Pomadki i szminki

Paese Satin Lipstick Argan Oil Pomadka z olejem arganowym

PAESE Argan Lipstick Pomadka do Ust 44
Paese Pomadka z olejem arganowym 36 Paese 4.3 g
Paese

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 kwietnia 2025 o 1:55
    Mega pomadka
    Na moich ustach trzyma się doskonale. Pięknie nawilża, pozostawiając satynowy efekt. Mam odcień 40 który nadaje się na codzień. Kocham tą pomadkę od pierwszego użycia. Nakłada się równomiernie. Jak dla mnie najlepsza z pomadek. Boli mnie jedynie jej cena ????
    • Odcień
    • Nawilżenie
  • 3 października 2023 o 18:18
    Średnia- nie warta zakupu
    Ma piękne porządne złote opakowanie - myślałam że to też będzie świadczyć o jakości. Kolor 24 ładny i od razu po nałożeniu wyglądał dobrze ale już dosłownie po chwili pościerany nierówno prezentował się jak najtańszy bad..ew. Juz dawno nie miałam tak nietrwałego i brzydko ścierającego się produktu. Usta też jakieś wysuszone- jestem bardzo zawiedziona. Plusy- opakowanie, które wygląda mega ładnie Produkt nie wart swojej ceny.
  • 6 sierpnia 2022 o 18:03
    Pielęgnuje, ale nakłada się nierówno i jest zbyt tłusta
    Oceniam pomadkę o tej samej nazwie, ale opakowanie wyraźnie się zmieniło - jest złote, a nie czarne (załączam foto). Mam kolor 10. Nude z pomarańczowym odcieniem. OPAKOWANIE Kartonik (niepotrzebny). Opakowanie samej pomadki złote, dość eleganckie. Ciężkie. Ma wbudowany magnes, więc zamyka się szczelnie, a otwiera łatwo. Nie ma obawy, że się otworzy przez przypadek w torebce. SKŁAD W składzie rzeczywiście jest tytułowy olejek arganowy, ale na samym początku składu - olej rycynowy. KONSYSTENCJA Trochę mnie zdziwiła. Miała być satynowa. Jest zdecydowanie kremowa, ale jest to krem mocno tłusty. Myślę, że to zawartość oleju rycynowego. Pomadka ma konsystencję i poczucie na ustach raczej przypominające pomadkę pielęgnującą, niż makijażową. Bez zapachu. DZIAŁANIE Nie mam nic przeciwko temu, by pomadka nie tylko dawała kolor ale i pielęgnowała. Można to uznać za ideał. Ale jeśli składniki pielęgnujące powodują, że kolor nierówno się nakłada, to coś jest nie tak. Kolor nie jest mocno wysycony. Trzeba kilka warst, by w miarę równomiernie pomalować usta. Poza tym konieczny jest ołówek do ust, bo pomadka jest tłusta i precyzyjnie nałożyć się jej nie da. Uczucie natłuszczenia utrzymuje się długo, ale kolor schodzi. PODSUMOWUJĄC Jest to taka dzienna pomadka, które nie powoduje wysuszania ust. Ale nie nadaje się do precyzyjnego makijażu. Obecnie kosztuje prawie 40 PLN i raczej nie jest warta tej ceny.
    Zalety:
    • pielęgnuje
    • dość elegancie opakowanie
    Wady:
    • zbyt tłusta
    • nierówno się nakłada
    • wymaga ołówka
  • 19 grudnia 2021 o 18:27
    pomadka
    kolory tych pomadek sa oblednie pieknie nie mowiac juz o tym jak pieknie sie prezntuja na ustach bardzo kobiece pomadki dos dlugo jak na pomadki sie utrzymuja ceny sa okey bo czesto mozna zlapac je na promocji
    kaza102
    25 czerwca 2020 o 0:11
    Niestety nie.
    Bardzo lubię markę Paese, doceniam kierunek, w którym idą i kibicuję im. Niestety ta pomadka nie jest czymś, czego oczekiwałabym po marce z aspiracjami. Posiadam kolor 61, to bardzo ciemny fiolet, być może kolor okazał się zbyt wymagający jak na taką formułę. Pomadka ślizga się po ustach, kolor rozprowadza się nierównomiernie, robi łaty. Jest bardzo kremowa, aż za bardzo, rusza się na ustach. Nie ma szans, żebym wyszła komfortowo w tak ciemnym kolorze przy takiej formule. Mam wrażenie, że za chwilę pomadka rozjechałaby się na pół twarzy. Z plusów pomadki, nie można jej odmówić nawilżającej formuły, uczucie na ustach bardzo komfortowe, jak przy balsamie do ust. Usta błyszczą się i wyglądają na odżywione. Nie można też nie zwrócić uwagi na piękne, porządne opakowanie na magnes. Byc może ta formuła sprawdzi się przy bardzo delikatnych kolorach nude oraz dla osób z mocno przesuszonymi ustami. Dla mnie, miłośniczki ciemnych, mocnych kolorów jest kompletnie nie do ogrania. Za tę cenę wymagałabym trochę bardziej dopracowanej formuły.
    Zalety:
    • bardzo komfortowa, nie wysuszająca formuła
    • piękne, dopracowane, porządne opakowanie
    Wady:
    • ciemny kolor słabo napigmentowany
    • rozjeżdża się, tworzy łaty, zbyt kremowa dla ciemnych kolorów
    • znikoma trwałość