Szampony do włosów

Samarité Angel Hair Shampoo Szampon regenerujący do włosów i skóry głowy

• 16 lutego 2025 o 10:40
    zamiennie z innym szamponem
    Szampon otrzymałam za 1 grosz przy zakupach z innymi produktami. W innych okolicznościach w życiu nie zdecydowałabym się na niego w regularnej cenie zwłaszcza za 100 ml. Produkt zamknięty jest w małej plastikowej buteleczce. Ma konsystencję lekko żelową i bardzo dobrze się pieni. Wystarczy odrobina aby umyć głowę. Dodatkowo pięknie pachnie co mi osobiście umila stosowanie produktu. Po pierwszym użyciu byłam pod wrażeniem jak wyglądają włosy - odbite u nasady, lśniące, gładkie. Nie było problemu z rozczesaniem i układaniem mimo iż celowo nie użyłam odżywki. Niestety po kolejnym zastosowaniu już nie było tak kolorowo. Włosy były bardziej przyklapnięte, jakby nie do końca domyte i ledwo przetrwały 3 dni. Po kuracji Izotekiem myłam głowę co 3-4 dni mimo, że pewnie wystarczyłoby i raz w tygodniu, ponieważ skóra w ogóle się nie przetłuszczała. Po tym szamponie niestety włosy pozostawiały już co nieco do życzenia. Kolejny raz umyłam włosy innym szamponem, którego używałam przed Samarite a potem znowu wróciłam do tego i efekt znowu był bardzo zadowalający. Niestety kiedy ponownie użyłam szamponu 2 razy z rzędu historia się powtórzyła. Włosy były smętne, słabo domyte. Obecnie używam go na zmianę z innym szamponem. Raz myję jednym, raz drugim i w takiej kombinacji się sprawdza. Za ten 1 grosz mogę go używać i kombinować. Natomiast w moim przypadku absolutnie nie nadaje się do ciągłego stosowania jako samodzielny produkt do mycia głowy i byłabym bardzo zawiedziona gdybym miała na niego wydać 100zł. Zupełnie nie jest wart takich pieniędzy. Osobiście po przetestowaniu nie kupiłabym go nawet gdyby kosztował 10 zł
    Zalety:
    • zapach,
    • dobrze się pieni
    Wady:
    • CENA,
    • oblepia włosy przy regularnym stosowaniu
  • 1 stycznia 2025 o 18:18
    Anielski szampon
    Mam kręcone wysokoporowate włosy i suchą skórę głowy. Po myciu włosy zazwyczaj są strasznie tępe a skóra się łuszczy i swędzi. Od dawna bezskutecznie szukam szamponu który da sobie z tym radę i oto znalazłam. Nie dość że skóra głowy od pierwszego użycia jest taka totalnie szczęśliwa, żadnego swędzenia nawet na drugi dzień! Włosy są takie wspaniale gładkie i nawet nie muszę używać odżywki! A przypominam że mam kręcone włosy! To nie szampon a magia ale niestety tak też został wyceniony. 100 ml za 100zl? To zdecydowanie za dużo bo ten szampon nie jest jakoś super bardziej wydajny niż inne szampony.. Gdyby to było chociaż 100 zł za 200 ml to pewnie bym w to szła, ale są granice szaleństwa.. Nie miałam lepszego szamponu ale cena jest zaporowa.. Pewnie prędzej czy później się złamię i go kupię.. Nie wiem, zobaczymy ????‍????
    Zalety:
    • Magia w płynie
    • Koi skórę głowy
    • Nawilża skórę głowy
    • Otula włosy jakaś cudownością
    • Włosy blyszczą się jak diamenty
    Wady: