Kremy pod oczy

Asoa No Tears SPF 50+ PA++++ Peptide Care Eye and Face Cream Krem pod oczy

• 13 kwietnia 2025 o 6:17
    Zaliczył duży falstart, ale ostatecznie okazał się naprawdę w porządku
    Zanim przejdę do właściwej recenzji, muszę zaznaczyć jedną ważną rzecz: Podobnie jak inne recenzentki, ja również miałam do czynienia z drapiącymi skórę drobinkami. Ponieważ były one obecne od początku i uniemożliwiały mi bezpieczne korzystanie bez podrażnienia, reklamowałam felerną sztukę (producent zachował się profesjonalnie). Trudno mi za to nie ukryć rozczarowania drogerią, która po dziś dzień nie poinformowała o wadliwej partii - widziałam tam więcej negatywnych opinii wspominających o tym problemie o wiele wcześniej, ale aż do teraz nie otrzymałam żadnej oficjalnej informacji. Myślę, że więcej osób doceniłoby taki komunikat jeszcze przed zrobieniem sobie krzywdy w postaci wykonania peelingu mechanicznego wbrew swojej woli... Teraz do rzeczy - na temat kremu w prawidłowym wydaniu: Konsystencja ma kolor biały i jest wyraźnie płynna (nie ma tu absolutnie żadnych drobinek). Spływa jak filtry na bazie alkoholu, jednak wysuszającego alkoholu denaturowanego tu na szczęście nie ma. Zapach praktycznie nie istnieje (ewentualnie można na początku wyczuć delikatnie surowce). Krem aplikuje się całkiem przyjemnie. Początkowo płynna formuła wraz z rozprowadzaniem staje się nieco tłustawa. Z jednej strony nie przepadam za tym, a z drugiej zauważyłam, że ta tłustość blokuje tendencję do rolowania i pozwala utrzymać konsystencję w ryzach. Krem wymaga dłuższej chwili na wmasowanie, jednak w tym czasie efekt bielenia znika. Jako krem do twarzy nie powoduje zaczerwienienia lub ściągnięcia, nie obciąża i nie wysusza (choć zabrakło mi tu działania nawilżającego). Jako krem pod oczy - nie podrażnił mi ich ani nie obciążył tej okolicy. Kosmetyk bardzo dobrze współpracuje z innymi, dobrze wchłoniętymi kosmetykami, jednak po pewnym czasie staje się nieco suchy, przez co miewa tendencje do ścierania. Widocznego działania anti-aging nie odnotowałam. Opakowanie jest wprost idealne: estetyczne, wręcz eleganckie, minimalistyczne z subtelnie złotymi napisami. Z jednej strony airless zapewnia pełną higienę, a z drugiej mleczne tworzywo pozwala na bieżąco kontrolować zużycie kremu. Z każdym naciśnięciem widać jak mechanizm podnosi podstawę, a zawartość w środku się zmniejsza, dzięki czemu łatwo przewidzieć, kiedy kosmetyk się skończy. PODSUMOWANIE: Krem z filtrem Asoa No Tears SPF 50+ PA++++ bardzo niskie oceny zawdzięcza niestety tej wadliwej partii, więc cieszę się, że wymieniłam go na prawidłowy egzemplarz. Gdyby nie to, pewnie pozostawiłby po sobie wielki niesmak, a tak zużyłam go sprawnie i mogę ocenić go pozytywnie.
  • 3 kwietnia 2025 o 18:11
    Papier ścierny w kremie
    Nie mam wrażliwej cery, ale nakładanie tego kremu zwyczajnie boli. Granulki nie są widoczne ani wyczuwalne w palcach, więc gdy poczułam drapanie przy aplikacji, nie mogłam rozgryźć, skąd takie uczucie. Na szczęście zobaczyłam tu inne komentarze - czyli nie zwariowałam, w tym kremie faktycznie jest "piasek". Napiszę do producenta, no bo bez przesady.
    Zalety:
    • opakowanie pozwala na użycie całego produktu
    • faktycznie nie szczypie w oczy
    Wady:
    • DRAPIE
  • 9 grudnia 2024 o 14:23
    Konsystencja piasku pod palcami
    Produkt lekko bieli, jest wysuszający i matowy/satynowy. Początkowo wydaję się być odpowiedni i komfortowy dla wrażliwej skóry i stosowany na całą twarz. Faktycznie nie wywołuje łez (ale nie on jedyny). Z czasem, przy regularnym stosowaniu zaczyna mocno wysuszać. Im bliżej dna opakowania, tym mniej kremowości a więcej piaskowatości. Przestałam używać na początku drugiego opakowania (niestety kupiłam dwa). Chciałam zużyć do końca, ale się nie dało, bo wysuszał już zbyt mocno.
  • 4 sierpnia 2024 o 20:21
    Suchy, ściągający krem z drapiącymi drobinami
    Krem ma dość luźną konsystencję, ma biały kolor, nie ma zapachu. Jednak co do konsystencji, to jak wiele osób (na stronie Hebe jest więcej recenzji) trafiłam na partię z piaskowymi grudkami, które są dość ostre. Nakładanie jest przez to nieprzyjemne, ich ostrość czuć nawet po jakimś czasie np. przy nakładaniu makijażu. (Ale trzeba przyznać że nas stronie Hebe nie wszyscy mieli takiego pecha, a przynajmniej nie piszą o tych kryształkach) Jeszcze w ramach dygresji, kiedyś takie kryształki trafiły mi się w lekkiej emulsji spf z Basiclab, ale powstały dopiero po jakimś czasie używania. Napisałam wtedy do nich maila i otrzymałam odpowiedź że "pojawienie się drobinek może świadczyć o tym, że zbliża się termin PAO" (Period After Opening - czyli czas przydatności produktu po otwarciu w miesiącach - ten mały słoiczek z liczbą+M na opakowaniu). I faktycznie, wtedy dobijałam do tych 6 miesięcy. Jednak w tym kremie, kryształki miałam od pierwszego użycia. Krem faktycznie nie podrażnia moich oczu. Używałam go na całą twarz, chcąc zużyć go szybciej przez te nieprzyjemne odczucia. W wykończeniu jest wg mnie podobny do kremu z filtrem chemicznym z tej samej marki - jest "suchy", nie tłusty, wręcz ściągający. Prawie się nie wyświeca. Może będzie odpowiedni dla bardzo tłustych cer, jednak dla mnie jest za suchy, potrzebuję pod niego nałożyć serum/krem nawilżający. Nie wrócę do niego nie tylko ze względu na tę wpadkę z formulacją, ale i jego wykończenie.
    Zalety:
    • bardzo wysoka ochrona UVA (przeciwstarzeniowa)
    • nie podrażnia oczu (zgodnie z obietnicą)
    • opakowanie airless
    Wady:
    • drapiące kryształki
    • ściągające skórę wykończenie
  • 6 marca 2024 o 10:27
    Rozczarowanie
    Posiadam cerę normalną, oczy wrażliwe. Krem ma bardzo żadką konsystencję, nie jest wydajny. Po aplikacji na dobrze nawilżoną skórę daje efekt ściągający i matujący. Wręcz wysusza i powoduje świąd. Po 2 minutach oczy zaczynają piec i krem trzeba zmyć. Cieszę się że był kupiony na promocji bo w moim wypadku zakup okazał się stratą pieniędzy.
    Zalety:
    • Opakowanie z pompką
    • Brak zapachu
    • Wysoki spf
    Wady:
    • Wysusza
    • Podrażnia
    • Jest drogi