Podkład "Mask Fit Red Cushion SPF 40 PA++" marki Tirtir został stworzony z myślą o idealnym połączeniu wysokiego krycia i długotrwałego efektu. Dzięki innowacyjnej formie poduszki z aplikatorem, ten kosmetyk oferuje skórze jednolitą kompozycję, jednocześnie zachowując jej blask i naturalne nawilżenie. Jest doskonałym rozwiązaniem do maskowania przebarwień i zaczerwienień, co czyni go niezawodnym wyborem dla wielu kobiet. Zawartość filtrów fizycznych gwarantuje skuteczną ochronę przed szkodliwymi promieniami słonecznymi, podczas gdy niacynamid wzmacnia barierę skórną, jednocześnie rozjaśniając jej koloryt.
Dzięki dodatkowym składnikom, takim jak ekstrakt z propolisu, produkt działa kojąco, przeciwzapalnie i ochronnie na skórę, niwelując uczucie dyskomfortu. Ekstrakt z kwiatów ketmii szczawiowej dodatkowo wspiera procesy regeneracji, zapewniając ochronę przed wolnymi rodnikami, które mogą przyczyniać się do przedwczesnego starzenia się skóry.
Charakterystyczne cechy tego podkładu to długotrwała formuła i doskonałe krycie, które nie tylko ujednolicają cerę, ale również nadają jej zdrowy, promienny wygląd. Neutralny odcień 23N Sand idealnie komponuje się z różnymi tonami skóry, oferując naturalny efekt. Wartością dodaną jest ochrona UV oraz działania przeciwłojotokowe i antyoksydacyjne, co czyni ten kosmetyk wyborem nie tylko dla tych, którzy poszukują estetycznych rozwiązań, ale i pielęgnacyjnych.
28 maja 2026 o 12:46
Dla mnie bomba
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
to prawdziwa gwiazda TikToka i muszę przyznać, że rozumiem ten zachwyt! Ten niepozorny czerwony kompakt działa jak filtr upiększający zamknięty w pudełeczku – wyrównuje koloryt, świetnie kryje niedoskonałości i sprawia, że cera wygląda świeżo oraz promiennie. Najbardziej podoba mi się to, że mimo dobrego krycia nie daje efektu ciężkiej maski. Aplikacja jest szybka i wygodna, więc nawet zaspana o 6 rano jestem w stanie wyglądać tak, jakbym przespała pełne 8 godzin. Trzeba jednak uważać z ilością produktu, bo potrafi lekko ściemnieć po nałożeniu.
Zalety:
Świetne krycie przy lekkim i komfortowym wykończeniu.
Wygodne opakowanie idealne do poprawek w ciągu dnia.
SPF 40 oraz duży wybór odcieni
Wady:
Może oksydować, czyli lekko ciemnieć po aplikacji.
Przy suchej skórze potrafi podkreślać suche skórki.
25 maja 2026 o 16:46
Podkład natychmiast oksyduje
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Podkład bardzo szybko po nałożeniu zaczyna ciemnieć. Kupiłam odcienie 13N i 13C, bo mam bardzo bladą cerę. W ciągu 15 minut od nałożenia oba zaczęły robić się wręcz pomarańczowe. Dla mnie to jakiś scam, nie mogę tego teraz użyć nawet jako brązera, tak bardzo jest to odcień pomarańczowy.
15 maja 2026 o 19:09
Tirtir Mask Fit Red Cushion SPF40 PA++
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
U mnie ten podkład niestety nie sprawdził się pod kątem trwałości. Na mojej skórze jest dość nietrwały – szybko „znika” w ciągu dnia i mam wrażenie, że mocno się wchłania, przez co efekt krycia i wyrównania cery szybko się osłabia. Początkowo wygląda bardzo ładnie, ale nie utrzymuje się długo bez poprawek.
Plus za ładne i wygodne opakowanie, wykończenie i fajną aplikację, ale przy moim typie skóry oczekiwałam lepszej trwałości
Zalety:
ładne, naturalne wykończenie tuż po aplikacji
wygodna aplikacja (cushion, szybkie poprawki w ciągu dnia)
5 maja 2026 o 9:10
Małe rozczarowanie
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Skuszona opiniami i viralem, zakupiłam podkład tir tir. Zaczynamy od początku. Cena, dość wysoka. Myślę, że jesteśmy w stanie znaleźć podkład sporo tańszy, a z tymi samymi cechami.
Opakowanie, ładne, eleganckie. Takie do torebki. Plus za lusterko. Idealne do szybkich poprawek.
Spory wybór odcieni. Jednak polecam przetestować w drogerii stacjonarnej bo faktycznie podkład ciemnieje.
No i przechodzimy do najważniejszego. Sam produkt. Krycie- jest naprawdę mocne i wystarczy jedna warstwa. Co potwierdza wydajność produktu. I tu zatrzymajmy się na jednej warstwie bo jeśli chcia dołożyć jeszcze jedną to miejscami gąbeczką „odklejała” pierwszą warstwę. Wiem, że w takim przypadku należy zwrócić uwagę na pielęgnację i faktycznie sprawdziłam różne warianty. Efekt był ten sam. Ale przy jednej wszystko fajnie się trzyma.
I jeden duży minus- podkład wysusza. Uwidacznia wszyskie najmniejsze skórki. Mam skórę normalną i wiem, że takie coś może się zdarzać, ale tutaj już po chwili wygląda jakbym przez tydzień nie używała kremu nawilżającego :/
Podsumowując: dla każdego coś innego. I polecam przetestować zanim kupi się całe opakowanie.
Zalety:
Wydajny, dużo odcieni do wyboru, kompaktowy, ładne opakowanie
29 kwietnia 2026 o 16:52
Podkład
Liczba zużytych opakowańjedna próbka
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Podklad zaczelam uzywac od poprzedniego lata , jestem z niego baardzo zadowolona. Jest trwaly i naprawde utrzymuje sie na twarzy caly dzien.. Ma idealne krycie.Jest maly , pięknie zapakowany. Naprawde polecam go kupić.
21 kwietnia 2026 o 14:22
Wielkie oczekiwania, wielkie rozczarowanie
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Po nałożeniu ten cushion wygląda naprawdę świetnie — gładko, świeżo, z ładnym wyrównaniem kolorytu. Niestety efekt szybko się zmienia. Podkład ciemnieje, co sprawia, że po godzinie wygląda zupełnie inaczej niż tuż po aplikacji.
Do tego zaczyna się wyświecać, zwłaszcza w strefie T, mimo że początkowo daje obietnicę trwałości.
Samo opakowanie typu cushion też nie do końca mi odpowiada — jest mało higieniczne, a gąbeczka szybko zbiera produkt i sebum.
Ogólnie nie jestem zadowolona. Początek jest obiecujący, ale efekt końcowy i trwałość zdecydowanie nie są warte ceny ani zachodu.
13 kwietnia 2026 o 7:06
Widoczna oksydacja
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Podkład skusił mnie ładnym opakowaniem, jednak za tą cenę oczekiwałabym czegoś nieco lepszego. Nie zrozummy się jednak źle - podkład zawiera SPF (duży plus), ma bardzo dobre krycie, maskuje niedoskonałości (chociaż niestety potrafi podkreślić suche miejsca) i jest trwały. Mój problem jest z nim jednak taki, że po około kilku minutach widocznie mi oksydował, przez co ciemniał i nie wyglądał już tak fajnie na twarzy. Może gdybym wypróbowała jeszcze jaśniejszy to byłoby nieco lepiej, ale to dla mnie duży minus przy recenzowanym egzemplarzu, zwłaszcza przy jego cenie.
26 marca 2026 o 12:43
Ciekawy produkt
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
rzadko można spotkać podkład w takim opakowaniu. jest to wygodne i przemyślane. Dobrze kryje, nie śmierdzi, nie zapycha i ma filtr spf. dla mnie najważniejsze jest to ze nadaje się do cery trądzikowej i nie jest komadogenny. problem jest jeden, przy nałożeniu większej ilości produktu ciemnieje, bądź staje się bardziej pomarańczowy. lekka warstwa wystarczy, dzięki czemu mam dobrze ukryte przebarwienia, ochronę słoneczna i nie odcina się kolor.
12 marca 2026 o 23:12
Czy warto kupić ten podkład?
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Podkład w poduszce TIRTIR Mask Fit Red Cushion to jeden z tych kosmetyków, który zrobił ogromną popularność w internecie i na TikToku, dlatego bardzo chciałam go sprawdzić. Już samo opakowanie robi wrażenie — elegancki, czerwony kompakt z lusterkiem i puszkiem do aplikacji sprawia, że makijaż można poprawić dosłownie wszędzie. Forma cushion jest bardzo wygodna, bo wystarczy delikatnie docisnąć gąbeczkę do poduszki z produktem i wklepać podkład w skórę.
Pierwsze, co zwróciło moją uwagę, to pigmentacja i krycie. Jak na podkład w poduszce jest ono naprawdę dobre — jedna cienka warstwa już ładnie wyrównuje koloryt skóry, a jeśli potrzeba większego krycia, można łatwo dołożyć kolejną warstwę. Podkład dobrze maskuje zaczerwienienia i drobne niedoskonałości, ale jednocześnie nie wygląda ciężko. Skóra nadal wygląda naturalnie i świeżo.
Efekt na twarzy jest bardzo estetyczny — coś pomiędzy satyną a lekkim glow. Cera wygląda gładko i promiennie, trochę jak po filtrze wygładzającym. Formuła jest lekka i komfortowa, dlatego nie czuć jej mocno na twarzy. W składzie znajduje się m.in. niacynamid i składniki nawilżające, które pomagają wygładzić skórę i wspierać jej barierę ochronną.
Dużym plusem jest też trwałość. Podkład potrafi utrzymać się przez wiele godzin bez dużego ścierania, szczególnie jeśli lekko przypudruje się strefę T. Nie tworzy też ciężkiego efektu „ciasta”, co często zdarza się przy bardziej kryjących podkładach. Wiele osób zwraca uwagę, że mimo lekkiej formuły daje dość wysokie krycie i naturalny efekt airbrush, dlatego stał się viralowym produktem w świecie K-beauty.
Nie jest to jednak produkt idealny. Przy bardzo suchej skórze może podkreślać suche miejsca, jeśli cera nie jest dobrze nawilżona przed makijażem. Czasami też zdarza się lekkie utlenianie koloru (czyli ciemnienie po kilku minutach), dlatego warto dobrać odcień trochę jaśniejszy. W dyskusjach użytkowników pojawiają się też opinie, że u niektórych osób może lekko oksydować lub podkreślać teksturę skóry.
Podsumowując — TIRTIR cushion to bardzo ciekawy podkład, który daje efekt gładkiej, promiennej skóry i jest wygodny w użyciu. Najlepiej sprawdzi się u osób, które lubią naturalny, lekko wygładzający efekt i wygodę aplikacji.
26 lutego 2026 o 7:42
Gdyby tak nie wysuszał, to byłby ideał
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Hype na ten podkład był na pewno zasłużony, bo ma wiele zalet. Pięknie wtapia się w skórę, można stopniować krycie, jest trwały.
Niestety dla mnie, mocno wysusza tez skórę. Nie mam z tym zazwyczaj problemów, a przy tym podkładzie mam.
A do tego nie używam go codziennie, max 3-4 razy w tygodniu. Mam cerę mieszaną, naczynkowa, ale nie jakąs specjalnie wrażliwą czy suchą. Więc zapewne to będzie dla mnie jednorazowa przygoda, bo ten jeden duży minus przykrywa w moim przypadku inne zalety podkładu.
Samo stosowanie jest łatwe, choć nakładanie zajmuje mi więcej czasu niż innych podkładów. Małym minusem jest też kompletny brak możliwości oceny zużycia podkładu.
24 lutego 2026 o 8:30
Świetny podkład
Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Uwielbiam ten podkład za wszystko. Idealne krycie, dobrze się trzyma, nie zapycha jest świetny. Ale miałam spory problem z doborem odcienia. Wszystkie odcienie były dla mnie zbyt żółte
24 stycznia 2026 o 21:33
uwielbiam go
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
kurczę, wiem że ten produkt jest kontrowersyjny, ale mnie kompletnie kupił. to mój pierwszy cushion. nabyłam go w sytuacji awaryjnej, kiedy mój bagaż nie doleciał, a musiałam następnego dnia iść na konferencję biznesową, więc w panice, wieczorem szukałam w obcym kraju jakiś sensownych rozwiązań. ten produkt był znajomy, z IG i reklam, więc skusiłam się. pierwsze co w nim uwielbiam to to, że można go wziąć do samolotu. drugie to to, że kolor mam super dopasowany - jeden z najlepiej dopasowanych podkładów ever, a brałam w ciemno. akurat mi się poszczęściło. trzecie - że fajnie współpracuje z innymi kosmetykami. nakładam np. tłusty, zimowy krem z filtrem, a jak jednak okazuje się w ciągu dnia, że muszę gdzieś wyjść „do ludzi”, nakładam trochę tego podkładu i jest git malina. czwarte - że używa się go super mało. dosłownie raz przyciskam te gąbeczkę i opierdzielę tym całą twarz, stemplując. piąte - ma super krycie, w sumie nawet większe niż potrzebuję, ale nie wygląda sztucznie ani maskowato. szóste - nie wymaga pudru do matu, ale też nie jest płaski. siódme - ma SPF. na bank będzie moim produktem do bagażu podręcznego i chętnie przetestuję inne wersje tego podkładu. btw moja skóra to raczej mieszana, nie jest wysuszona, więc skórek raczej nie mam.
12 stycznia 2026 o 13:38
Całkiem fajny cushion
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
TIR TIR podkład w formie cushion, bardzo fajna alternatywa dla zwykłych podkładów jest to produkt który zawsze mam w torebce, w razie gdyby trzeba było coś poprawić. Bardzo ładne opakowanie w formie jajeczka, bardzo dobrze wykonane, ja mam o pojemności 18 g, lustereczko i gąbeczka do aplikacji wewnątrz. Jeśli chodzi o sam produkt nie polecam zakupu w ciemno najlepiej udać się do drogerii aby móc go przetestować ponieważ wybór nie jest taki prosty . Z mojego doświadczenia wiem, że produkt lubi ściemnieć. Ja mam odcień 21n, pierwsze wrażenie super ale po chwili ciemnieje. Nie nadaje się do cery suchej ponieważ podkreśli wszystkie niedoskonałości i powstanie efekt maski. Ja mam cerę normalną z tendencją do przesuszania się na polikach i jeśli jej nie nawilżę bardzo mocno niestety ale to widać pod tym podkładem. Skóra musi być bardzo dobrze nawilżona, trzeba odczekać minimum 10 15 minut przed aplikacją podkładu, i polecam jednak użyć do tego gąbeczki, aplikator który jest w zestawie niekoniecznie się nadaje. Bardzo kryjący , pozostawia matowe wykończenie i naprawdę bardzo długo się trzyma. Ogólnie bardzo fajny produkt ale ciekawa jestem innych rozwiązań dla tego typu produktu.
10 stycznia 2026 o 11:15
Mój ideał tylko czemu go tak mało
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Trzeba zaznaczyć że trzeba go kupić z dobrego źródła to co jest w Chinach i pewnie często na naszym allegro to będą podróby niestety. Sama najpierw kupiłam na alliexpress i to było coś okropnego.
Mam cerę mieszana i ten podkład to dla mnie cudo, bardzo dobrze kryje niewiele go trzeba, pięknie stapia się z cerą, nie świece się cały dzień, nie ściera się dla mnie ideał.
Niestety szybko się kończy, pod koniec przykładam już ta babeczkę z podkładem do twarzy i odbijam na twarzy podkład bezpośrednio z niej. Dołączona fobeczka do aplikacji jest genialna. Kupiłam takie dodatkowo żeby rozprowadzać inne podkłady właśnie takim aplikatorem bo jest najlepszy.
8 grudnia 2025 o 13:16
Ciekawy
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Kupiłam chyba jako ostatnia w sieci pod wpływem reklam i dobrych opinii, znalazłam na dużej promocji więc postanowiłam spróbować.
Na plus wielkość i aplikacja - bardzo higienicznie, idealny podkład do kosmetyczki, samoloty, wszędzie.
Gąbeczka i sposób nakładania - dla mnie genialny!
Miałam problem z dobraniem koloru online ale całkiem nieźle trafiłam. Podkład nie ciemnieje, nieźle kryje, na mojej mieszanej buzi wyświeca się po 4-5h ale jest to ładny blask a nie okropne świecenie.
Zaczęłam go mieszać z innymi podkładami i pudrami i szukam idealnego połączenia. Brakuje mi trochę efektu wyblorowania - niedoskonałości niby przykrywa, ale nadal są widoczne i się ścierają w ciągu dnia.
25 listopada 2025 o 11:08
Moja opinia
Od kiedy używasz produktutydzień
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Niestety u mnie ten cushion się nie sprawdził. Choć wiele osób go poleca i ma świetne oceny za trwałość oraz wykończenie, to na mojej skórze efekty były zupełnie inne. Formuła nie współgrała z moją cerą – zamiast wyglądać świeżo i naturalnie, podkład szybko zaczął się nierówno ścierać i podkreślać suche miejsca. Szkoda, bo miałam wobec niego duże oczekiwania.
20 listopada 2025 o 9:12
Dobry cushion
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Na mojej mieszanej cerze podkład trzyma się fantastycznie. Kończę właśnie pierwsze opakowanie i już zamówiłam drugie. Według mnie daje super efekt soft matu.
Krycie jest faktycznie powalające i nie mam potrzebyh dobudowywać go, ale sprawdzałam i da się to zrobić. Nakładm go tym aplikatorem dołączonym do opakowania, jak kazdy swój podkład od Tirtir, i wklepuję gabką. Nie rozumiem naprawdę negatywnych opinii o tym podkładzie - jak nie masz suchych skórek, to ich nie podkreśla, więc może pora na peeling :).
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Kupiłam ten cushion, zachęcona świetnymi opiniami i filmikami w internecie, ale niestety to jeden z najbardziej rozczarowujących produktów, jakie miałam.
Zacznę od jedynego plusu – opakowanie naprawdę robi wrażenie. Kompakt wygląda elegancko, jest poręczny i wygodny do noszenia w torebce. Na tym jednak kończą się zalety.
Sam produkt to dla mnie kompletna klapa.
Po pierwsze, aplikator praktycznie nie pobiera podkładu – trzeba się nieźle namęczyć, żeby cokolwiek wydobyć.
Po drugie, formuła zachowuje się fatalnie na skórze. Mimo że mam dobrze nawilżoną cerę i używałam pod niego swojej sprawdzonej pielęgnacji, a czasami nawet nakładałam po prostu solo na czystą skórę, podkład nie chciał się równomiernie rozłożyć – tworzył plamy i „dziury” w kryciu. W niektórych miejscach wyglądał dobrze, a w innych jakby w ogóle go nie było.
Do tego bardzo się utlenia – po kilkunastu minutach robi się pomarańczowy i ciemniejszy o co najmniej ton.
Nie pamiętam, żebym kiedykolwiek miała podkład, który wyglądał na skórze tak źle, nawet w dużo niższej półce cenowej.
Na mnie ten produkt kompletnie się nie sprawdził.
Nie polecam i uważam, że hype wokół niego jest mocno przesadzony.
Na pewno nie kupię go ponownie, chociaż szczerze mówiąc jestem ciekawa, czy może moja sztuka była jakaś wadliwa, skoro ten kosmetyk ma aż tyle pozytywnych recenzji.