Maseczki klasyczne

Pachnidelko
SheCare Całonocna maska-serum rewitalizująco-ujędrniająca

• 23 listopada 2024 o 12:56
    Polecam
    Produkt zamknięty w zgrabnym, prostym opakowaniu w kształcie łezki. Maska ma kremową, bogatą konsystencję o różowym kolorze i delikatnym zapachu. Jest to dermokosmetyk wegański, w którym znajdziemy retinal (działa przeciwstarzeniowo), witaminę E (witamina młodości), masło shea (wiąże wodę w naskórku), kwas hialuronowy (nawilża), skwalan (zmiękcza, wygładza), olej ze słodkich migdałów (regeneruje), witaminę B12, peptydy i synbiotyk. Maska jest całonocna więc nałożona wieczorem na twarz zostaje z nami do samego rana. Genialnie nawilża i regeneruje skórę sprawiając, że jest świetnie wygładzona i miękka w dotyku. Bardzo dobrze koi, łagodzi i odżywia skórę. Ze względu na swoją bogatą formułę jej działanie jest w pełni zaskakujące i zadowalające jednocześnie. Dodatkowo starczy nam spokojnie na 3 użycia. Poza tym nie klei się i nie zostawia lepkiej warstwy dzięki czemu nie przykleja się do poduszki. Świetna opcja dla osób z cerą suchą, zmęczoną i taką, która potrzebuje rewitalizacji. Polecam.
    agi1234
    20 października 2024 o 10:02
    Koi i nawilża
    Maseczkę znalazłam w jednym z boxów. Ma estetyczne opakowanie, z opisem działania, że składem, który jest bardzo obiecujący, naturalny i bardzo bogaty. Kolor lekko różowy, konsystencja gęstej śmietany, nie spływa że skóry. Ma ładny przyjemny zapach. Jest to maska nocna, ale wymaga chwili na wchłonięcie. Nadmiar zawsze można zetrzeć przed snem chusteczką, aby nie kleić się do poduchy. Rano cera jest piękna, rozluźniona, nawilżona i gładka. Ilość maski wystarczy na dwie bogate aplikacje. Cena regularna może się wydawać wygórowana. Jednak zważywszy na skład warto. U mnie nie wystąpiło żadne podrażnienie cery.
    Zalety:
    • Działanie
    • Skład
    • Przyjemna konsystencja
  • 20 października 2024 o 5:52
    Efekt to przyjemne nawilżenie, jednak kwestia retinalu znacząco komplikuje podejście do maseczki
    Maseczkę kupiłam w drogerii Hebe. Nie miałam względem niej szczególnych oczekiwań, raczej zachęciła mnie mocno obniżona cena na wyprzedaży. Przetestowałam ją i doszłam do wniosku, ma niemal tyle samo minusów, co plusów. PLUSY: + Opakowanie w pomysłowym kształcie kropli. W szerszej części saszetki wyposażono je w wycięcie, dzięki któremu można otworzyć opakowanie bez pomocy nożyczek. Na odwrocie mamy wszelkie niezbędne informacje dotyczące składu, oczekiwanych efektów i sposobu działania. + Skład. Od witamin E i B12 poprzez kwas hialuronowy i skwalan aż po retinal i peptydy. Nie ma tu sztucznych barwników ani sztucznej kompozycji zapachowej. Ponadto producent kwalifikuje tę maseczkę jako dermokosmetyk o wegańskiej formule. + Konsystencja. Jest przyjemnie odżywcza i nie tak obciążająca dla twarzy, jak wersja żółta. Wchłania się sprawnie, aczkolwiek pozostawia wyraźną powłokę ochronną. Nie barwi otoczenia mimo różowego koloru (odcień przypomina mi multipeptydowe serum shot od Eveline). + Efekty. Nawilżenie i ukojenie jest naprawdę odczuwalne. Skóra stała się także mniej szorstka, zmiękczona i przyjemniejsza w dotyku. Pod kątem rezultatów spodobała mi się bardziej niż wersja żółta. + Ilość produktu w saszetce. Porcja została idealnie dopasowana do jednorazowego użytku (z perspektywy skóry suchej). Nie ma tu jej ani za mało, ani za dużo. MINUSY: - Niepewność w kwestii retinalu. Ten składnik to główny bohater maseczki (w stężeniu 0,06%), jednak SheCare należy do Bielendy, która korzystała z surowca będącego przedmiotem kontrowersji. Moja sztuka miała termin ważności do marca 2025 roku, więc prawdopodobnie powstała jeszcze przed ujawnieniem całej sprawy z surowcem. Miałam więc problem, jak ją potraktować. Jeśli retinal faktycznie jest tu tylko w śladowych ilościach, to spokojnie można tę maseczkę potraktować jako nawilżająco-kojącą i zastosować nawet przy uwrażliwieniu lub problemach z BHL. Jeśli jednak pragniemy np. sprawdzić reakcję skóry na zetknięcie z retinalem, to do prawidłowej oceny deklarowane stężenie jest tu po prostu niezbędne. Ponadto gdybym chciała potraktować tę maseczkę jako kontynuację retynizacji np. w trakcie wyjazdu, nie byłabym pewna, czy faktycznie deklarowana dawka retinalu zostanie mi tu zapewniona. - Zapach. Nie jest brzydki, natomiast "naturalny zapach olejku z bergamotki" pojawia się w praktycznie każdym produkcie SheCare i po większej liczbie kosmetyków (i niekiedy dużej intensywności) po prostu mam tego aromatu serdecznie dość. Co za dużo, to niezdrowo. - Lepkość. Niestety maseczka pozostawia uczucie lepkości, co przy zastosowaniu dziennym można nawet obrócić w korzyść, jednak przy nałożeniu na noc (zgodnie z zaleceniem) jest problematyczne. Maseczka, a w związku z tym i skóra przyklejała się do poduszki. - Cena regularna. 14 złotych za jednorazowy zabieg to nawet przy dość pozytywnych efektach zbyt duża kwota. Zdecydowanie wolę zainwestować w serum drogeryjne, które zapewni mi porównywalne rezultaty, ale przez kilka tygodni. PODSUMOWANIE: Recenzowana maseczka ujęła mnie swoją delikatnie różową konsystencją i pozytywnymi efektami. Moja główna wątpliwość dotyczy retinalu i faktycznej jego ilości. Oczywiście nawet gdyby go tam nie było, nie skreśla to całej maseczki, natomiast pozwala zastosować ją w bezpieczny i świadomy sposób (wszystko zależy od aktualnej kondycji skóry i potrzeb). 0,06% to wbrew pozorom nie jest mało i trzeba je potraktować poważnie. Działanie kojące jest tu idealne dla skóry wrażliwej i podrażnionej, jednak jeśli retinalu faktycznie jest tu 0,06%, to podrażnione cery nie powinny jej stosować.
  • 4 sierpnia 2023 o 20:46
    Marka Shecare Laboratories to dla mnie kompletna nowość. Nie miałam jeszcze żadnego produktu z jej asortymentu, więc bardzo się ucieszyłam, kiedy dostałam tą maseczkę w prezencie. Od razu musiałam ją wypróbować, gdyż ostatnimi czasy uwielbiam maseczki całonocne i stosuję je regularnie kilka razy w tygodniu. Maseczka całonocna z retinalem w pełni spełnia obietnice producenta – to mocno odżywcza, wygładzająca maseczka, która zapewnia odpowiedni poziom nawilżenia. OPAKOWANIE Opakowanie to mała, zgrabna saszetka w kształcie łezki. Na przedniej stronie mamy wypisane najważniejsze cechy i funkcje produktu, składniki aktywne, z tyłu zaś dokładny opis z omówieniem poszczególnych składników aktywnych. Na dole znajduje się miejsce z lekkim wycięciem, które ułatwiają otworzenie saszetki. Zawartość wystarcza na jedną obfitą aplikację na twarz, szyję i dekolt, więc nie trzeba martwić się o przechowywanie kosmetyku do kolejnego razu. MASKA Po otwarciu maseczka miło mnie zaskoczyła swoim różowym kolorem (teraz kiedy na topie jest Barbie to jest on jak najbardziej na czasie) oraz bardzo przyjemnym, intensywnym zapachem bergamotki, który ukoił zmysły podczas aplikacji. Maseczka ma przyjemną, kremową konsystencję, nie jest zbita czy gęsta, przypomina mi lekki krem do twarzy, dzięki takiej formule łatwo się ją nakłada na twarz i rozprowadza. To maseczka całonocna, więc najlepiej jest aplikować ją na noc po wykonaniu demakijażu i oczyszczeniu skóry. Maseczkę aplikuję na twarz, szyje i dekolt wg zaleceń producenta. Ilość w saszetce pozwala na jedną, obfitą aplikację. Maseczka po nałożeniu szybko się wchłania pozostawiając na skórze przyjemną, otulającą warstewkę dającą uczucie miękkości i gładkości. Na efekty czekamy do rana, gdyż produkt działa kiedy my śpimy. Rano skóra jest miękka w dotyku, gładka i bardzo dobrze nawilżona, co jest niewątpliwym plusem, efekt ten utrzymuje się długo. Maseczka doskonale koi, łagodzi, niweluje uczucie ściągnięcia i suchości skóry, w skóra zyskuje zdrowy glow. Ma za zadanie również wygładzać i regenerować i myślę, że doskonale spełnia tą funkcję. Na uwagę zasługuje formuła produktu, w której znajdziemy między innymi retinal, witaminę E, masło shea, kwas hialuronowy, skwalan, olej ze słodkich migdałów, peptydy, witaminę B12, synbiotyk, czyli mocno odżywczą mieszankę, która doskonale pielęgnuje każdy rodzaj skóry. Warto zainteresować się tym produktem, jeśli szukamy skutecznego kosmetyku pielęgnacyjnego. Minusem może być cena regularna w granicach 13 zł, co jest niemałym wydatkiem na jednoarowy zabieg, ale myślę, że warto. Ja na pewno kupię jeszcze inne wersje. PLUSY + bogata konsystencja + śliczny zapach + ciekawy, różowy kolor + świetnie nawilża, odżywia i koi + niweluje suchość skóry i uczucie ściągnięcia, wygładza + ilość idealna na jedną aplikację na twarz, szyje i dekolt