Kremy i maski do rąk

Neutrogena Formuła Norweska, Fast Absorbing Hand Cream Szybko wchłaniający się krem do rąk o lekkiej konsystencji (nowa formuła)

Neutrogena Fast Absorbing
notino.pl
Neutrogena NEUTROGENE krem do dłonie szybko wchłaniający się 75ml + Sztyft do suchy
Neutrogena® Formuła Norweska® Szybko wchłaniający się krem do rąk 75 ml

• 15 stycznia 2025 o 13:59
    Nie polecam.
    Niestety, krem Neutrogena Fast Absorbing Hand Cream okazał się dla mnie kompletną porażką. Mam bardzo suche dłonie, które w okresie zimowym, z powodu mrozu, ogrzewania w pomieszczeniach i częstego mycia rąk, są narażone na dodatkowe przesuszenie i pęknięcia. Z nadzieją sięgnęłam po ten krem, licząc na szybką ulgę i intensywne nawilżenie, ale niestety nie spełnił on moich oczekiwań. Konsystencja i aplikacja: Krem ma dość lekką, mleczną konsystencję, która rzeczywiście szybko się wchłania, co może być plusem, jeśli ktoś nie lubi tłustych produktów, które zostawiają lepką warstwę. Niestety, mimo szybkiego wchłaniania, krem nie zostawia po sobie uczucia nawilżenia ani miękkości, co sprawia, że po aplikacji natychmiast odczuwam niedosyt. Działanie na skórę: W przypadku moich dłoni, które są mocno przesuszone, krem nie zrobił praktycznie nic. Opis producenta obiecuje „natychmiastową ulgę” i „trwałe nawilżenie” nawet dla bardzo suchej skóry – w moim przypadku niestety to były obietnice, na których się zawiodłam. Dłonie po aplikacji były nadal szorstkie, suche, a efektu nawilżenia praktycznie brak. Zdecydowanie nie poczułam ulgi, a moje dłonie wciąż domagały się intensywniejszej pielęgnacji. Co gorsza, nawet po kilkukrotnej aplikacji kremu w ciągu dnia, nie zauważyłam poprawy kondycji mojej skóry. Efekt nawilżenia był praktycznie niezauważalny, a dłonie szybko wracały do poprzedniego, wysuszonego stanu. Żadne z obietnic producenta o ochronie suchej i spierzchniętej skóry się nie zrealizowały. Skład i właściwości: Krem zawiera glicerynę, która jest znana z właściwości nawilżających, ale w tym przypadku chyba nie wystarczała w odpowiednich proporcjach, aby poradzić sobie z naprawdę suchą skórą. Efekt, który dał, był krótkotrwały i bardzo powierzchowny. Produkt nie zapewniał ochrony przed przesuszeniem ani nie działał regenerująco, co jest dla mnie kluczowe, zwłaszcza zimą. Neutrogena Fast Absorbing Hand Cream to niestety ogromne rozczarowanie. Mimo że krem szybko się wchłania, nie nawilża moich dłoni wcale, a obiecana ulga i regeneracja są całkowicie nieodczuwalne. Moje dłonie, które potrzebują naprawdę intensywnego nawilżenia, nie poczuły żadnej poprawy po jego zastosowaniu. To zdecydowanie nie jest produkt, który spełnia swoje obietnice, szczególnie w przypadku suchej skóry, która wymaga silniejszej i długotrwałej pielęgnacji. Jeśli masz bardzo suche dłonie, ten krem niestety nie będzie odpowiedni. Jest zdecydowanie gorszy od wielu innych produktów dostępnych na rynku, które przynajmniej dają chwilową ulgę. Nie polecam go, szczególnie jeśli szukasz skutecznego rozwiązania na intensywnie wysuszoną skórę dłoni. Stosowałam wcześniej znacznie lepsze produkty do pielęgnacji dłoni od Neutrogena, których minusem była niestety tłusta warstwa na skórze, z tego względu zdecydowałam się na Fast Absorbing, który nie spełnił moich oczekiwań. Moje dłonie uratował balsam do ciała z innej firmy ;)
    Naciaq
    29 maja 2024 o 1:18
    Super
    Mam problem z mocno przesuszoną i pękającą skórą dłoni. Nie przepadam za uczuciem lepkich rąk ani uczucia że coś na nich jest. Testowałam wiele produktów i to okazał się być jeden z tych najlepszych. Kiem dobrze nawilża, czego efekty utrzymują się przez dłuższy czas, nie pozostawia uczucia lepkich rąk, ponieważ wchłania się prawie natychmiast. Co do zapachu to nie jest on jakiś konkretny ani bardzo intensywny, jest ok. Kiem mimo małej pojemności jest wydajny. Zalety: Szybko się wchłania Wydajny Neutralny zapach Pozostawia skórę nawilżoną i elastyczną Nie podrażnia Nie pozostawia uczucia lepkich rek Opakowanie które można wziąć wszędzie ze sobą, nie zajmujące za dużo miejsca Wady: Nie zauważyłam
  • 25 kwietnia 2024 o 19:35
    Pielęgnuje dłonie
    Krem uzywam od okolo 2 miesiecy, nawilza i szybko sie wchlania,nie pozostawia kleistej warstwy. Ratuje moje dlonie,ktore po zimie potrzebują nawilzenia i odzywienia. Po nalozeniu i wsmarowaniu potrzeba chwili zeby sie wchlonal. Po tym czasie czuc ulge dla dloni(ta ulga moglaby byc idczuwalna troche dluzej),ale zapewne zalezne jest to od stanu skory, zapach jest dosc przyjemny.
    • Ulga po nalozeniu
    Wady:
    • Moglby dluzej dawac uczucie ulgi(ale zapewne to zalezy od stanu skory)
  • 19 stycznia 2024 o 11:36
    Super nawilżenie
    Skusiłam się do zakupu podczas podróży, ponieważ był akurat na promocji, a ja zapomniałam o kremie do rąk. Zaskoczenie pozytywne - super nawilżenie dla moich suchych dłoni. Lekka kremowa konsystencja, która szybko się wchłania i po dosłownie minucie-dwoch już nie ma uczucia 'tłustego'. Zapach typowo kremowy, chwilę utrzymujący się na dłoniach. Opakowanie standardowe jak na krem do rąk, ale wykonane z dość dobrej jakości plastiku - pomimo, że był 'rzucany' po różnych torebkach, to zakrętka nie pękła (co mi się zdarza w niektórych kremach).
    Zalety:
    • super nawilżenie
    • szybko się wchłania
    • kremowy zapach, utrzymujący się chwilę
  • 27 grudnia 2023 o 12:47
    Bez rewelacji
    Lubię markę Neutrogena, więc na jakiejś promocji kupiłam krem do rąk. Mam ich wiele, ale stwierdziłam, że kolejny się przyda, zwłaszcza, że ten od Nwutrogeny miał się szybko wchłaniać i nie być kremem tłustym. Niestety nie przypadł mi do gustu. Może nie jest tłusty ale zostawia dziwną powłokę na dłoniach, której po prostu nie lubię czuć. Co za tym idzie, nie wchłania się szybko. Nie jest nawilżający. Nie koi. W większej ilości roluje się. Nadaje się tylko gdy chcę nałoży krem i założyć rękawiczki. Chociaż po takiej kuracji, dłonie też nie są w lepszej kondycji. Tym razem nie trafiłam na żadną perełkę. Jest to bardzo zwykły krem do rąk jakich tysiące. Z takim działaniem można kupić tańszy. Opakowanie typowo neutrogenowe, biało niebieskie. Dobrze się otwiera i zamyka.