Toniki i hydrolaty

Pixi - Glow Tonic - Tonik Rozświetlający - 100 Ml - Dla Kobiet
Pixi Glow Tonic 250ml

• Dzisiaj o 14:45
    Nie przekonał mnie
    Tonik zakupiłam w Sephorze po bardzo pozytywnym wydźwięku opinii mojej ulubionej blogerki makijażowej. Jako, że moja cera od zawsze stwarzała mi problemy, pomyślałam, że będzie to produkt idealny dla mnie, ponieważ toniki stosuję tak czy tak. Tonik ma wodnistą konsystencję, jak to w toniku. Umieszczony jest w ładnej pomarańczowej butelce z zakrętką w kolorze pistacjowym. Jest to kolor marki Pixi. Jeśli chodzi o zapach to jest on świeży, całkiem ok. Główne działanie tego toniku to delikatne złuszczanie martwego naskórka oraz poprawa tekstury skóry. Spektakularnego działania złuszczającego, czy rozświetlającego u siebie nie zauważyłam. Nie zauważyłam także by w jakimkolwiek stopniu poprawił mi się stan cery, czy nawet wygładził. Tonik stosowałam codziennie nakładając go na wacik i przecierając nim twarz. Produkt mnie nie podrażnił, ani nie uczulił. Plusem jest to, że tonik jest bardzo wydajny co w połączeniu z wysoką ceną może się zrównoważyć. Mimo, że jest to hit wielu influencerek to mnie jakoś do siebie nie przekonał. Zużyłam pokaźną butlę i raczej wątpię, żebym sięgnęła po niego ponownie
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    Wady:
    • Wysoka cena
    • Nie zauważyłam szczególnego efektu na mojej cerze
    W perfumerii
  • 10 kwietnia 2025 o 16:54
    Robi co ma robić. Jestem zadowolona.
    Prawie całą dużą butelkę dostałam od mojej koleżanki, której się wyjątkowo nie sprawdził - wyglądała po nim tragicznie, miała pełno wyprysków i podrażnień. Sama bałam się go później użyć, choć z powodzeniem używam innych kosmetyków mikro/złuszczających. Na szczęście dla mojej skóry (tłustej, z tendencją do niedoskonałości) okazał się bardzo dobry. Na początku stosowałam go ostrożnie, co kilka dni wieczorem, a później, gdy zobaczyłam, że w ogóle mi nie szkodzi, zwiększyłam częstotliwość stosowania - bywało, że używałam go nawet codziennie wieczorem. Co zaobserwowałam: naprawdę ma działanie mikrozłuszczające, twarz była gładka, wyglądała zdrowo, nie potrzebowałam używać mechanicznych peelingów. Nie pojawiały się nowe niedoskonałości, a stare ślady szybciej znikały. Skóra była taka promienna, efekt był naprawdę świetny. Tonik dla mnie nie był zbyt mocny, skóra nie zaczęła się łuszczyć, nie była przesuszona ani nic z tych rzeczy. Wszystko było ok. Pod względem technicznym tonik okazał się lekko pomarańczowym płynem o niespecjalnym zapachu. Kojarzył mi się z zapachem pasty typu BHP. Nie zostawał później na skórze. Używałam go wylewając kilka kropli na dłoń i wklepując w skórę, dzięki czemu wydajność była naprawdę duża. Opakowanie to zwykła zakręcana butelka z otworkiem. Podsumowując, byłam z niego bardzo zadowolona, nie zrobił mojej skórze żadnej krzywdy, czego się początkowo obawiałam. Widziałam jedynie same plusy. Jedyną dość dużą niedogodnością jest jego cena, ale biorąc pod uwagę wydajność można ją jakoś przełknąć. Mimo wszystko nie wiem, czy kupię go ponownie, może w przypływie gotówki, a póki co zaopatrzyłam się w inne tańsze mikrozłuszczające specyfiki.
  • 24 stycznia 2025 o 1:15
    bez efektu wow
    Pixi Glow Tonic jest produktem bardzo popularnym i przyznam, ze sama skusilam sie ze wzgledu na liczne dobre opinie, ktore widzialam w internecie na temat tego produktu. Tonik ma lekką, wodnistą konsystencję, typową dla toników tego typu, ale jego działanie jest bardziej skoncentrowane dzięki glownemu skladnikowi aktywnemu czyli kwasowi glikolowemu. Jeśli chodzi o zapach, jest on bardzo subtelny, taki świeży. Główne działanie tego toniku to delikatne złuszczanie martwego naskórka oraz poprawa tekstury skóry. Jesli chodzi o dzialanie zluszczajace i rozswietlajace to widze delikatna roznice po stosowaniu tego toniku ale nie jest to spektakularny efekt. Tonik Pixi Glow Tonic jest bardzo wydajny co jest duzym plusem zwazywszy na cene produktu, ktora jest dosc wysoka. Choć opakowanie ma 250 ml, wystarczy niewielka ilość na waciku, aby pokryć całą twarz. Jesli chodzi o aplikacje to czasami nakladam tonik zaposrednictwem wacika a czasami od razu dlonmi rozprowadzam tonik po skorze. Mysle, ze najbardziej do tego produktu przyciaga opakowanie, ktore jest bardzo estetyczne i wyroznia sie sposrod innych kosmetykow. Jesli chodzi o ten produkt to mam mieszane uczucia i po wykonczeniu obecnego opakowania raczej nie kupie nowego egzemplarza, mysle, ze w nizszej cenie mozemy znalezc bardziej skuteczny produkt.
    W perfumerii
    Kar_sz
    29 października 2024 o 21:33
    Poprawny
    Tonik mam z kalendarza adwentowego. Mam skórę suchą, w dodatku wrażliwą. Po pierwszym użyciu skóra była delikatnie zaczerwieniona. Przy późniejszych aplikacjach już było okej. Produkt jest na pewno bardzo wydajny. Nie widać jakiegoś nadmiernego zużycia. Co do działania to po dłuższym stosowaniu poprawia koloryt skóry i rozświetla buzie. Ale.. jakiegoś efektu wow nie zaobserwowałam... Opakowanie mam chyba z edycji limitowanej, słodziutkie bo z główką która w zasadzie w sumie jest zbędna bo zabiera tylko miejsce w kosmetyczce.
  • 3 czerwca 2024 o 18:55
    Tonik pięknie rozświetlający
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Pixi Glow Tonic jest to mój pierwszy tonik po 3 letniej przerwie. 3 lata temu ostatni raz używałam tonik i odstawiłam te produkty ze względu na pogarszającą się cerę. W ostatnim czasie rozpoczęłam ponownie moją przygodę z tonikami i tym razem wybrałam tonik rozświetlający marki Pixi. Pierwszy raz dostałam jego próbkę w zamówieniu z sephory i odrazu się polubiliśmy dlatego automatycznie zamówiłam pełnowymiarową wersje. Uważam że toniki mimo wszystko są ważną częścią pielęgnacji i każdy powinien zwrócić na to uwagę. Już dawno temu było bardzo głośno o tym toniku i już się nie dziwię dlaczego. Jest to wspaniały produkt do pielęgnacji twarzy jednak nie działa cuda. Jest super produktem do codziennej pielęgnacji dla osób posiadających problemy z niedoskonałościami i chcą mieć rozświetloną buźkę. Produkt jest również bardzo wydajny, mimo codziennego używania nie odczuwam żeby się wykorzystywał.
    Zalety:
    • Polepszającą się cera, pięknie rozświetlona buzia