Kremy tonujące

Bourjois Healthy Mix, Glow Tint Essence Esencja do twarzy wyrównująca koloryt

E-Glamour.pl
BOURJOIS Paris Healthy Mix Clean & Vegan Glow Tint Essence Podkład 30 ml Odcień 05 Medium Tan
Bourjois Healthy Mix Glow Tint Nawilżająca Esencja Wyrównująca Koloryt Skóry 03 Light Medium
Pachnidelko
Bourjois Healthy Mix Glow Tint, 10 Fair
Bourjois Healthy Mix Glow Tint, 20 Light

Nasi użytkownicy zostawili 257 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• Wczoraj o 12:42
    Mnie przekonał
    Pewnie dlatego,że moja skóra mimo,że mieszana,jest często odwodniona i matujące kosmetyki kolorowe nie wyglądają na niej najlepiej,gęste podkłady też nie zawsze. Wyjątkiem jest mój ulubiony puder różany z Vipery. Serum trafiło do mnie podczas Gali Wizaż 2025 :). Byłam go bardzo ciekawa, bo nie jestem fanką ciężkich,mocno kryjących formuł,a lata temu podkład Bourjois był jednym z moich ulubionych. Podejrzewam,że ponad 10 lat temu nie byłby kosmetykiem,który solo za specjalnie by mnie przekonał. Skórę mam z natury mieszaną,wtedy dopiero zaczęłam "pracować" na świadome dbanie o nią, miewała też więcej niedoskonałości, produkowała więcej sebum,kiedy sięgałam po produkty do twarzy najczęściej były to takie,które albo dobrze kryły albo matowiły skórę. Obecnie mam inne potrzeby, skóra produkuje już dużo mniej sebum, nie zapycha się tak jak kiedyś, mniej trzeba na niej korygować zaczerwienień, za to szybko się odwadnia,ma pierwsze zmarszczki, takie "typowe" podkłady robiące jeszcze mat sprawiają,że moja skóra wcale nie wygląda lepiej,często podkreślają mi zmarszczki, bywa, że wysuszają,rzadko więc takich używam i po prostu koryguje niedoskonałości inaczej. Trafił do mnie odcień 02 Light Clear, z początku myślałam,że będzie dla mnie zbyt ciemny, czytałam,że oksydują,ale mam wrażenie,że to chyba zależy od ilości nakładanego produktu, oraz odcienia. Ja nakładam go w ilości max 2,3 pompki na raz, ta trzecia rozłożona na partie fajnie sprawdza się jako korygowanie skóry pod oczami, później wklepuje jeszcze małą ilość rozświetlającego korektora i wygląda to całkiem nieźle, dużo lepszy efekt skorygowania cieni(zazwyczaj mam lekkie) i zmęczenia. Nie jest trudny w aplikacji, rozcieram go palcami. Z początku czuć tą substancje nawilżającą, ale później kiedy jeszcze lekko się wchłonie poprawiam niedociągnięcia palcami. Nie czuje też ciężkości na twarzy, co akurat w przypadku popularnego BB Mishy miałam, z resztą tamten mnie zapychał. Czy oksyduje? Przy takiej ilości minimalnie, nie widziałam za dużej różnicy między twarzą a szyją. Na pewno spróbuję z ciekawości jeszcze odcień 01. Podoba mi się jak tonuje skórę,bo rzeczywiście to robi,ale w taki delikatny sposób, nie jest to produkt, który mocno zakryje niedoskonałości,nie taka jego rola. Czy nawilża? Tak :). Może nie jakbym nałożyła super nawilżający krem, ale na pewno dokłada cegiełkę do pielęgnacji. Jak z trwałością? Nie jest tak źle, na mojej często odwodnionej, dojrzalszej mieszanej skórze całkiem nieźle się trzyma, po kilku h zaczyna wyświecać,ale puder w strefie T wystarczy żeby to ogarnąć. Daje fajny zdrowy glow co też jest na plus. Do pełni szczęścia brakuje mi żeby miał np jeszcze filtr,no ale nie można mieć wszystkiego xD. Często używam go z Multitaskerem,którym po prostu wykańczam makijaż jako rozświetlacz. Niestety Multitasker na całą twarz średnio z nim współpracuje,a dla mnie samej to też za dużo dobrego na raz, lubię lekki makijaż. Do tego ma fajny skład. Nie ma tam składników,które mogłyby mocno zapchać, nie że w ogóle o takim potencjale, ale w moim przypadku działa to tak,że mogę jednorazowo jeden kosmetyk z np caprylic czy dimethicone, dwa już zbliżają mnie do zatykania, a tu mamy lżejszy silikon czyli amodimethicone, do tego nie tak wysoko w składzie. No i panthenol, glicerynę, B5 i witaminę E. W moim odczuciu to kosmetyk na 5 -. Myślę,że jeszcze do niego wrócę.
    Zalety:
    • Tonowanie, rzeczywiście to robi.
    • Nawilżająca formuła.
    • Łatwość aplikacji.
    • Nie podkreśla zmarszczek.
    • Daje fajne zdrowe glow.
    • W ilości do 2,3 pompek dobrze zachowuje się na skórze,także dla mnie to wydajny produkt.
    • Niezły sklad.
    • Nie wchodzi mi w załamania,pory,czy zmarszczki.
    Wady:
    • Mieszane skóry może trochę wyświecać.
    • Nie jest to na pewno mocno kryjąca formuła,co jak domyślam się dla niektórych będzie wadą.
  • 27 maja 2025 o 7:34
    Okropne
    Słabo się wchłania, długo trzeba rozprowadzać a mocno ciemnieje. Uwielbiałam Serie healthy mix ale od jakiś 2 lat maja problem z formułami i ciemnieją po godzinie a po całym dniu wyglada się jak pomarańcza. Po tej esencji jak tłusta pomarańcza.
    Zalety:
    • Nie dostrzegam
    Wady:
    • Odcień
    Bpjvx
    16 maja 2025 o 23:53
    Jest dobry
    Dobry i tylko dobry, na pewno nie warto kupować bez promocji, ale lubię go, bo ciężko mi znaleźć coś innego dobrego, ciągle testuję różne podkłady o podobnym efekcie. Mam cerę mieszaną, po 3 godzinach szybko się wyświeca, łatwo ściera. Szukałam produktu, który będzie miał bardzo delikatne krycie tak aby wyrównać tylko koloryt w dni kiedy się nie maluję, tak aby nie było widać, że cokolwiek mam na twarzy i w tej kwestii jestem zadowolona. Dodatkowo delilatnie nawilża więc również na plus
    lilinek
    15 maja 2025 o 0:13
    Średniaczek
    Bourjois Tint esencja- kolor 03 dla średniej karnacji na lato jest lekko opalony. Jeśli chodzi o jakość to cera tłusta czy półtlusta po 3-4 godzinach zaczyna się świecić zwłaszcza w sferze T...i zaczyna podklad "spływać" nawet po dobrym przypudrowaniu. Wiec raczej dla cery suchej...Dla mnie do użytku domowego nie na wyjście... Lekko nawilża, łatwo się nakłada jednak spodziewałam się czegoś więcej zwłaszcza za tą cenę...
    Wady:
    • Szybko się wybłyszczacza
  • 8 maja 2025 o 11:55
    Bardzo dobry produkt
    Kosmetyk bardzo dobrze mi się sprawdza. Używam go od kilku tygodni. Ma dobrze dopasowane kolory, idealną konsystencje, kryje i pięknie wygląda. Mam skórę mieszaną, miejscami suchą i trądzikową. Nie spowodował wysypów.
    Zalety:
    • Dobrze się dopasowuje