Szampony do włosów

Alverde Nutri - Care - Shampoo Mandel Argan Intensywnie odżywczy szampon migdałowo - arganowy

• 31 maja 2021 o 12:37
    Fajny!
    Choć ma w nazwie "odżywczy" to wcale nie obciąża! Za to bardzo dobrze oczyszcza włosy, nie plącząc ich i nie wysuszając. Ma złocisty kolor i lekko żelową konsystencję (typowe dla szamponów Alverde), zapach typowy dla kosmetyków z olejkiem arganowym (a więc słodkawy). Byłam nastawiona sceptycznie, więc mile mnie zaskoczyło, jak dobrze się go używało.
    peppa5
    8 listopada 2020 o 13:41
    Uczulił mnie.
    Nasłuchałam się wielu superlatyw na temat tego produktu od mojej koleżanki i postanowiłam wypróbować. Szampon dobrze się pieni, oczyszcza włosy bez ich obciążania. Są po jego zastosowaniu lekkie, ale poza tym szału nie ma. Niestety jest mało wystarczający dla włosów suchych, nie odżywia, po prostu je myje. Zapach ma w porządku, jest delikatny. Sam produkt niestety mnie uczulił, dawno nie swędziała mnie po żadnym szamponie tak głowa (pomimo dokładnego spłukania). Nie polubiliśmy się.
    Zalety:
    • dobrze się pieni
    Wady:
    • niewystarczający dla suchych włosów
    • nie odżywia
    • po jego użyciu swędzi głowa
    foksy
    13 października 2014 o 21:35
    ŚREDNI
    Nie zachwycił mnie ani nie rozczarował. Podobnie jak odżywka z tej serii nie robił nic. No może poza tym, że rochę plątał włosy i sprawiał, że stawały się "tępe" w dotyku. W dodatku nie jest w góle wydajny. Nie wróce do niego z pewnością. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: dwa
  • 19 maja 2014 o 23:40
    Bardzo dobry!
    Moje przetluszczajace sie włosy są po nim dłużej niz normalnie swieze, mam poczucie, ze je pielegnuje, nie podraznia mojej wrazliwej skory glowy. Bardzo dobry sklad! Cena niska. Polecam Używam tego produktu od: miesiac Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
  • 11 marca 2014 o 21:50
    Obciąża
    Miałam chyba wszystkie szampony z Alverde i ten najmniej mi przypadł do gustu. Skład jest piękny, wręcz wymarzony. Jednak ni grzyb nie mogłam tym umyć włosów. A jak już się jakimś cudem udało to i tak włosy wyglądały na tłuste. Raczej nie jest to produkt dla wszystkich. Moje włosy są cienkie i chyba po prostu ten skład w szamponie był zbyt bogaty dla nich - obciążone były niesamowicie. Polecam do grubszych włosów, wtedy powinno być dobrze ;) Używam tego produktu od: kupiłam jedno opakowanie Ilość zużytych opakowań: jedno