Kremy na dzień

Bielenda Hydro Lipidium Maksymalna Tolerancja, Krem barierowy nawilżająco-ochronny SPF 50

Bielenda Hydro Lipidium
Bielenda Hydro Lipidium Krem Barierowy Nawilżająco-Ochronny SPF50+ 30ml
notino.pl
Bielenda Hydro Lipidium Maksymalna Tolerancja Krem barierowy SPF50 nawilżająco-ochronny 30ml

rerith
    27 marca 2025 o 21:32
    Spodziewałam się czegoś lepszego
    Kremy z SPF stosuję przez cały rok i chętnie sprawdzam produkty, których wcześniej nie miałam okazji poznać. Tak było z tym kremem od Bielendy. Nie jest to może zły produkt, ale też nie do końca mnie zachwycił. Opakowanie ma formę tubki z cienką końcówką. Ogólnie nie jest złe, ale tubka musi leżeć na półce, bo na cienkiej nakrętce nie można jej postawić. Plusem dla mnie jest wysoki SPF. Sam krem jest gęsty. Wchłania się powoli, no i zdarza się, że bieli, szczególnie kiedy nałoży się go nieco za dużo. A także w okolicach brwi i w załamaniach skóry. Po nałożeniu trzeba się dobrze przyjrzeć w lusterku, by rozetrzeć ewentualny nadmiar. Nadaje się pod makijaż. Jeśli dobrze się wchłonie nie roluje się przy nakładaniu fluidu. Niezbyt podoba mi się też zapach. Jest on dość specyficzny, ma w sobie coś drażniącego (przynajmniej mnie to drażni), ale całe szczęście owa drażniąca nuta szybko się ulatnia. Ogólnie to nie jest może zły, ale mi nie podszedł.
    Zalety:
    • wysoki SPF
    Wady:
    • długo się wchłania
    • nieco bieli
  • 14 marca 2025 o 17:39
    Żarcik mały.
    Krem nie jest zły w stosowaniu, ale znam lepsze . SPF można kupić za ok 30 zł. Z całej serii to go i emulsje przetestowałam. Zalety: - wysoka ochrona. - cena . - formuła ( jest lekka) Wady : - rolowanie się ( roluje się u mnie jak opętany) - kleistość - potrafię mieć przez niego czerwona twarz. - nie nadaje się pod makijaż. Podsumowanie: - jeśli ktoś szuka taniego spf 50 to może spróbować z nim ,ale ja znam lepsze i ten to lekki nie wypał.
  • 9 lutego 2025 o 11:45
    Jestem bardzo zadowolona
    Zdziwiłam się, że ten krem ma takie raczej mieszane opinie wśród innych recenzentem. Ja jestem z niego bardzo, bardzo zadowolona, jeden z fajniejszych kremów, jakie ostatnio używałam. Opakowanie nie jest zbyt wygodne (nie da go się postawić nigdzie), ale za to wąska końcówka pozwala na naprawdę wydobycie takiej ilości produktu, aby było to wydajne, nie ma szans, że wleci na za dużo. Do tego jak tak w sumie pomyślę, to jest to bardzo higieniczny sposób podania kremu, bo nie maczamy palcy w kilkunastukrotnie otwieranym pojemniku. Sama formuła kremu bardzo fajna, taka bardziej kremowa, zbita. W moim przypadku szybko się wchłania i "zasycha", dając efekt matowe skóry. Sprawdza się też z makijażem, podkłady na nim nie ważą się mi. Zapach jest w porządku, bo jest po prostu bardzo delikatny, wręcz niewyczuwalny, nienachalny.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • daje efekt matowe skóry
    • dobry pod makijaż
    Wady:
    • nieporęczne opakowanie
  • 22 stycznia 2025 o 16:01
    Dobrze się sprawdza
    Mimo tylu negatywnych opinii u mnie sprawdza się dobrze, ale ja mam cerę suchą. Faktycznie jest bardzo gęsty, ale nie zauważyłam trudności w rozprowadzaniu. Bieli to też fakt, ale wystarczy dać mu chwilę żeby dobrze się wchłonął i ten efekt zanika. Na twarzy jest treściwy, zostawia lepką warstwę, ale akurat ja, jako posiadaczka cery suchej, lubię ten efekt. Jedyne co mi przeszkadza to to, że faktycznie ciężko pozbyć się białej warstwy kremu z brwi, ale nie jest to niemożliwe. Makijaż trzyma mi się na nim bardzo dobrze. Nie zauważyłam aby kolidował z jakimkolwiek podkładem z mojej kolekcji. Nie podrażnia, nie zapycha, ma lekko wyczuwalny, chemiczny zapach, ale szybko się ulatnia. Na rynku istnieje wiele lepszych kremów z spf 50, ale jeżeli ktoś ma cerę suchą, a krem akurat będzie na jakiejś fajnej promocji za "grosze" to polecam przetestować na sobie :)
    Zalety:
    • Wysoki spf
    • Nawilża
    • Nie koliduje z makijażem
    Wady:
    • Zostawia trudna do usunięcia biała powłokę na brwiach
  • 13 grudnia 2024 o 22:00
    Mimo paru wad bardzo go lubię
    Kupując serum z tej serii zaopatrzyłam się również w ten krem. Przypadł mi do gustu. Ładne opakowanie. Ma specyficzny ale bardzo delikatny zapach. Konsystencja jest dosyć gęsta i ciężko się go rozprowadza ale lubię go. Po nałożeniu trzeba dłuższą chwilę odczekać żeby się wchłonął. U mnie pod makijaż sprawdza się świetnie i daje mojej bardzo suchej skórze odpowiednie nawilżenie. Cena też jest okej. Używam go dopiero ponad miesiąc ale wiem, że zostanie ze mną na dłużej. Uważam, że produkt jest mało wydajny bo przez jego konsystencję trzeba nałożyć go więcej.
    Zalety:
    • Świetnie nawilża
    • Sprawdza się pod makijaż
    • Bardzo dobra ochrona
    Wady:
    • Gęsta konsystencja
    • Trzeba dłuższą chwilę odczekać żeby dobrze się wchłonął
    • Nie jest wydajny