Szampony do włosów

Laboratorium Pilomax Daily WAX, Szampon codzienny do przetłuszczających się włosów i skóry głowy

Pilomax Wax Daily Szampon codzienny do włosów przetłuszczających się 250ml

Miroku
    9 listopada 2022 o 21:36
    Nie
    Ten kto wymyślił butelkę dla tego szamponu to powinien dostać z taką siłą jakiej ja muszę użyć by cokolwiek z tej butelki wyszło. Twarda z małym otworem, wyciśnięcie choć niewielkiej ilość szamponu wymaga dużego wysiłku. Jest kompletnie niepraktyczne oraz niewygodne. Sam szampon to kolejny dowód na to, że moje włosy Pilomaxa nie lubią. Teoretycznie jest wręcz dla nich stworzony-mam ciężkie oraz przetłuszczające się włosy, które myję codziennie. Do tego mam skórę głowy wrażliwą na zanieczyszczenia, więc szampon musi dokładnie ją oczyszczać. Produkt Pilomaxa ładnie pachnie(delikatnie i świeżo, trochę kwiatowo), pieni się średnio(muszę go sporo użyć) i nie radzi sobie z domywaniem włosów. Po jego użyciu przetłuszczają się szybciej i zbijają w nieświeże strąki, zaś skóra głowy zaczyna swędzieć z podrażnienia od zabrudzeń. Próbowałam go rozgryźć na różne sposoby-podwójne mycie, rozwadnianie, trzymanie piany kilka minut. Raz nawet nie użyłam żadnej odżywki po umyciu nim włosów. Były one wtedy zaskakująco gładkie i rozczesały się bez najmniejszego problemu, zaś po wyschnięciu były bardzo miękkie oraz aksamitne w dotyku. Ale co z tego skoro szybko zbiły się w płaskie, nieświeże strąki?
  • 24 sierpnia 2020 o 12:49
    Bardzo ciekawy
    Zapunktował u mnie wydajnością, bo jak na moje długie włosy, wystarczył na długo. Szampon ma delikatny zapach, który nie był mocno wyczuwalny po zmyciu. Pomaga w walce z przetłuszczającymi się włoskami, jednocześnie wcale ich nie przesuszając. Końcówki włosów również wyglądały bardzo dobrze. Wygodna aplikacja dzięki wygodnemu opakowaniu, choć ciężko było mi wydobyć końcówkę szamponu. Jakoś sobie z tym poradziłam.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie,
    • Ładny zapach,
    • Efekty po stosowaniu!
  • 3 lipca 2017 o 18:46
    czy dobry?
    Ostatnio drogeryjne szampony przestały działać na moje włosy, dlatego powróciłam do szamponów z marki Pilomax. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to to że szampon jest wydajny. Posiada delikatny, subtelny zapach. Nie plącze włosów. Włosy są lekkie, sypkie i łatwo się układają. Tak jak zapewnia producent włosy przetłuszczają się mniej. Dobrze się pieni i spłukuje. Opakowanie jest takie same dla wszystkich szamponów Pilomax. To już kolejny szampon Pilomaxa, który mnie nie zawiódł. Dlatego jest on godny polecenia.
    suzeta
    27 grudnia 2016 o 10:15
    Jeden z lepszych...
    Szampon ten naprawdę mocno mnie zaskoczył, oczywiście na +. Plusy : - świetnie myje, oczyszcza, - włosy są kilka godzin świeższe niż przy innych szamponach - dla mnie to dużo, - nie wysusza, - dobrze się pieni, - jest wydajny, Minusy : - jest trochę drogi, Bardzo serdecznie polecam wszystkim przetłuszczakom :).
  • 24 października 2015 o 18:35
    Dobry
    Szampon jest wydajny i w miarę tani a do tego ładnie pachnie. Podczas mycia dobrze się pieni. Po jego zastosowaniu włosy są dokładnie oczyszczone oraz nie przyklapnięte. Poza tym szampon nie podrażnia skóry głowy. Po jego zastosowaniu potrzebna jest odżywka żeby rozczesać włosy. Używam tego produktu od: Miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1/3 opakowania