Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

AA Pure Derma, 3w1 Hialuronowy żel micelarny

AA Pure Derma Hialuronowy Żel Micelarny 3w1 150ml
AA Pure Derma

• 23 stycznia 2025 o 10:49
    Idealny dla cery wrażliwej, przesuszonej, z naruszoną barierą hydrolipidową.
    Posiadam cerę wrażliwą i suchą, dodatkowo jest ona aktualnie jeszcze uwrażliwiona na wskutek działania kosmetyków kwasowych, przez co musiałam zmienić żel na bardzo delikatny. Nie ukrywam, że widniejąca na etykiecie wzmianka o ochronie bariery hydrolipidowej przekonała mnie do zakupy, ponieważ bardzo muszę teraz pilnować, by zbytnio nie zszorować z cery tego, co wytwarza skóra naturalnie, czyli naturalnej ochronnej bariery. Z tym żelem polubiłam się od pierwszych użyć, ponieważ: * jest delikatny dla wrażliwej cery, nie podrażnia jej dodatkowo * działa łagodząco na podrażniony naskórek * nie szczypie w oczy ani w rozdrapane miejsca * dokładnie oczyszcza z wszelkich zabrudzeń takich jak sebum, resztki makijażu czy kosmetyków pielęgnacyjnych * pozostawia cerę przepięknie świetlistą, gładką, miękką, wręcz promienieje * faktycznie nie narusza bariery hydrolipidowej, po osuszeniu nie mam uczucia ściągnięcia, a zamiast tego czuję przyjemne nawilżenie i tutaj zasługa kwasu hialuronowego, który w tym żelu ma moc i daje dużo korzyści mojej skórze * super składniki w składzie jak mocznik, kwas hialuronowy, prebiotyki dają rytuałowi mycia dużą dozę pielęgnacji, przez co oczyszczanie jest dla mnie bardzo relaksujące * przywraca mojej cerze elastyczność, ponieważ po noszeniu makijażu kilka godzin dziennie zawsze czuję ściągnięcie i taką suchość, a zawsze po myciu z tym żelem moja twarz odzyskuje życie - jędrność, elastyczność, miękkość * pachnie ładnie morsko, ale nie tak męsko-morsko, ale ma taki ciepły morski aromat * jest wydajny, nie trzeba go wiele dla rozpienienia wystarczającej ilości na umycie cery
  • 15 listopada 2024 o 17:05
    Dobry produkt
    Posiadam skórę mieszaną, skłonną do powstawania niedoskonałości, ale również nieco przesuszoną na polikach I brodzie. U mnie ten produkt sprawdza się naprawdę dobrze. Dokładnie domywa resztki makijażu, nie powoduje uczucia ściągnięcia oraz nie podrażnia skóry. Delikatnie się pieni, ładnie pachnie. Jest wydajny, wystarczy naprawdę odrobina,żeby umyć całą twarz. No i cenę ma świetną!
  • 29 lipca 2024 o 13:32
    godny następca poprzedniego żelu AA
    Używam już 2 opakowania tego żelu, odkąd AA wycofało mój ulubiony żel AA Pure. Aqua Shot jest jego godnym następcą i spełnił moje oczekiwania. Dokładnie domywa twarz, ma intensywny "morski" zapach, ale dla mnie to OK. Bardzo lubię produkty AA do mycia twarzy, ponieważ mają fajne proste składy bez niepotrzebnych dodatków i zapychaczy. Myślę, że pozostanę przy nim jeszcze przez jakiś czas.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza buzię
    • piękny świeży zapach
    • wydajność: starcza na około 1,5 miesiąca
    Wady:
    • opakowanie nie domyka się do końca, trzeba bardzo mocno nadusić wieko żeby domknąć żel - ale ten problem zauważyłam też przy innych żelach do mycia twarzy od AA więc pewnie to jakiś błąd produkcji/projektu opakowania który można łatwo naprawić (warto, bo czasem żel wycieka z opakowania lub dostaje się tam powietrze)