Maseczki klasyczne

Perfecta Hyaluron Ice, Lodowa maska do twarzy `Hydro Jello`

Perfecta Hyaluron Ice
Dax Cosmetics
Perfecta Hyaluron Ice Lodowa maska do twarzy 3x Hyaluron + Elektrolity, natychmiastowe lodowe nawilżenie i ujędrnienie cery

• 14 lipca 2024 o 22:45
    U mnie się nie sprawdziła
    Oczywiście, że do zakupu tego specyfiku skłoniło mnie to, że miała przyjemnie chłodzić, co w tak upalne lato (ponad 30 stopni odczuwalnych codziennie, od 2 tygodni i nie zapowiadają - póki co - odmiany tego stanu rzeczy) jest bardzo pożądane. Do tego miała intensywnie nawilżać, a przecież przy tak wielkich upałach skóra też wysycha, więc aż chciało się jak najszybciej nałożyć tę maseczkę. Nakładałam ją schłodzoną, z lodówki. Nie chciało mi się bawić w zamrażalnik, zresztą nakładanie tak zimnego produktu łatwo spowoduje popękanie naczynek, więc to nie dla mnie. Po wyjęciu z lodówki miała bardzo fajną konsystencję. Nie żelową, ani nie jak galaretka, ale jak wnętrze ptasiego mleczka. Zapach dla mnie nie mentolowy ani nie lodowych cukierków, tylko po prostu kosmetyczny, ciężko porównać z czymkolwiek. Na samym początku, od razu po nałożeniu przyjemnie chłodziła i orzeźwiała, wydawało się, że koiła. Niestety to uczucie bardzo szybko mijało. Po 20 minutach zmywałam i widziałam, że po peelingu, który stosowałam bezpośrednio przed nią, a który mnie podrażniał i zostawiał zaczerwienienia, to wciąż one tam były. Nie wypowiem się w sprawie opuchnięć i obrzmień, bo na szczęście takich nie posiadam. Szczerze spodziewałam się o wiele więcej, tymczasem zwykłe maseczki w płachcie znacznie lepiej nawilżały cerę i sprawiały, że o wiele lepiej wyglądała, twarz po nich była wypoczęta, rozświetlona, nawilżona. Tutaj niczego takiego nie zaobserwowałam, tylko po zmyciu pod palcami czuć było jakby delikatną tłustą warstwę, nawet krople wody nie wnikały w skórę, jakby okluzję. Może to jeden z rodzajów kwasu hialuronowego, który miał na powierzchni skóry tworzyć barierę ochronną, to mi przyszło na myśl. Nie czułam jednak nawilżenia. Spodziewałam się o wiele więcej, ale jak widać nie ma produktu, który się sprawdzi u wszystkich.
  • 10 lipca 2024 o 17:25
    Świetna na lato
    Najbardziej lubię trzymać ją w lodówce i chłodną nakładać na 10-15 minut. Skóra po jej użyciu jest bardzo ładna. Super gładka i miła w dotyku. Wygląda bardzo zdrowo i świeżo. Maska świetnie działa na suchą cerę. Kupiłam ją mamie w prezencie i również jest nią oczarowana.
  • 24 lutego 2024 o 9:15
    Idealne schłodzenie na lato!
    Lodowa maseczka od Perfecta Hyaluron Ice. Mały, szklany słoiczek zawiera 50ml galaretowatej maseczki o niebieskiemu kolorze. Produkt pachnie bardzo ładnie i delikatnie. Kosmetyk trzymam w lodówce dla lepszego efektu chłodzenia. Aplikacja przebiegła bardzo fajnie i śmiesznie. Kosmetyk łatwo rozkładał się na cerze, a wydobycie go było dla mnie zabawą i sprawiło mi sporo frajdy. Zimna galaretka az przyprawiała o dreszcze ale jednocześnie dawała masę przyjemnego chłodzenia, które skończyło się relaksem. Po chwili produkt przestał chłodzić i zaczął się delikatnie wchłaniać. Po około 20 minutach zmyłam ją zimną wodą. Skóra twarzy pozostała gładka, bardzo nawilżona, odświeżona i delikatna. Produkt w żaden sposób mnie nie uczulił, nie podrażnił ani nie zapchał. Jest świetnym kosmetykiem na poranną opuchliznę oraz wieczornym na przyjemny, chłodny relaks gdy jest gorąco ! Coś wspaniałego .
    Zalety:
    • Świetnie odświeża, nawilża oraz chodzi rozgrzaną cerę w lato
  • 15 sierpnia 2023 o 15:58
    TO MI SIĘ PODOBA
    Mam już drugie opakowanie tej maski, bardzo mi się spodobała. Latem lubię nakładać na rozgrzaną skórę takie chłodne produkty. Często przechowywam je w lodówce, a ta maska powstała właśnie po to, żeby używać jej a ten sposób. Każdy może dostosować sposób użycia do własnych potrzeb i upodobań; maskę można nakładać na twarz taką w temperaturze pokojowej, po wyjęciu z lodówki lub z zamrażalnika. Dla mnie najprzyjemniejszy jest ten środkowy sposób. Maska jest żelowa, ale im bardziej chłodna, tym jest gęstsza. Ma przyjemny, orzeźwiający zapach, lekko mentolowy, ale nie podrażnia skóry. Maska przynosi niesamowitą ulgę skórze. Obniża temperaturę powierzchni skóry, a to wpływa na zachowanie młodego wyglądu na dłużej. Po każdym użyciu skóra jest dobrze nawilżona i taka elastyczna, jędrna i przyjemna w dotyku. Sprawdza się fenomenalnie podczas wykonywania peelingów kwasowych, przynosi skórze ulgę i łagodzi podrażnienia. W cenie promocyjnej można złapać naprawdę fajny produkty. Podoba mi się to, że w końcu dostajemy większe opakowanie, a nie tylko saszetkę, co jest o wiele bardziej ekonomicznym i ekologicznym rozwiązaniem.
  • 24 lipca 2023 o 20:37
    Niezwykle przyjemna maseczka, zwłaszcza o tej porze roku! Daje natychmiastowy efekt orzeźwienia i schłodzenia. Nie przyczepię się też do właściwości nawilżających, bo tutaj też jest super !
    Kocham maseczki, zwłaszcza te nawilżające. Zważywszy na porę roku, jaką jest baardzo gorące lato ... nie trzeba było długo namawiać mnie do zakupu tej oto 'przyjemności'. Maska wylądowała w moim koszyku ledwo po przeczytaniu słowa 'lodowa, to była idealna zachęta ! Mam cerę mieszaną, ale dostrzegam że moja cera lubi kosmetyki nawilżające, więc spełniam jej życzenia. Opakowanie bezpośrednie do papierowy kartonik z szatą graficzną w ładnym, błękitnym kolorze z pomarańczowym akcentem. Opakowanie bezpośrednie to masywny szklany słoik z zakręcanym, białym wieczkiem. Szata graficzna na słoiczku jest mocno zredukowana. Maska ma śliczny, błękitny kolor, a zapach jest delikatny. Ciężko mi określić czym pachnie, ale mam wrażenie że to zapach takich lodowych cukierków. Kosmetyk jest wyjątkowy ze względu na trzy sposoby stosowania; 1. FORMUŁA GEL - maska w temperaturze pokojowej, nałożona na skórę orzeźwia i daje natychmiastowe i głębokie nawilżenie 2. FORMUŁA COLD GEL -schłodzona w lodówce daje uczucie przyjemnego odświeżenia i nawilżenia, niweluje oznaki zmęczenia. Cera wygląda na wypoczętą i zrelaksowaną. 3. FORMUŁA IDE GEL - wyciągnięta z zamrażalnika, daje natychmiastowe uczucie odświeżenia i nawilżenia, niweluje poranny dyskomfort obrzmiałej twarzy i zostawia skórę widocznie rozświetloną i pełną energii. W składzie znajdziemy trzy rodzaje kwasu hialuronowego, które działają równocześnie na różnych poziomach skóry. Elektrolity takie jak cynk, miedź wzmacniają kondycję skóry, dodają energii i witalności. Maska bardzo przypadła mi do gustu! Nie tylko ze względów ochładzających, ale też ze względu zastrzyku nawilżenia! Kosmetyk nawilża niezwykle solidnie i co najważniejsze efekty te są dosyć długotrwałe. Jeśli chodzi o formę zastosowania to ja najbardziej lubię wersję z lodówki, bo dawała mi wystarczające efekty, a konsystencja nie sprawiała mi problemów z nałożeniem. Co do formy z zamrażalnika to nie koniecznie mi się ona sprawdziła. Maska prawie całkiem zamarzała i trzeba było skrobać żeby cokolwiek nałożyć na twarz. Kochane Wizażanki, polecam z czystym sumieniem tę maskę! Świetnie chłodzi w upalne dni i rewelacyjnie działa na cerę !
    Zalety:
    • głęboko nawilża
    • fenomenalnie chłodzi i odświeża
    • niweluje obrzęki, opuchnięcie i cienie pod oczami
    • ujędrnia
    • odmładza
    • wygodna formuła
    • można stosować na trzy sposoby
    • trzy aktywne formy kwasu hialuronowego
    Wady:
    • w zamrażalniku szybko zamarza na kość i ciężko się ją aplikuje
    • wydajność mogłaby być nieco lepsza