Krem kupiłam w sklepie Ziaji, który odwiedziłam podczas robienia zapasów w ulubione produkty, które ciężko dostać w drogeriach, a są TOP.
Uwielbiam Ziaję, to dobra, polska marka z świetnymi kosmetykami, w super atrakcyjnych cenach.
Moja cera
Na wstępie zaznaczę, że moja cera jest mieszkania i wymaga ciągłego, dobrego nawilżenia, bo jak to zaniedbam, to się mocno przesusza. Jest również wrażliwa i zaczerwieniona. Czasami wyskakują mi jakieś wypryski.
Opakowanie
Krem zapakowany jest w biały, plastikowy słoiczek. Nadruki jak to u Ziaji są minimalistyczne. Ze słoiczka łatwo wydobyć krem, łatwo "wyzerować" produktu do końca. Myślę, że to bardzo wygodne rozwiązanie.
Konsystencja i zapach
Co prawda na opakowaniu jest napisane "lekka formuła", ale tak nie do końca jest. Krem jest dość treściwy i lekko tłusty.
Jeśli chodzi natomiast o zapach to jest on charakterystyczny dla tej serii od Ziaji, delikatny, oliwkowy.
Skład
Skład tego kremu oparty jest oczywiście na oleju z oliwek oraz witaminach B6, C, E, F, D-panthenol. Dodatkowo jest tutaj olej canola, masło shea i lanolina, która powoduje, że produkt nie jest wegański - myślę, że to ważna informacja.
Działanie
Krem kupiłam z myślą o stosowaniu go głównie na noc i tak też robiłam. Uważam, że nie nadaje się na dzień i pod makijaż. Mimo, że napisane jest na opakowaniu "lekka formuła", to krem jest dość tłusty, zostawia na cerze warstwę, po jego nałożeniu i wchłania się dość długo.
Natomiast na noc sprawdza się świetnie. Działa trochę jak taka całonocna maska kremowa. Pięknie nawilża buzię. Super sprawdza się na podrażnienia, na przykład po opalaniu, gdyż super łagodzi wszelkie takie dolegliwości. Jest mocno otulający i kojący.
Krem jest bardzo fajny, ale trzeba wziąć pod uwagę, że to krem raczej nie do zastosowania na dzień, a krem do zadań specjalnych. :)
Zalety:
- łatwo dostępny,
- ładny i delikatny zapach,
- super nawilża,
- koi poparzenia słoneczne,
- cena.
Wady:
- długo się wchłania,
- nie nadaje się pod makijaż.