :)
    Zalety:
    • spełnia swoją rolę
    • niska cena
    • przyjemny zapach