Emulsje, esencje i boostery

Academie Treatment Oil for Redness Rumiankowy booster na zaczerwienienia

3 na 51 opinię

• 22 stycznia 2024 o 17:00
    Brak zauważalnych efektów
    Booster rumiankowy Huile De Soin Anti-Rougeurs marki Academie otrzymałam od mamy na imieniny. Od jakiegoś czasu obserwuje u siebie zaczerwienienia i nadwrażliwość na twarzy więc ucieszyłam się dostając kosmetyk dedykowany takim problemom. Miałam wysokie oczekiwania co do tego produktu, ponieważ nie należy on do najtańszych i faktycznie wierzyłam, że taki skład pomoże ukoić zaczerwienienia. Booster ma wygodne, a zarazem eleganckie opakowanie. Buteleczka jest szklana i nie przecieka. Przezroczyste opakowanie daje możliwość kontroli ile produktu zostało w opakowaniu, a aplikacja pipetą pozwala na wygodne rozprowadzenie. Pojemność to 30 ml ale booster jest na tyle wydajny, że nie trzeba go dużo nakładać. Używałam go codziennie na noc przez 1-2 miesięcy. Konsystencja jest delikatna i łatwo rozprowadzalna na skórze. Naprawdę nie dużo trzeba nałożyć żeby wystarczyło na całą twarz. Po nałożeniu na oczyszczoną skórę kosmetyk tworzył klejącą warstwę co nie za bardzo mi odpowiadało. Producent przekonuje, że produkt sprawdzi się w pielęgnacji na dzień jak i na noc. Producent wskazuje, iż są to kosmetyki przeznaczone dla osób: * Z skórą wrażliwą * Z zaczerwienieniami * Z rumieniem, naczynkami * Z podrażnieniami Na koniec wspomnę o składzie boostera od Academie: *Olejek z rumianku łagodzący zaczerwienienia, *Olejek z nagietka wzmacniający naczynia krwionośne, *Olejek z kasztanowca zapobiegający uszkodzeniom naczyń krwionośnych, *Olejki esencjonalne z cyprysu prowansalskiego, *Ekstrakt z kudzu 3%. Podsumowując, co do efektu to był go brak. Po stosowaniu tego boostera nie zauważyłam żadnej poprawy wręcz mnie zniechęcił do siebie pozostałością kleistego osadu na twarzy. Nie podrażnił mojej skóry. Myślę, że są lepsze kosmetyki w niższej cenie, które potrafią zdziałać cuda. Co do ZALET: ✿ zadowalająca wydajność ✿ opakowanie z końcówką bardzo ułatwiającą nakładanie specyfiku ✿ eleganckie opakowanie WADY: ✿ ma wysoką cenę ✿ nie zmniejsza zaczerwienień ✿ pozostawia kleistą powłokę na twarzy
    Zalety:
    • zadowalająca wydajność
    • opakowanie z końcówką bardzo ułatwiającą nakładanie specyfiku
    • eleganckie opakowanie
    Wady:
    • ma wysoką cenę
    • nie zmniejsza zaczerwienień
    • pozostawia kleistą powłokę na twarzy